Prima pagină » Local » S-a terminat! După ce a fost prins de nenumărare ori băut la volan, a venit nota de plată! Polițiștii l-au luat de acasă și l-au dus la arest. Cât va sta în spatele gratiilor?
S-a terminat! După ce a fost prins de nenumărare ori băut la volan, a venit nota de plată! Polițiștii l-au luat de acasă și l-au dus la arest. Cât va sta în spatele gratiilor?

S-a terminat! După ce a fost prins de nenumărare ori băut la volan, a venit nota de plată! Polițiștii l-au luat de acasă și l-au dus la arest. Cât va sta în spatele gratiilor?

28 mai 2021, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un bărbat din Iași a fost luat de acasă și băgat în arest după ce a fost prins de mai multe ori băut la volan. Pe 26 mai 2021, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare, emis de Judecătoria Iași, pe numele unui bărbat de 53 de ani. Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în Penitenciarul Iași, în vederea executării pedepsei.

Cum a fost prins șoferul sub influența băuturilor alcoolice

Pe 4 mai 2021, Vasile Ciofu a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru conducere sub influența alcoolului. De remarcat este faptul că, la aplicarea pedepsei, judecătorii ieșeni au luat în calcul și alte sentințe primite în trecut de alte instanțe. Acest proces al individului a început pe 17 februarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbatul de 53 de ani, din Târgu Frumos, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Pe 2 aprilie 2018, la ora 12:10, inculpatul a condus autoutilitara marca Iveco prin Iași, dinspre breteaua de acces ce face legătura către Kaufland Păcurari, având o îmbibație alcoolică de 2,55 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,40 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. Atunci, Poliția municipiului Iași – Biroul Rutier a fost sesizată prin procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante întocmit la aceeași dată, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

A trecut pe roșu la semafor și se afla sub influența alcoolului

Din cuprinsul actului de sesizare a rezultat că polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic în Iași autoutilitara marca Iveco, al cărei șofer a pătruns în intersecția semaforizată pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune. La volanul autoturismului a fost identificat inculpatul. Întrucât șoferul mirosea a alcool, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. După efectuarea testului alcoolscopic, organele de poliție i-au adus la cunoștință inculpatului faptul că trebuie să-i fie recoltate două probe biologice de sânge, pentru determinarea alcoolemiei, fapt cu care acesta a fost de acord, în acest sens fiind condus la Institutul de Medicină Legală Iași”, au precizat anchetatorii ieșeni.

La audieri, bărbatul a declarat că, de pe 1 aprilie 2018, începând cu ora 17:00, până a doua zi, la ora 2:00, a consumat băuturi alcoolice, respectiv aproximativ 2 litri de vin, împreună cu alți prieteni. Pe 2 aprilie 2018, în jurul orei 5:30, deși era foarte obosit, a urcat la volanul autoutilitarei marca Iveco și a condus-o. Individul a mai declarat că regretă comiterea faptei.

Foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`