Prima pagină » Local » S-a semnat contractul pentru modernizarea drumurilor din comuna Ungheni! Valoarea contractului este de 1 milion de euro. Constructorul a avut lucrări de 44 milioane de euro
S-a semnat contractul pentru modernizarea drumurilor din comuna Ungheni! Valoarea contractului este de 1 milion de euro. Constructorul a avut lucrări de 44 milioane de euro

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumurilor din comuna Ungheni! Valoarea contractului este de 1 milion de euro. Constructorul a avut lucrări de 44 milioane de euro

14 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Drumurile din comuna Ungheni, județul Iași, vor fi reabilitate. Fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții. Comisia de evaluare a ales oferta unei firme din Neamț, cu o cifră de afaceri de 44 milioane de euro

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a finalizat o nouă licitație pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din județul Iași. Recent, a fost semnat contractul pentru modernizarea drumurilor din comuna Ungheni. Comisia de evaluare a ales oferta societății Danlin XXL SRL, din județul Neamț. Societatea este condusă de Dan Amurăriței. În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 219.976.933 lei, aproape 44 milioane de euro, profit de 45,2 milioane lei, datorii de 51,4 milioane lei și un număr 303 angajați. Valoarea finală a contractului de la Ungheni este de 4,4 milioane lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro.

„Antreprenorul are obligația de a suporta toate costurile și taxele pentru căile de acces cu destinație specială și/sau temporară care îi pot fi necesare, inclusiv cele pentru accesul pe șantier. De asemenea, antreprenorul va obține, cu riscul și pe cheltuiala sa, orice alte facilități suplimentare din afara șantierului, care îi pot fi necesare la execuția lucrărilor care fac obiectul contractului. Antreprenorul este responsabil (în relația dintre părți) de lucrările de întreținere, care pot fi necesare ca urmare a folosirii de către acesta a drumurilor de acces”, se arată în caietul de sarcini.

Societatea a participat la o licitație și pentru reabilitarea drumurilor din comuna Șipote.

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumurilor din comuna Ungheni pe o porțiune de 3 km

Conform proiectului, intervențiile vor fi realizate pe drumurile sătești Coada Stâncii, Mânzătești, pe o porțiune de 2.826 de metri.

„Durata de execuție și graficul de eșalonare a investiției cuprind și timpul friguros. Sistarea lucrărilor pe perioada 15 noiembrie – 15 martie se va face (după caz) doar în baza graficelor cu temperaturile înregistrate în zona amplasamentului lucrării, pe perioada solicitată, grafice furnizate de către Administrația Națională de Meteorologie. În cadrul propunerii tehnice se va prezenta graficul fizic de realizare a investiției. Graficul va prezenta, de asemenea, eșalonarea fizică și valorică pe etape. Lucrările trebuie să se deruleze conform graficului de îndeplinire a contractului fizic și valoric și să fie terminate la data stabilită. Datele intermediare prevăzute în grafice se consideră date contractuale”, se mai arată în documentația procedurii.

Lucrările vor fi realizate în termen de 10 luni de la semnarea contractului.

CNI a alocat fonduri și pentru comuna Comarna

Nu în ultimul rând, CNI a demarat licitația pentru reabilitarea altor drumuri din comuna Comarna. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat mai multe firme de construcții: Conest SA, Danlin XXL, Daroconstruct SRL, Eky-Sam SRL, asocierea concret Drum SRL – Dimex 2000 Company SRL – Lis Affair SRL, Katar Conneg SRL, asocierea Apollo Project Management SRL – Alexim Engineering SRL. Prețul cel mai mic este un criteriu de alegere a ofertei câștigătoare. Valoarea estimată a contractului este de  11.665.434 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Autoritatea contractantă a alocat fonduri pentru modernizarea drumurilor afectate de inundații pe un traseu de 5,1 kilometri.

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumurilor din comuna Ungheni, iar acum se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *