Prima pagină » Actualitate » S-a spart buboiul in clinica condusa de rectorul Viorel Scripcariu. Ceea ce se intampla acolo nu mai putea fi ascuns
S-a spart buboiul in clinica condusa de rectorul Viorel Scripcariu. Ceea ce se intampla acolo nu mai putea fi ascuns

S-a spart buboiul in clinica condusa de rectorul Viorel Scripcariu. Ceea ce se intampla acolo nu mai putea fi ascuns

01 nov. 2017, 19:44,
Sorin Pavelescu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:628068;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Managerul unitatii medicale a stiut ce se petrece in clinica, dar nu a luat masuri @ Una dintre infirmiere spune ca detine o inregistrare cu asistenta prof. dr. Viorel Scripcariu @ Rectorul a fost obligat sa o alunge din cabinet pe asistenta medicala pe care a protejat-o ani de zile

Conducerea Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iasi stia de mult timp ce se intampla in clinica condusa de prof. dr. Viorel Scripcariu, rector la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Gr.T. Popa" din Iasi, dar nu a luat masuri. Asistentele medicale si infirmierele erau terorizate zilnic psihic, dar si fizic, de asistenta medicala sefa Nicoleta Radu, protejata rectorului dupa cum sustine personalul sectiei. Abia in urma cu o saptamana, comisia de disciplina a analizat reclamatiile si Nicoleta Radu a fost suspendata pentru o perioada de doua luni din functia de asistent medical sef.

Poate nici acum nu se luau masuri daca una dintre infirmiere nu ar fi inregistrat-o pe Nicoleta Radu in momentul in care o jignea si o umilea. Mai mult, la sfarsitul saptamanii trecute, chiar prof. dr. Viorel Scripcariu a asistat la o scena in care Nicoleta Radu adresa cuvinte jignitoare si injurii asistentelor medicale. Asistenta Radu nu stia ca profesorul Scripcariu era in apropiere in momentul in care aceasta agresa verbal asistentele medicale. In acel moment, rectorul i-a cerut acesteia sa paraseasca cabinetul.

Inainte de a se ajunge la aceasta situatie, rectorul a cerut personalului medical din clinica sa completeze un chestionar anonim in care sa spuna daca au fost abuzati verbal si chiar fizic de catre asistenta medicala sefa Nicoleta Radu. Acuzatiile la adresa Nicoletei Radu au fost extrem de grave.

Din informatiile detinute, unele dintre asistente au scris ca asistenta sefa ar fi sustras, in repetate randuri, materiale sanitare si medicamente din sectie. Managerul Institutului Regional de Oncologie Iasi a declarat ca stia despre situatia din Clinica de chirurgie I, a avut discutii cu asistenta sefa despre comportamentul abuziv pe care il avea fata de subalterni, dar nu a putut lua masuri impotriva ei pentru ca nu a depus nimeni reclamatii scrise.

"Pe niciun chestionar nu scrie ca asistenta Nicoleta Radu a sustras materiale sanitare sau medicamente din clinica. Nu am cunostina de nicio inregistrare audio sau video facuta de o asistenta sau infirmiera din clinica. Este o sectie grea si Nicoleta a muncit mult cu asistentii medicali tineri de acolo. Am avut si eu discutii cu ea, si sindicatul, si seful sectiei pivind modul in care s-a purtat cu asistentele si infirmierele din clinica, dar nu am putut face o cercetare disciplinar, pentru ca nu a existat o reclamatie scrisa, asa cum am avut recent. Nicoleta Radu nu mai este asistenta medicala sefa, decizia apartinand comisiei de disciplina care a actionat conform legii. Daca va continua sa se comporte la fel cu personalul din clinica va fi chemata din nou in comisia de disciplina, si conform legii avem dreptul sa-i schimbam locul de munca. Astfel de probleme nu am avut in alte sectii din spital. Este o unitate medicala grea, supraglomerata", a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iasi.

Citeste si : UPDATE. EXPLOZIV! O asistenta medicala ameninta ca are inregistrari incendiare cu rectorul UMF Iasi: "Mi-a bagat mana in chiloti si mi-a dat 500 lei"

Asistenta medicala Nicoleta Radu este acum sub protectia dr. Iulian Radu, seful clinicii, dupa ce profesorul Scripcariu a fost ales rector la UMF. Din informatiile detinute se pare ca Nicoleta Radu cauta deja loc de munca in alt spital. Colegii spun ca a vrut sa plece la Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi, dar a fost refuzata. In momentul in care prof. dr. Viorel Scripcariu a plecat de la Clinica III chirurgie din Spitalul "Sf. Spiridon" la IRO, in urma cu aproximativ 5 ani, a luat-o cu el si pe asistenta medicala Nicoleta Radu pe care l-a scurt timp a facut-o sefa. Cei doi sunt destul de apropiati, Nicoleta laudandu-se de mai multe ori ca rectorul Scripcariu a platit-o cu 500 lei, dupa ce ia bagat mana in chiloti.

Citeste si : Pedeapsa aspra pentru asistenta sefa a rectorului UMF Iasi. Ea s-a laudat ca are inregistrari compromitatoare cu prof. dr. Viorel Scripcariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024