Adolescentul care a intrat în comă după o banală operație de apendicită a murit ieri la Iași! Doctorii așteaptă cu sufletul la gură rezultatul necropsiei lui Jonathan Pârlea! Cine plătește pentru moartea tânărului?
Jonathan Pârlea s-a stins din viață la Spitalul „Sf. Maria din Iași”, după 9 zile de comă. A ales calea către Ceruri, lăsând în urma lui o familie sfâșiată de durere. Cei 6 frați mai mari, împreună cu părinții, se roagă pentru sufletul lui. Astăzi, trupul neînsuflețit al lui Jonathan va fi dus la IML la necropsie, pentru a stabili cauza decesului.
Jonathan Pârlea a murit la 14 ani, după 9 zile în care a stat în comă. Timp de 9 zile a fost ținut în viață prin intermediul aparatelor și al medicamentelor. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 1:45, adolescentul a dat semne că nu mai rezistă. Medicii nu au mai putut face nimic. Astăzi, trupul său neînsuflețit va fi dus la Institutul de Medicină Legală (IML) din Iași, pentru a stabili cauza decesului. Pe data de 1 octombrie, Jonathan avea să-și vadă pentru ultima dată familia. A mers la Spitalul „Căi Ferate” din Pașcani pentru o banală operație de apendicită. Înainte de a intra în operație, a făcut un șoc anafilactic din cauza medicamentelor preanestezice. A intrat în comă și a fost transferat la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, unde, la distanță de 9 zile, a murit.
Dr. Cătălina Ionescu: „A intrat în stop cardio-respirator și a avut disfuncție multiplă de organ”
Jonathan Pârlea a murit după 9 zile în care familia lui s-a rugat necontenit pentru o minune. A stat în moarte cerebrală timp de 9 zile. A lăsat în urma lui 6 frați mai mari și pe părinți, care abia își mai găsesc cuvintele să-și exprime durerea. Era mezinul familiei, un luptător, un copil vesel și energic. În noaptea zilei de vineri spre sâmbătă a dat semne că nu mai rezistă. În zadar medicii de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași au încercat să-l țină în viață. Astăzi, trupul lui va fi dus la IML Iași pentru necropsie, pentru a stabili cauza exactă a decesului. În urma necropsiei, medicii legiști ar putea afla și motivul pentru care, în ziua de 1 octombrie, a intrat în comă la Spitalul „Căi Ferate” din Pașcani.
„Jonathan a decedat. A intrat în stop cardio-respirator și a avut disfuncție multiplă de organ. Va fi transferat la IML pentru necropsie”, spune dr. Cătălina Ionescu, director medical la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.
Medicii de la Spitalul „Căi Ferate” din Pașcani vor cere schimbarea protocolului de administrare al medicamentelor preanestezice
Jonathan Pârlea s-a jertfit fără voie pentru salvarea a mulți bolnavi care ar fi putut avea același sfârșit ca el. Adolescentul de 14 ani din Pașcani a făcut o reacție adversă la medicamentația preanestezică. Această reacție a fost, însă, fatală. Medicii spun că nu s-au mai confruntat cu astfel de situații, motiv pentru care protocoalele din spitale au rămas neschimbate de ani de zile. Prin moartea lui Jonathan, aceste reguli ar putea fi schimbate. Medicii și-au propus să ceară schimbarea protocolului din spitale în ceea ce privește administrarea medicamentelor preanestezice.
„Pentru a evita pe viitor astfel de cazuri, cu care nu ne-am mai confruntat de altfel, vom propune reanalizarea protocoalelor la nivel național”, spune dr. Catalina Roșca, manager la Spitalul „Căi Ferate” din Pașcani.
Numai în urma necropsiei medicii ar putea afla care a fost cauza morții lui Jonathan
Medicii din Pașcani și medicii din Iași spun că nu s-au mai confruntat cu o situație similară cu a lui Jonathan. Practic, niciun pacient căruia i s-au administrat medicamente preanestezice nu a făcut stop cardio-respirator. A fost nevoie ca acest adolescent, care avea toată viața înainte, să își piardă viața pentru a se lua în considerare faptul că unii pacienți ar putea fi alergici la aceste medicamente. Medicii spun că este și greu de aflat la care medicament a fost alergic Jonathan și asta pentru că, înainte de anestezie, pacienților li se administrează mai multe medicamente. Poate medicii legiști vor putea afla adevărul. Problema este că, înainte de a intra în sala de operații, pacientul sau aparținătorul pacientului este întrebat dacă acesta este alergic la vreun medicament. Desigur că, mai ales în rândul copiilor, nimeni nu știe dacă sunt alergici la un medicament, și asta pentru că nu se operează în fiecare zi.
Mesajul familiei lui Jonathan: „Jonathan a plecat Acasă! A plecat spre un loc mai bun, ferit de durere, de chin și de lacrimi. Poate că dacă s-ar fi întors aici, îi era mai greu, ar fi fost cumplit”
Familia lui Jonathan îl așteaptă acasă pentru a-l conduce pe ultimul drum. Un membru al familiei a făcut o postare pe pagina lui de facebook, mesaj prin care și-a exprimat durerea asupra pierderii timpurii a lui Jonathan.
„Dragi prieteni, am sperat să vă dau o veste pe care cu toții o așteptam, și anume că Jonathan s-a trezit și că Minunea s-a întâmplat. Însă, vedeți dumneavoastră, planurile noastre nu sunt la fel cu ale lui Dumnezeu. În această noapte, la ora 1:45 (n.r.- vineri seara), Jonathan a plecat Acasă! A plecat spre un loc mai bun, ferit de durere, de chin și de lacrimi. Poate că dacă s-ar fi întors aici, îi era mai greu, ar fi fost cumplit. Jonathan era cel mai mic copil dintre cei 6 frați pe care îi avea. Pentru noi toți, Jonathan a fost o lecție de viață și de credință. A fost nevoie ca familia Pârlea să fie îngenunchiată pentru ca sute de oameni să se întoarcă cu fața către Dumnezeu, și să recunoască puterea Celui Atotputernic. Mulțumim, de asemenea, medicilor din Iași, care au făcut eforturi și au luptat pentru sănătatea lui Jonathan. În final, vă invit sa fiți în continuare alături de familia Pârlea prin: Rugăciune, Mesaje de încurajare sau Financiar”, a scris pe pagina sa de facebook David Preuteasa, un membru al familiei lui Jonathan.