Prima pagină » Local » S-a reluat licitația pentru lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței nr. 13 din Tătărași
S-a reluat licitația pentru lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței nr. 13 din Tătărași

S-a reluat licitația pentru lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței nr. 13 din Tătărași

18 iun. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

Primăria Municipiului Iași a anunțat că s-a reluat licitația pentru lucrările de reabilitare a Grădiniței cu Program Prelungit nr.13 din cartierul Tătărași. Firmele interesate pot depune oferte până la finalul lunii iunie 2022

S-a reluat licitația pentru lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 din cartierul Tătărași. Proiectul este finanțat prin fonduri europene accesate în cadrul programului operațional Regional 2014-2020. Proiectul este în valoare de peste 8 milioane de lei și va servi aproximativ 200 de copii

S-a reluat licitația pentru reabilitarea Grădiniței nr. 13

Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 din cartierul Tătărași va fi reabilitată și modernizată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 cu fonduri europene în valoare de 8.546.022,79 de lei fără TVA, adică 10.168.767,12 lei cu TVA. Firmele interesate pot depune oferte până la finalul lunii iunie 2022.

“Înființată în anul 1970, Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 are o suprafață de aproape 1.600 de metri pătrați şi cuprinde opt săli de grupă cu o capacitate de 200 de copii, sală de mese, patru grupuri sanitare pentru copii, patru grupuri sanitare pentru personal, două cabinete sanitare, două săli pentru activităţile opţionale şi educative, blocul alimentar (bucătărie, magazii de alimente şi zarzavaturi), spălătorie etc.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 Iași” este finanțat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 «Sprijinirea dezvoltării urbane durabile», Prioritatea de Investiții 4.4”, transmit reprezentanții primăriei municipiului Iași.

Mai multe unități de învățământ reabilitate

Primăria Municipiului Iași își propune să reabiliteze și modernizeze mai multe unități de învățământ din orașul Iași. În cazul unor școli se va moderniza tot complexul de clădiri, iar în cazul altora se vor reabilita corpurile ce au nevoie de o astfel de investiție. În cazul unităților de învățământ preșcolar, municipalitatea anunță construire a două noi grădinițe, una în zona Bucium cu o capacitate de aproximativ 180 de locuri și alta în cartierul Dacia cu o capacitate de aproximativ 280 de lei.

Finanțarea acestor proiecte este de asemenea provenită din fonduri europene, accesate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Un alt proiect al municipalității ieșene vizează spațiile destinate activităților sportive din cadrul unităților de învățământ. În cadrul Programului general de creare și modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare mai multe astfel de instituții au primit acordul pentru începerea demersurilor necesare. Prima instituție care beneficiază de aceste îmbunătățiri este Școala Gimnazială “Otilia Cazimir”, în cazul căreia a fost finalizată licitația. Procedura a fost adjudecată de SC Protess Consulting SRL, pentru o sumă de 84.000 lei, fără TVA, respectiv 99.960 lei, cu TVA. Imediat după adjudecarea licitației primarul Mihai Chirica a aprobat începerea studiilor pentru noua sală de sport.Majoritatea proiectelor sunt menite să fie făcute în timp record, astfel ca la începutul anului școlar să fie posibilă folosirea spațiilor.

Municipalitatea ieșeană a anunțat că s-a reluat licitația pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 din cartierul Tătărași, iar firmele de construcții ce pot lucra la acest proiect pot depune oferte până la 30 iunie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *