Prima pagină » Local » S-a stabilit când va fi înmormântat Petru Cosmin Samolinschi, tânărul mort în Congo
S-a stabilit când va fi înmormântat Petru Cosmin Samolinschi, tânărul mort în Congo

S-a stabilit când va fi înmormântat Petru Cosmin Samolinschi, tânărul mort în Congo

17 iul. 2024, 18:17, 1 ,
BZI.ro, în Local

S-a stabilit când va fi înmormântat Petru Cosmin Samolinschi, tânărul mort în Congo. Se pare că trupul neînsuflețit va fi depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe din Dorobanț, Aromeanu, joi, 18 iulie 2024, iar înmormântarea va avea loc pe 20 Iulie 2024, orele 12.00.

Familia tânărului ieșean din Dorobanț, Aroneanu a pus la punct detaliile înmormântării acestuia.

Petru Samolinschi a murit în Congo

Petru Cosmin Samolinschi a fost ucis sâmbătă, 15 iulie 2024, într-un atac cu mortiere. Tânărul a fost ucis de suflul exploziei. Petru Cosmin Samolinschi a activat timp de doi ani în cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași, dar din dorința unui viitor mai bun a decis să-și dea demisia din armată și să plece într-o misiune privată în Congo.

Petru Cosmin Samolinschi era contractor privat în misiunea condusă de renumitul Horațiu Potra. Alți doi colegii de-ai săi, un român și un cetățean din Republica Moldova, au fost grav răniți în timpul atacului. Toți trei lucrau pentru o firmă ce asigura paza unei companii, unde erau plătiți cu 5.000 de dolari lunar.

„Era plecat în misiune de aproximativ un an, nu știu cât trebuia să mai rămână acolo. Nu-mi vine să cred ce face goana asta după bani. Noi am aflat despre această tragedie sâmbătă seara”, a declarat un apropiat al tânărului.

Comentarii
  • De ce m-ar interesa ? De ce trebuie să fim informați de moartea unui mercenar ? Alte subiecte nu mai aveți ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *