Prima pagină » Local » S-a stabilit firma care va prelua transportul public pentru locuitorii dintr-o comună importantă din Iași

S-a stabilit firma care va prelua transportul public pentru locuitorii dintr-o comună importantă din Iași

23 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Emanuela Băluță, în Local

Miercuri, 22 iunie 2022, primarul comunei Holboca, Pamfil Neculai a anunțat că a fost aleasă firma care va prelua transportul public pentru locuitorii comunei. În contextul intrării în faliment a SC Aprilie SRL, primarul a fost nevoit să găsească un înlocuitor cât mai repede cu putință. Firma care a fost aleasă este SC Rîndunica SRL.

SC Aprilie SRL, firma care s-a ocupat până acum de asigurarea transportului public între localitatea Holboca și municipiu, a intrat în faliment. Pentru a evita un dezastru, primarul a ales o companie de transport care să se ocupe de această sarcină până pe 31 decembrie 2022.

 mijloc de transport in comun in care oamenii stau inghesuiti

Locuitorii comunei Holboca sunt nemulțumiți de condițiile de transport oferite de noul operator

Transportul public pentru locuitorii din comuna Holboca va suferi modificări

 afis cu preturile pentru cursele din Holboca

A fost afișată lista cu prețurile pentru fiecare cursă oferită de SC Rîndunica SRL

SC Aprilie SRL își va încheia activitatea în comuna Holboca în data de 30 iunie 2022. În acest context, locuitorii comunei ar fi rămas fără mijloc de transport în comun între localitate și municipiu. Pentru a evita punerea în dificultate a locuitorilor comunei, primarul Pamfil Neculai, ajutat de Consiliul Județean, a încheiat un contract temporar cu o altă firmă care va prelua traseul. Astfel, SC Rîndunica SRL se va ocupa de asigurarea transportului în perioada 1 iulie 2022 – 31 decembrie 2022. Este vorba despre aceeași firmă care asigură, în prezent, deplasarea persoanelor din comuna Golăiești.

După încheierea acestei perioade, Compania de Transport Public (CTP) Iași va fi cea care va prelua această sarcină, în baza Planului de Transport Metropolitan, aprobat la nivelul Asociației de Transport Public Metropolitan Iași.

Primarul comunei Holboca, Pamfil Neculai

Primarul comunei Holboca, Pamfil Neculai, este conștient de plângerile locuitorilor, dar spune că e doar o situație temporară

Cetățenii sunt nemulțumiți de modificare

 panou de afisare cu preturile la carburant in benzinaria Lukoil

Creșterea accelerată a prețului carburantului stă la baza scumpirii biletelor

Locuitorii comunei nu par prea încântați de această schimbare, exprimându-și nemulțumirile pe pagina de Facebook a primarului. Aceștia au luat la cunoștință experiența vecinilor lor din Golăiești și nu sunt de acord cu noul operator de transport. Plângerile lor vizează condițiile precare de transport și scumpirea biletelor.

Primarul comunei încearcă să fie împăciuitor, având în vedere, mai ales, că este vorba de o soluție temporară, luată din necesitate.

„L-am luat cumva obligatoriu pentru că nu am avut de ales. E o soluție intermediară până la 1 ianuarie 2023, când vor veni cei de la CTP. E cumva o prelungire a traseului de la Golăiești cu câteva stații spre Holboca care vor fi făcute ulterior”, a explicat primarul comunei Holboca, Pamfil Neculai.

Creșterea prețului biletului cu 1 leu s-ar explica prin scumpirea continuă a carburanților, care, de altfel, a și provocat o serie de proteste în municipiul Iași. Primarul e conștient de aceste nemulțumiri, dar nu se așteaptă să aibă loc vreo scădere a prețului în viitorul apropiat.

„O ieftinire a transportului public nu va fi nicidecum din cauza prețului la combustibil. Avem și exemplul CTP-ului, nici el nu s-a ieftinit, tot din cauza combustibilului și a creșterilor la energie”, a motivat Neculai Pamfil.

Din punctul lui de vedere, oferta pusă la dispoziție de SC Rîndunica SRL este chiar mai avantajoasă decât cea de până acum, deoarece traseul suferă o mică modificare, fiind prelungit și, deci, mai facil navetiștilor.

„Traseul, din punctul meu de vedere, este mai bun decât cel de până acum, făcut de Aprilie SRL, datorită faptului că vor duce oamenii în Tătărași. Chiar dacă au scumpit traseul cu 1 leu, ei nu vor coborî la Dancu, vor merge către Doi Băieți, către zona Tătărași”, a mai adăugat Neculai Pamfil în legătură cu schimbarea operatorului de transport public pentru locuitorii din comuna Holboca.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *