Prima pagină » Local » S-a semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Iași

S-a semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Iași

09 mai 2022, 17:02, 2 ,
Andreea Andrei, în Local

Astăzi, 09 mai 2022, a fost semnat contractul pentru lucrările ce țin de extinderea și modernizarea Aeroportul Internațional Iași. Se dorește ca în 16 luni să fie gata lucrarea pentru Terminalul 4

În Iași. va fi cel de-al doilea aeroport din țară după extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Iași. Johann Poelzl, directorul companiei Strabag, a spus că va fi o mare provocare să finalizeze lucrarea într-un timp atât de scurt, dar va fi un proiect ce va respecta termenul. Directorul Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră, se arată încântat de parcursul proiectului.

S-a semnat extinderea și modernizarea Aeroportului Iași

Astăzi, 09 mai 2022, s-a semnat contractul cu compania Strabag pentru lucrările de proiectare și extindere de la Aeroportul Iași.

“Mă bucur de vizita domnului Johann Poelzl de la Strabag A.G. și mă bucur că a făcut acest efort. Este un alt pas pe care oamenii îl așteptau, această semnare a contractului de începere a documentatiilor, a proiectului tehnic, a execuției lucrărilor. Intrăm în linie dreapta cu dezvoltarea noului terminal și sperăm să depășim toate obstacolele, pe care deja începem să le între vedem, și să avem terminalul finalizat până la sfârșitul acestor 16 luni. De asemenea mulțumesc Consiliului Județean pentru suportul și sprijinul pe care îl oferă”, a declarat Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului internațional Iași.

La semnarea contractului au fost prezenți membrii din consiliul Județean Iași, Johann Poelzl directorul companiei Strabag, Costel Alexe președintele Consiliului Județean și Claudiu Moraru managerul lucrărilor.

În 16 luni va fi construit un nou terminal

Johann Poelzl a exprimat că este o provocare să finalizeze această lucrare în doar 16 luni, dar nu a lăsat urmă de îndoială că acest lucru va fi făcut conform termenului limită impus prin contract.

“Este o procedură care cere multe și ne provoacă să construim un terminal pentru aeroport în 16 luni, timp care este cumva scurt. dar asta înseamnă că în 2024 va putea fi funcțional, cum am spus va fi o mare provocare pentru noi, dar suntem siguri că ne vom putea baza pe autoritățile locale”, a precizat Johann Poelzl, director al companiei Strabag.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, înțelege că cele 16 luni de șantier vor crea un disconfort în jurul aeroportului, dar speră că toți cei afectați vor înțelege că această procedură este una extrem de importantă și de benefică pentru Iași.

“Se va extinde și parcarea pentru autoturisme. Aeroportul Iași cu siguranță, la finalul anului viitor, va deveni al doilea aeroport din țară după Aeroportul Otopeni. Odată cu implementarea acestui proiect vom putea procesa nu mai puțin de 3.5 mil de pasageri. Sunt convins că în aceste 16 luni de zile Iașul va fi un adevărat șantier, iar cei care vor zbura până atunci de pe Aeroportul Internațional Iași sau vor ateriza, vor conștientiza dincolo de acest disconfort pe perioada construcției, că tot ceea ce facem este în interesul județului nostru”, a precizat Costel Alexe.

Ziua de 09 mai 2022 dă startul procedurii ce ține de extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Iași.

Comentarii
  • Aceste multinationale sunt foarte eficiente la ele in tara. In colonii lucreaza cu subantreprenori locali si daca simt ca se poate dau tunuri mari. Folosesc materiale mai ieftine, nu executa o parte din lucrari dar le incaseaza, solicita bani sublimentari pentru marirea contractelor pe parcurs. Nu platesc spagile in totalitate cum promit la inceput. Strabag il are ca actionar pe marele oligarh rus Deripaska. Amatorii de comisioane ar trebui sa stie ca multinationalele nu se dau in laturi de la a face desnunturi serviciilor si justitiei si chiar initiaza flagrante cu parchetul.

  • Ce va mai plac conferintele de presa si tăiatul de panglici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *