Prima pagină » Local » S-a pus cruce pe cazul comisarului Vasile Zacornea? Dosarul pare că a fost îngropat odată cu bărbatul zdrobit de mașina fostului șef de la Permise – FOTO

S-a pus cruce pe cazul comisarului Vasile Zacornea? Dosarul pare că a fost îngropat odată cu bărbatul zdrobit de mașina fostului șef de la Permise – FOTO

11 apr. 2024, 02:00, 3 ,
Lucian SAVA, în Local

Dosarul în care fostul comisar Vasile Zacornea este anchetat, după ce ar fi trecut peste un bărbat căzut pe un drum, pare că s-a rătăcit pe masa anchetatorilor. După aproape un an de la tragedie, acesta stă liniștit

Se bate pasul pe loc în cazul fostului comisar Vasile Zacornea. După aproape un an de când un bărbat și-a găsit sfârșitul sub roțile mașinii sale, dosarul încă se află pe masa procurorilor, unde, cel mai probabil, va rămâne până la anul, când va veni rezultatul unei expertize. Această expertiză ar urma să spună dacă Zacornea a simțit când a trecut peste bărbatul ce era căzut în stradă. Avocatul familiei bărbatului decedat a făcut câteva precizări.

„Am primit o notificare prin care suntem înștiințați că expertiza va avea loc în luna iunie 2025, atât. Eu am făcut o cerere pentru o notă de probă, să reaudiem suspectul și martorul în cauză, dar a fost respinsă. Cauza nu o cunosc”, a precizat avocatul Codrin Stupariu.

Dosarul fostului comisar Vasile Zacornea a fost uitat pe masa procurorilor?

Vă reamintim că, în noaptea din 29 spre 30 iunie 2023, Zacornea a trecut prin satul Valea Lungă, din comuna Holboca, pe un drum foarte puțin circulat. Ulterior, dimineață, pe 30 iunie, a fost găsit cadavrul unui bărbat. A fost anunțată poliția și, în jurul orei 8:00, criminaliștii erau deja la fața locului. Au găsit cadavrul, l-au identificat în persoana unui bărbat de 45 de ani și au făcut verificări.

Pe trupul acestuia au fost găsite mai multe echimoze și exfoliații, motiv pentru care polițiștii ieșeni au extins cercetările. Bănuindu-se că bărbatul a avut parte de o moarte violentă, anchetatorii au așteptat rezultatele medicilor de la Institutul de Medicină Legală Iași. Ce bănuiau avea să se confirme. Bărbatul a decedat din cauza unor leziuni produse prin lovire/strivire, provocate, cel mai probabil, în urma unui accident rutier.

Un alt fost șef din poliția ieșeană este anchetat

Un alt fost șef din poliție a ajuns să fie anchetat de foștii săi colegi după ce s-a urcat beat la volan. USR-istul Dumitru Simionescu, actual candidat la Primăria Cotnari, a lovit mai multe mașini după ce s-a urcat beat la volan.

„În seara zilei de 09 aprilie a.c., Poliția Orașului Hârlău a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Scobinți a avut loc un accident de rutier soldat cu pagube materiale, respectiv un șofer care conducea un autoturism a intrat în coliziune cu o mașină parcată, ulterior acesta continuând deplasarea. Cu ocazia verificărilor efectuate în teren, polițiștii au identificat conducătorul auto sus-menționat. Acesta a fost condus la sediul poliției și, fiind testat alcoolscopic, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost transportat la o unitate sanitară, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în dosarul fostului comisar Vasile Zacornea,  care pare că a fost uitat pe masa procurorilor.

Comentarii
  • Golani in uniformă

  • Un dosar penal nu se solutioneaza intr-un an. De ce nu ziceti nimic de dosarul lui Adomnitei (albumul) care a s-a judecat 9 ani pana s-a prescris. L-au amanat pana s-a prescris si acolo nici macar nu s-au facut expertize.

  • Avocat de elită

    Codrin stupariu e un avocat de elită și va scoate adevărul la iveală! Asta după ce învață să scrie și să vorbească limba română, ca momentan e la clasa a 4-a. Cum a ajuns sfertodoctul ăsta avocat e greu de înțeles..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *