Prima pagină » Local » S-a terminat șmecheria pentru avocatul Andrei Horga! După ce a urcat beat la volan și a lovit mai multe mașini parcate, ajunge în fața judecătorilor! Nu este prima dată când trece prin asta! GALERIE FOTO / VIDEO

S-a terminat șmecheria pentru avocatul Andrei Horga! După ce a urcat beat la volan și a lovit mai multe mașini parcate, ajunge în fața judecătorilor! Nu este prima dată când trece prin asta! GALERIE FOTO / VIDEO

17 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un membru al Baroului Iași va fi obligat să dea explicații în instanță, după producerea unui accident rutier. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași l-au trimis în judecată pe avocatul Andrei Horga. Acesta este acuzat de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Incidentul în care a fost implicat avocatul ieșean a avut loc la finele lunii februarie a acestui an, în localitatea Rediu

Un avocat din Iași, băut bine, a facut prăpăd la volan! Acesta ar fi lovit 3 autoturisme, după ce a pierdut controlul volanului! Acum, anchetatorii îl acuză că a șofat băut. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași l-au trimis în judecată pe avocatul Andrei Horga. Acesta este acuzat de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii și avocatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Avocatul ieșean Andrei Horga, acuzat că a urcat băut la volan

Anchetatorii spun că avocatul ieșean Andrei Horga a intrat în vizorul lor la finele lunii februarie 2021. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 24 februarie 2021, acesta a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Acesta se afla în localitatea ieșeană Rediu, când ar fi pierdut controlul volanului și a intrat în alte trei mașini care erau parcate în zona respectivă.
Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au observat că șoferul mirosea a alcool, motiv pentru care l-au testat. Ulterior, avocatul Andrei Horga a fost transportat la spital, pentru a i se preleva probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Conform unor surse judiciare, acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie în sânge.

A avut necazuri în trecut din același motiv

La data producerii accidentului, reporterii cotidianului „BZI” l-au contactat telefonic pe avocatul Andrei Horga, însă acesta a refuzat să comenteze pe marginea subiectului. Pe de altă parte, polițiștii ieșeni au susținut că avocatul consumase alcool înainte de a urca la volan.

„Agenții din cadrul Postului de Poliție Rediu au depistat un bărbat care a fost implicat într-o tamponare. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,73 alcool pur în aerul respirat. Bărbatul a fost dus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologe de sânge pentru a se stabili alcoolemia. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau alte substanțe”, au menționat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

De remarcat este faptul că, în trecut, ieșeanul a mai avut probleme cu polițiștii de la Serviciul Rutier. În cele din urmă, el a scăpat atunci de acuzațiile aduse de anchetatori, potrivit cărora ar fi urcat băut la volan. Așadar, în luna mai 2011, acesta a fost achitat de judecătorii ieșeni, primind o amendă administrativă la prima instanță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`