Prima pagină » Local » S-a scumpit sala polivalentă din Moara de Vânt! Investiție de 80,7 milioane de euro, în Iași

S-a scumpit sala polivalentă din Moara de Vânt! Investiție de 80,7 milioane de euro, în Iași

10 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Sala polivalentă din Moara de Vânt va costa mai mult decât estimările inițiale. Licitația pentru construcția sălii, derulată de Primăria Iași, a fost anulată. Prevederea inițială era de 212 milioane de lei, față de aproape 400 de milioane, cât se estimează acum

Sala Polivalentă ”Regina Maria”, din zona Moara de Vânt, va costa mai mult decât a fost estimat inițial. Procedura derulată de Primăria Iași pe sistemul electronic de achiziții a fost anulată, astfel încât aceasta va fi reluată.

”Abateri grave de la prevederile legislative ce afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Conform articolului 212, alineatul 1, autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziție publică / acordului-cadru în următoarele cazuri:(….) c) dacă apar încălcări ale prevederilor legale ce afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului”, se arată în nota explicativă.

Licitația a fost derulată fără a avea drept certă o sursă de finanțare.

Sala polivalentă din Moara de Vânt va costa 80,7 milioane de euro

Noul deviz este de 399,4 milioane de lei (80,7 milioane de euro), față de cel de 212 milioane (43 de milioane de euro), cât apăreau în licitația derulată la începutul lunii ianuarie 2022. Majorarea investiției a apărut după scumpirea prețurilor la materialele de construcții, conform explicațiilor din proiectul de hotărâre ce va fi discutat la ședința de Consiliu Local de vineri, 11 februarie 2022. Sala din municipiul Iași, mai exact din zona Moara de Vânt, va avea 10.650 de locuri, conform documentației inițiate de municipalitate.

Lucrările ar urma să fie derulate într-un termen de 36 de luni. Conform detaliilor din caietul de sarcini, Sala Polivalentă ”Regina Maria” va avea o suprafață de joc de 4.800 de metri pătrați. Suprafața de joc poate găzdui competiții internaționale de gimnastică, voley, tenis etc. Noul deviz ar urma să fie avizat în ședința de Consiliu Local, după care Primăria va putea relua licitația pe sistemul de achiziții publice.

Investiție nouă în Moara de Vânt

Construcția va consta într-un singur corp, ce va îngloba atât spațiile pentru spectatori, cât și vestiarele și spațiile pentru presă, toate dispuse în jurul incintei de joc. Amprenta la sol va fi, conform proiectului, de 12.926 mp, reprezentând 15,66 la sută din suprafața terenului. Sub planul gradenelor se vor găsi foaierul pentru public, cu grupuri sanitare, puncte de servire, spații comerciale și puncte de prim-ajutor.

”Sala polivalentă va fi o construcție cu structură de rezistență din beton armat și acoperiș metalic. Regimul de înălțime va fi D+E+2E+3E parțial. Acoperișul sălii polivalente are forma circulară în plan cu deschiderea de 135 de metri. Zonele funcționale de bază sunt: sală pentru competiții și spectacole, acoperind întreaga suprafață a clădirii, spații pentru sportivi și oficialii meciurilor, spații pentru presă și stafful conex competițiilor, spații conexe pentru public”, se arată în caietul de sarcini.

Sala polivalentă din Moara de Vânt ar putea fi finanțată cu fonduri prin Compania Națională de Investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *