S-a terminat cu susținerea baronului Horodniceanu! Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au desființat „protecția” pe care colegii procurorului au manifestat-o până acum, pentru că au decis ieri ca Daniel Horodniceanu să fie cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual
Ieri, judecătorii de la ÎCCJ au confirmat oficial că procurorul ieșean Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), trebuie să fie cercetat penal pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual. Decizia vine în contextul în care, până în prezent, colegii baronului au făcut artificii incredibile pentru a-l proteja în fața unor acuzații extrem de grave.
Judecătorii de la Înalta Curte au desființat „protecția” pe care colegii procurorului au manifestat-o până acum
Începe să se facă dreptate chiar și în cazul procurorului Daniel Horodniceanu? Se pare că da, deoarece judecătorii de la ÎCCJ au decis ieri ca procurorul să fie cercetat pentru abuz în serviciu și fals intelectual, chiar dacă, inițial, în data de 7 august 2023, cei din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea plângerii fără niciun argument pertinent, ci doar pentru că voiau să-l țină în brațe pe baronul Horodniceanu.
De asemenea, procurorul Daniel Horodniceanu nu este singur în acest dosar, avându-l alături și pe Ioan Popa, comisarul șef de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iași, fiind complicele său și care a dobândit tot calitatea de suspect în dosarul „Veranda”.
Ce a făcut Daniel Horodniceanu?
Daniel Horodniceanu a instrumentat dosarul „Veranda” până în momentul în care a devenit vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv până în luna ianuarie a anului 2023. Dar, cu toate acestea, baronul nu s-a oprit și cu sprijinul lui Ioan Popa, complicele său, a semnat și a antedatat o ordonanţă despre care se presupune că a fost emisă în 4 ianuarie 2022, care a fost comunicată persoanelor acuzate în cauză abia în cursul lunii iulie 2023 și despre care chiar Daniel Horodniceanu a afirmat în mod repetat ulterior datei de 4 ianuarie 2023, inclusiv în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi, că nu există şi că urmează să fie emisă.
Practic, vicepreședintele CSM a semnat după data de 7 februarie 2023 și, probabil, undeva între luna iunie şi luna iulie a anului curent, când nu mai era procuror de caz. Oricât a încercat el să menționeze că ordonanța a fost emisă în ianuarie 2022, este evident faptul că este o afirmație neadevărată, deoarece a fost cerută în mod repetat de persoanele acuzate, iar Horodniceanu le-a transmis că ordonanţa încă nu a fost emisă. Ba mai mult, acesta a arătat și în scris că acel document nu exista în data de 4 ianuarie 2022, în cadrul unor proceduri desfășurate. Astfel că Daniel Horodniceanu a săvârșit, în mod evident, infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual.
După luni de amânări în primul scandal, Daniel Horodniceanu a scăpat fără nicio sancțiune
A fost greu de imaginat că se poate întâmpla acest lucru în lumea justiției, iar un procuror care umilește doi agenți de poliție, atunci când este oprit în trafic, scapă fără nicio sancțiune. Dar a fost evident faptul că cei de la CSM l-au protejat cum au putut ei mai bine. Însă nu întotdeauna cărțile ies așa cum își dorește baronul Horodniceanu. Majoritatea colegilor săi de breaslă au susținut că are un caracter răzbunător și mereu s-a folosit de relațiile pe care le are în toate instituțiile de stat din România și cei care au îndrăznit să-l deranjeze au avut și vor avea de suferit.
Vă aducem aminte faptul că, la începutul lunii mai, Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT Iași, a fost implicat într-un incident care nu-i face cinste, mai ales că ocupă o funcție importantă în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cea de vicepreședinte. Procurorul circula în cursul nopții pe un drum sătesc din comuna ieșeană Schitu Duca, moment în care a întâlnit un echipaj de poliție, format din doi agenți.
Fără să semnalizeze, s-a angajat în depășirea autoturismului. Oamenii legii l-au oprit și i-au cerut să se legitimeze. Vizibil enervat, Daniel Horodniceanu i-a întrebat pe agenți dacă știu cine este? Cei doi au ridicat din umeri și au spus că putea să fie și președintele țării. Mai mult, procurorul a apelat la amenințări și intimidări, făcând abuz de putere.
Le-a promis că va discuta personal cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Costel Gâtlan. În momentul în care agenții i-au cerut cartea de identitate și documentele mașinii, Daniel Horodniceanu a scos legitimația de procuror. Oamenii legii nu s-au lăsat intimidați și au solicitat asigurarea obligatorie. Enervat și mai tare, procurorul le-a transmis că poate fi verificată pe internet.
Agenții nu s-au lăsat și i-au explicat că nu este atribuția lor, ci că este obligația conducătorului auto să prezinte documentele. Incidentul a escaladat în momentul în care Daniel Horodniceanu le-a spus că ar trebui să-i mulțumească pentru că a contribuit la mărirea salarială a polițiștilor. Acest eveniment a fost filmat, iar imaginile au ajuns în mediul online.
Iată că în sfârșit s-a terminat cu susținerea baronului Horodniceanu și judecătorii de la ÎCCJ au desființat „protecția” pe care colegii procurorului au manifestat-o până acum, confirmând faptul că acesta trebuie să fie cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.
Levierul si toporul rezolva problema!
Să fie condamnat la locul de muncă, să se invețe minte!
Gata,du- te in puscarie intre infractori ca infractor esti mai ,,procurorule,,