Prima pagină » Actualitate » S-a modificat legea pentru refugiații ucraineni! Câți bani vor primi de la statul român
S-a modificat legea pentru refugiații ucraineni! Câți bani vor primi de la statul român

S-a modificat legea pentru refugiații ucraineni! Câți bani vor primi de la statul român

26 sept. 2024, 07:30,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

S-a modificat legea pentru refugiații ucraineni! Guvernul din România a aprobat miercuri, 25 septembrie 2024, o hotărâre prin care reglementează cuantumul sumelor acordate pentru cetățenii care provin din zona conflictului armat din Ucraina. Iată câți bani vor primi de acum ucrainenii de la statul român.

S-a modificat legea pentru refugiații uraineni!

Hotărârea de Guvern din 25 septembrie 2024 a stabilit câți bani vor primi cetățenii ucraineni refugiați. Au fost stabilite sumele care se vor acorda pentru o persoană singură, pentru o familie și pentru copiii ucraineni.

„Actul normativ prevede perioada în care beneficiarilor le pot fi acordate sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare la maxim 3 luni consecutive; sumele de care beneficiază sunt de 750 lei/lună pentru o persoană singură şi 2.000 lei/lună pentru o familie. De asemenea, se reduce cuantumul sumelor acordate beneficiarilor anteriori, găzduiţi în locaţiile stabilite de comitetele judeţene, precum şi al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă de la 750 lei la 500 lei/lună pentru persoana singură şi de la 2.000 lei 1.500 lei/lună pentru o familie.”, se precizează într-un comunicat transmis de Guvernul României.

Ce ajutoare vor primi de la stat sinistrații români din Galați

Într-o situație critică se află românii sinistrați din Galați. Aceștia și-au pierdut casele din cauza inundațiilor, iar mulți nu au unde să plece. Guvernul României le-a promis locuitorilor afectați de inundații ajutoare financiare în valoare de 15.000 de lei pentru a-și înlocui bunurile distruse de ape. Peste 6.000 de familii vor beneficia de acest ajutor.

De asemenea, Guvernul a aprobat plata către autoritățile locale din Galați a peste 62 de milioane de lei. Banii sunt necesari pentru reparațiile drumurilor județene, podurilor și podețelor distruse sau grav afectate de inundații. Pentru a veni în ajutorul sinistraților din Galați, autoritățile fac apel la ajutorul cetățenilor din toată țara. Consiliul Județean Galați a transmis că persoanele fizice și firmele care vor să doneze bani pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundații pot face acest lucru folosind contul Societății Naționale de Cruce Roșie din România-Filiala Galați.

Ministerul de Interne a anunțat în data de 25 septembrie că noi ajutoare vor fi trimise sinistraților din Galați. Opt camioane ale structurilor ISU vor transporta către judeţul Galaţi paturi, saltele, perne şi saci de dormit pe care le ridică din depozitele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

,,Acţiunea face parte dintr-o mobilizare rapidă şi coordonată la nivel naţional, în scopul oferirii de ajutor umanitar şi suport logistic pentru cetăţenii din regiunile afectate de inundaţii. Reamintim faptul că, în judeţul Galaţi acţionează, în sprijinul salvatorilor din judeţ, aproximativ 1.000 de pompieri din 27 de unităţi subordonate IGSU. Opt camioane din cadrul ISU Arad, ISU Bihor, ISU Cluj şi ISU Sibiu se află la unul dintre depozitele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale din judeţul Ilfov, pentru a încărca materiale de cazarmament (500 de paturi, 500 de saltele, 500 de perne, 500 de saci dormit, 1.000 feţe de pernă şi 1.000 de cearşafuri). Aceste resurse esenţiale sunt destinate sprijinirii comunităţilor din judeţul Galaţi, care au fost grav afectate de recentele inundaţii.”, au transmis reprezentanții Ministerului de Interne.

Guvernul României a modificat pe 25 septembrie 2024 legea privind ajutoarele financiare acordate refugiaților ucraineni. S-a decis câți bani vor primi de acum cetățenii din Ucraina din partea statului român.

Comentarii
  • Wow … 750 lei de chirie sau 2000 daca e familie.
    Familiile de români… mai dai dreacu sa doarmă in şanț

  • oamenii aia din galati stau pe cimp
    ucrainienii stau la caldurica

  • eu nu stiu de ce guvernul nu da romanii afara din case pentru ca sa cazeze ucrainieni?!
    ar trebui facute si confiscari de bunuri de la romani pentru ca ucrainienii nu au nimic!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`