Prima pagină » Local » S-a terminat cu șmecheria! Controlorii din Iași nu mai au voie să se îmbrace ca niște interlopi. Trebuie să poarte uniformă în scurt timp!
S-a terminat cu șmecheria! Controlorii din Iași nu mai au voie să se îmbrace ca niște interlopi. Trebuie să poarte uniformă în scurt timp!

S-a terminat cu șmecheria! Controlorii din Iași nu mai au voie să se îmbrace ca niște interlopi. Trebuie să poarte uniformă în scurt timp!

03 ian. 2022, 02:00, 1 ,
George Popa, în Local

În ședința ordinară a Consiliului Local Iași din data de 29 decembrie 2021 s-au dezbătut mai multe teme de interes public. Printre aceste teme s-a discutat în special despre activitatea de control a călătorilor care utilizează transportul public din Iași. Activitatea controlorilor este ținută sub supraveghere de către Consiliul Local, inclusiv de primarul Iașului, Mihai Chirica. Acesta a menționat, în cadrul ședinței de miercuri, că eficiența activității Companiei de Transport Public (CTP) Iași trebuie crescută în paralel cu toate soluțiile moderne care au fost implementate în cadrul companiei ieșene. Mai mult, toți angajații vor avea ținută obligatorie de lucru, inclusiv controlorii

Începând cu luna martie 2022, controlorii angajați în cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iași nu vor mai putea veni la lucru „sub acoperire”. Momentan, aceștia nu sunt obligați să poarte uniformă sau măcar o vestimentație specială atunci când sunt în timpul programului și, de multe ori, au fost confundați de călători cu niște interlopi. Singurul lucru pe care controlorii CTP trebuie să îl aibă asupra lor atunci când verifică biletele călătorilor este un ecuson care să ateste funcția pe care aceștia o ocupă în cadrul Companiei de Transport Public Iași. În schimb, începând din luna martie 2022, toți controlorii vor fi obligați să poarte, în timpul programului, o uniformă aprobată prin dezbatere publică.

„Nu pot spune că mă dă mulțumirea afară din casă, din mai multe considerente. În primul rând, controlorii trebuie să fie echipați corespunzător. Până în luna martie, fiecare angajat din Compania de Transport Public trebuie să aibă ținuta obligatorie pe design-ul pe care l-am aprobat prin dezbatere publică. Nu am ales eu nici culoarea la cravată, nici la jachetă, nici la pantaloni, nici la nimic, totul a fost stabilit, după cum am spus, prin dezbatere publică”, a declarat primarul Mihai Chirica în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Iași din data de 29 decembrie 2021.

Primarul a solicitat un raport de activitate a controlorilor CTP

Printre temele dezbătute în cadrul ședinței de miercuri s-a pus accentul și pe activitatea propriu-zisă pe care controlorii CTP o desfășoară. În această privință a fost solicitat, de către primarul Iașului, Mihai Chirica, un raport, sau o prezentare, a activităților desfășurate de către controlorii angajați în cadrul CTP.

„Am primit și am citit un raport asupra activității de control din cadrul Companiei de Transport Public Iași. Într-adevăr, în cadrul acestei activități, este cuprins un număr de 54 de persoane. Un singur lucru este îmbucurător, fac referire la faptul că am semnat contractul pentru asistență tehnică din partea unui auditor extern în vederea monitorizării activității de la Compania de Transport Public Iași. Motivul pentru care am semnat acest contract este foarte clar. Dorim eficientizare în paralel cu modernizările pe care le-am făcut”, a declarat primarul Iașului în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Iași din data de 29 decembrie 2021.

Activitatea CTP Iași va fi eficientizată în paralel cu soluțiile de modernizare adoptate

Pentru a moderniza infrastructura Companiei de Transport Public Iași, Primăria a adoptat un proiect în valoare de 4.668.715 euro. În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” s-au implementat mai multe soluții pentru a moderniza infrastructura de tramvai din Iași, printre care și punctul intermodal din zona industrială a Iașului. Pe lângă acest proiect, în mai multe stații CTP din Iași s-au montat panouri inteligente care afișează timpii de așteptare până la sosirea următorului mijloc de transport. De asemenea, acești timpi de așteptare, dar și rutele pe care mijloacele de transport se deplasează în Iași, pot fi verificate și prin intermediul unei aplicații care poate fi instalată pe telefoanele inteligente.

„Trebuie să încercăm să eficientizăm activitatea angajaților CTP în paralel cu toate soluțiile moderne pe care le-am adus în cadrul companiei de transport. Eu cred că este o anomalie să discutăm despre un număr echivalent de angajați pe niște activități care nu se mai justifică. În condițiile în care la mentenanță a rămas un număr constant de persoane angajate, iar modernizarea înaintează chiar cu pași repezi”, a declarat în încheiere Mihai Chirica, primarul Iașului.

Comentarii
  • De ce controlori cu nr de marca 1049 si 1199 nu erau imbracati corespunzator ,si aveau un comportament de smecheri mai ales 1049 ca miros eu a bautura si ma amenintat cu politia cand am vrut sa o chem eu a pleecat,nu se schimba nimic in transportul public totul e de fatada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *