Prima pagină » Eveniment-Social » S-a luptat luni întregi să strângă bani pentru o intervenție chirurgicală care îi va schimba viața! Florentina Onel mulțumește acum tuturor celor care au ajutat-o: „Vă mulțumesc pentru impactul pozitiv pe care l-ați avut în viața mea”

S-a luptat luni întregi să strângă bani pentru o intervenție chirurgicală care îi va schimba viața! Florentina Onel mulțumește acum tuturor celor care au ajutat-o: „Vă mulțumesc pentru impactul pozitiv pe care l-ați avut în viața mea”

29 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Eveniment-Social

Florentina Onel, o tânără în vârstă de 19 ani, din Negrești, județul Vaslui, s-a chinuit luni întregi să strângă bani pentru o intervenție chirurgicală care îi va schimba viața. Adolescenta a fost diagnosticată cu cifoscolioză congenitală severă când avea doar 4 ani, iar pentru a se opera, are nevoie de 33.850 de euro.

Florentinei Onel a reușit să strângă banii pentru intervenția chirurgicală care îi va schimba viața

Reporterii BZI au prezentat situația Florentinei Onel în articolul „Florentina Onel își dorește să devină medic! Și-a pierdut fratele în lupta cu cancerul! Tânăra a luat 9.75 la Bacalaureat, fără nicio oră de pregătire” și „12.000 de euro o despart pe o tânără de 19 ani de o viață normală! Florentina Onel se luptă, de 15 ani, cu o boală care i-a răpit bucuria copilăriei”. După ce a reușit să strângă banii necesari intervenției chirurgicale, Florentina Onel a transmis un mesaj de mulțumire cotidianului BZI și reporterului care s-a ocupat de mediatizarea cazului său. “Vă scriu cu un sentiment imens de recunoștință pentru tot sprijinul pe care mi l-ați oferit prin articolele pe care le-ați publicat. Datorită eforturilor dumneavoastră de a împărtăși povestea mea și de a sensibiliza publicul, s-a reușit strângerea sumei de 33.850 de euro, necesară pentru operația mea. Cuvintele nu pot exprima pe deplin cât de mult înseamnă pentru mine această reușită. Fără implicarea dumneavoastră de a face cazul meu cunoscut, acest rezultat ar fi fost mai greu de atins. Vă mulțumesc din toata inima pentru tot ajutorul și pentru impactul pozitiv pe care l-ați avut în viața mea”, a transmis Florentina Onel.

Florentina Onel: „Eu nu știu cum e viața cu un spate drept, fără dureri”

Florentina Onel a fost diagnosticată cu scolioză când avea doar cinci anișori. Adolescenta a susținut, anul acesta, examenul de Bacalaureat și chiar dacă probele în sine nu au fost o provocare, pentru Florentina, având rezultate foarte bune la școală, a fost destul de dificil să stea trei ore în bancă, deoarece afecțiunea de care suferă îi provoacă dureri greu de suportat. „Aș putea spune că m-am născut cu ea. Am aflat că am scolioză de la o vârstă foarte mică, aveam patru-cinci anișori. Eu nu mă știu altfel. Mama și tata au observat că postura mea nu era dreaptă și m-au dus la medic. Am purtat corset o perioadă, dar durerile de spate nu încetau, ba chiar s-au intensificat pe măsură ce creșteam. Nu pot sta mult timp în aceeași poziție și uneori nu pot respira normal din cauza presiunii asupra plămânilor. Nu pot merge pe jos la școală, nu pot sta prea mult în bancă, trebuie să mă ridic destul de des, să îmi schimb poziția. Depind de părinți ori de câte ori am o activitate care implică un pic de efort fizic. Visul meu este să mă pregătesc pentru o carieră în medicină, iar asta mă motivează să lupt împotriva oricărei dureri. De când frățiorul meu mai mic a pierdut lupta cu cancerul, singurul lucru pe care mi-l doresc este să devin medic. Dacă el a putut îndura atâta suferință, pot să o fac și eu. A fost foarte greu să stau în bancă pe durata probelor scrise, dar am reușit. Au fost momente când nu mă puteam concentra din cauza durerilor, dar știam că trebuie să îndur. Este adevărat că va trebui să petrec multe ore în picioare, fie în sala de operații, fie la cursuri, dacă vreau să urmez medicina, însă asta îmi doresc să fac. În condițiile actuale, acest lucru ar fi, totuși, dificil din cauza durerilor și limitărilor fizice impuse de scolioză. Am, însă, șansa de a rezolva această problemă medicală cu ajutorul unei operații care se face în țară, dar care costă peste 33.000 de euro. Este singura mea salvare. Dacă nu reușesc să fac această intervenție, nu doar visul meu de a deveni medic se va spulbera, ci și orice șansă la o viață normală. Medicii mi-au spus că sunt șanse foarte mari să dezvolt probleme cardiace, inima este supusă unei presiuni imense în cutia toracică, nu doar plămânii, iar în cele din urmă, pot ajunge la paralizie”, a mărturisit tânăra, care a reușit recent să strângă bani pentru intervenția chirurgicală care îi va schimba viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *