Prima pagină » Actualitate » S-a terminat vacanța! Klaus Iohannis începe munca și iese la interval: „Cine sunt olimpicii ăştia să se deranjeze preşedintele în August pentru ei?”
S-a terminat vacanța! Klaus Iohannis începe munca și iese la interval:

S-a terminat vacanța! Klaus Iohannis începe munca și iese la interval: „Cine sunt olimpicii ăştia să se deranjeze preşedintele în August pentru ei?”

11 sept. 2024, 17:20,
în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis și-a terminat vacanța de vară și pare hotărât să își reintre în rol! Fiți pe pace, e același cu care i-a obișnuit pe români timp de 10 ani. Nu se întrevăd schimbări pe ultima sută de metri de mandat.

Așadar, menționăm cum de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc o ceremonie de medaliere a sportivilor români ce au participat la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris.

Deși ar fi fost normal ca olimpicii să fie felicitați cu toate onorurile posibile imediat ce competiția sportivă s-a încheiat, acum o lună de zile, Iohannis nu și-a întrerupt concediul în august pentru atâta lucru.

Klaus Iohannis decorează olimpicii la o lună distanță de încheierea competiției sportive

Primul care s-a arătat indignat în mediul online pe acest subiect a fost Victor Ponta. Fostul premier al României a pus punctul pe i și le atrage atenția românilor asupra acestui gest lipsit de respect față de olimpici.

„Băi votanţilor – păi voi sunteţi nebuni? Chiar voiaţi să îi decoreze Iohannis pe olimpicii noştri la început de August, după încheierea Olimpiadei? Păi în August e vacanta băi votanţilor – Preşedintele se odihnește la Neptun la Vila lui Ceauşescu (pe banii voştri)! Cine sunt olimpicii ăştia să se deranjeze Preşedintele în August pentru ei? Era obosit săracul după încă 15-20 de vacanțe făcute anul ăsta – tot pe banii voştri! Nici la început de Septembrie nu a avut timp de ei – a fost foarte ocupat cu o vizită de o oră la un Liceu la deschiderea anului scolar- şi cu un discurs de preşcolar citit de pe o foaie, despre “România Educată” – băi votanţilor! Eu zic în Decembrie să votăm la Prezidențiale pe cine zice Dl Iohannis- ca să continuăm indolența şi sictirul ; măcar ne-am învăţat cu ele!”, a transmis Victor Ponta.

Dar aici vorbim de concediul lui Klaus Iohannis, care nu demult declara că în aceste două mandate el nu a avut nici o zi de concediu. Așadar, ar fi fost inadmisibil ca cineva să îl cheme pentru a-i decora pe acești tineri ce au adus un mare prestigiu României…

„Ținând cont de obligațiile și responsabilitățile sale constituționale, Președintele României își exercită în mod continuu mandatul. Astfel, de la momentul depunerii jurământului, Președintele Klaus Iohannis nu a beneficiat de concediu de odihnă, conform definiției din legislația muncii.

Menționăm că, pe parcursul celor două mandate, Președintele României a continuat să își îndeplinească atribuțiile constituționale, lucru demonstrat prin decretele semnate și publicate în Monitorul Oficial al României, precum și alte acțiuni specifice prerogativelor sale”, a transmis Administrația Prezidențială.

Sportivii români, medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris

Președintele Klaus Iohannis va decora astăzi, 11 septembrie, sportivii români care au obținut medalii la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, conform News.ro. Ceremonia va avea loc la ora 18.00 la Palatul Cotroceni.

Delegația Team Romania va fi condusă de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), și de George Boroi, secretarul general al COSR.

La Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români au obținut trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz.

Medaliile de aur au fost câștigate de echipajul de canotaj 8+ (Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiș și Victoria Ștefania Petreanu), echipajul de dublu vâsle (Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache), și David Popovici la înot, în proba de 200 m liber.

Medaliile de argint au fost obținute de Mihaela Valentina Cambei la haltere (categoria 49 kg), echipajul de canotaj dublu vâsle ușoare (Gianina Elena van Groningen și Ionela Livia Cozmiuc), echipajul de dublu rame (Ioana Vrînceanu și Roxana Iuliana Anghel) și echipajul de dublu vâsle (Simona Geanina Radiș și Nicoleta Ancuța Bodnar).

Bronzul a fost câștigat de David Popovici la înot, în proba de 100 m liber, și de Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică, la sol, după un apel la TAS.

La Jocurile Paralimpice, Alexandru Bologa a obținut aurul la para judo, iar Camelia Ciripan a câștigat bronzul la para tenis de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *