Prima pagină » Local » S-a semnat contractul pentru primul sens giratoriu din comuna Miroslava
S-a semnat contractul pentru primul sens giratoriu din comuna Miroslava

S-a semnat contractul pentru primul sens giratoriu din comuna Miroslava

06 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

În comuna Miroslava urmează să fie amenajate două sensuri giratorii în satele Valea Adâncă și Vorovești. Recent, a fost semnat doar contractul pentru al doilea lot. O firmă din Iași se va ocupa de lucrări

Primăria comunei Miroslava, județul Iași, anunță noi reguli de circulație în localitate. Recent, autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru amenajarea unui sens giratoriu în satul Vorovești. Contractul a fost semnat cu o companie din Iași, Mecon Iași SRL, care a depus o ofertă financiară de 993.577 de lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro. În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 42 de milioane de lei, profit de 540.973 de lei, datorii de 20,1 milioane de lei și un număr de 52 de angajați.

„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de fluidizare a traficului, facilitarea accesului la proprietăți, crearea condițiilor de acces a mijloacelor de transport în comun din Municipiul Iași, prin crearea posibilității de întoarcere a autobuzelor, precum și creșterea gradului de confort pietonal. De asemenea, prin realizarea infrastructurii, se facilitează accesul la principalele obiective sociale și economice ale comunei, creșterea numărului de obiective culturale și de patrimoniu, dar și creșterea numărului de locuitori”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Miroslava a ajuns în atenția executorilor judecătorești ce vor să valorifice mai multe proprietăți.

S-a semnat contractul pentru primul sens giratoriu din comuna Miroslava, după ce s-a stabilit amplasamentul

Conform autorității contractante, sensul giratoriu din satul Vorovești va fi amenajat la intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. În ceea ce privește licitația pentru sensul giratoriu din satul Valea Adâncă, procedura se află încă în desfășurare.

„Investiția va genera o serie de efecte pe termen lung: reducerea discrepanței între zonele rurale și orașe, crearea de noi locuri de muncă, creșterea capacității administrației publice locale de a identifica și de a implementa soluții pentru rezolvarea problemelor legate de dezvoltarea economică a zonei, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din arealul vizat, prin reducerea discrepanței generate de lipsa accesului la principalele obiective sociale, culturale și administrative, creșterea gradului de confort și civilizație, dar și creșterea gradului de frecventare a cursurilor școlare”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru achiziția unui utilaj de deszăpezire.

S-a semnat contractul pentru asfaltarea mai multor străzi

Nu în ultimul rând, Primăria Miroslava a semnat pentru modernizarea mai multor străzi. Cea mai bună ofertă aparține firmei de construcții Danlin XXL, din județul Neamț. În 2021, compania deținută de Dan Amurăriței a înregistrat o cifră de afaceri de 219,9 milioane de lei, un profit de 45,2 milioane de lei și un număr de 303 angajați. Valoarea finală a contractului este de 20,4 milioane de lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro. Drumurile din comuna Miroslava vor fi asfaltate pe o lungime de aproape 10 kilometri.

Autoritatea contractantă a stabilit și lista străzilor ce vor fi supuse modernizării: satul Valea Ursului (str. Emil Racoviță, str. Ion Creangă, str. Ionel Teodoreanu, str. Mihail Sadoveanu, str. Primăverii), satul Valea Adâncă (str. Iazului, str. Cornești, str. Prunilor), satul Ciurbești (str. Neculai Hîrțan), satul Cornești (str. Ciprian Porumbescu), satul Uricani (legătura str. Eroilor cu str. Beldiman) și satul Miroslava (str. Stadionului). Lungimea totală a străzilor este de 10,6 kilometri. S-a semnat contractul pentru primul sens giratoriu din comuna Miroslava, dar sunt și alte licitații aflate în derulare.

Comentarii
  • E greu sa de-a cu vopsea pentru trecerile de pietoni sau delimitarea sensurilor de mers, pe strazile principale, dar sa mai si asfalteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *