Alina, o tânără din Iași, a trecut printr-o experiență traumatizantă când avea doar 14 ani. S-a ars cu ciorbă fierbinte și a rămas cu cicatrici pe braț și pe gât, dar și în suflet. Viața ei a fost marcată de atunci și speră ca, prin prezentarea suferinței prin care a trecut, oamenii să fie mai empatici și să nu mai existe discriminare
Alina este o tânără din Iași care are o poveste de viață emoționantă. Când avea 14 ani, a trecut printr-o experiență ce a marcat-o și ce i-a lăsat cicatrici adânci pe corp, dar și în suflet. Într-un moment de neatenție, s-a ars cu ciorbă fierbinte și a rămas cu cicatrici pe braț și pe gât. Chiar și acum, la 31 de ani, povestește că nu a reușit să se vindece complet, trauma fiind prea puternică.
„Noi suntem o familie modestă, cu 4 frați. Când aveam 14 ani, mama mea a hotărât să plece din țară, să muncească în străinătate. Eu am început să am grijă de frații mei și am învățat să gătesc. Într-o zi, când eram la țară, trebuia să iau un vas cu ciorbă fierbinte de pe foc. Știți cum sunt sobele la țară. Când am luat oala de pe sobă, am alunecat și am scăpat-o. S-a vărsat lichidul, iar atunci m-am ars pe gât și pe braț. Am stat două săptămâni internată în spital, apoi o săptămână acasă. Am început școala și copiii râdeau de mine, spuneau că am semne, cicatrici, nu voiau să stea de vorbă cu mine, nu mai aveam prieteni. Din cauza asta m-am izolat, m-am închis în mine. Cu timpul, am încercat să trec peste asta, dar nu am reușit în totalitate. Chiar dacă râdeam de față cu oamenii și eram veselă, în sufletul meu plângeam”, își amintește, cu tristețe, Alina.
Ieșeanca Alina și-a pierdut locul de muncă din cauza cicatricilor și a fost respinsă la școala de șoferi
Tânăra povestește că experiența traumatizantă din copilărie a avut efecte și asupra vieții profesionale, fiind concediată din cauza cicatricilor și respinsă de la școala de șoferi.
„La mână am fost operată și nu era foarte mare cicatricea. Se vedea, era vizibilă cea de pe braț, dar și cea de pe gât, pentru că încercam mereu să le acopăr. Eu nu pot purta bluze decoltate, doar ceva la baza gâtului. Când mergeam la petreceri, toată lumea se uita la mine din cauza cicatricilor. La locurile de muncă am avut probleme din cauza lor. Ultima dată, m-au concediat din acest motiv. Îmi spuneau că «nu te vreau cu cicatrici, îmi sperii clienții, acoperă cicatricile, să nu se vadă». Lumea este foarte rea. Unele persoane înțeleg situația, altele nu. Eu am suferit o traumă și încă sufăr din cauza asta. Am fost respinsă și de la școala de șoferi. Într-o zi mi-a spus instructorul: «Vai, nu pot mânca, mi-e greață când văd așa ceva pe mâna ta. Te rog să cobori». Atunci l-am rugat să nu mă mai jignească și m-am dus să-i spun patronului ce s-a întâmplat. Patronul mi-a zis că «dacă nu-ți convine, să-ți iei dosarul și să pleci»,” povestește tânăra din Iași.
Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, povestea Luminiței Alexa, vânzătoarea din Iași pe care nu o angaja nimeni din cauza vârstei.
Alina: „Vreau să nu mai existe discriminare între oameni”
Alina a mers la salonul Oby Ink ca să-și acopere cicatricile cu un tatuaj, după ce a fost refuzată de mai mulți tatuatori. Auzind povestea sa emoționantă, Ionuț Andrei Ezariu (Oby), i-a oferit tatuajul cadou, pentru a-i da putere să lupte în continuare cu greutățile vieții și să le depășească cu brio. Alina mai spune că își dorește ca oamenii care au trecut prin experiențe traumatizante, ca ea, și au rămas cu cicatrici fizice și sufletești să nu mai fie discriminați.
„Eu vreau să nu mai existe discriminare între oameni. Mai sunt persoane în situația mea sau poate într-o situație mai gravă, dar trebuie să-i acceptăm așa cum sunt. Trebuie să ne integrăm și noi în societate. De vreo 5 ani mă gândeam să-mi fac un tatuaj peste cicatricea de pe braț, dar toți tatuatorii m-au refuzat, pentru că spuneau că zona este sensibilă după o arsură. Am ajuns la salonul Oby Ink și mi-a făcut tatuajul, un tatuaj foarte frumos. Nu am crezut că va ieși așa frumos. Am simțit că am încheiat o etapă din viața mea după ce l-am făcut și pot să zâmbesc mai mult, că pot să trec peste povestea din copilărie care m-a marcat atât de mult”, mai spune Alina.
Cicatricea Alinei este acum acoperită de flori și fluturași. Reporterii BZI au arătat, în edițiile anterioare, faptul că un ieșean a îndepărtat un tatuaj vechi de 50 de ani.
Povestea este la fel de impresionantă ca și cea prezentată de Alina, din Iași.
Acest articol dovedeste pentru a n-a oara ce adunatura de bigoti infecti si ignoranti putem fi. Curaj, Alina, cloaca asta primitiva nu te merita!
Asta demonstreaza ca Alina a umblat numai in cercuri de rahat cu oameni prosti. Doar un prost poate sa discrimineze asa ceva
@Anonim: Din pacate, daca stam sa ne uitam un pic in jur, prostii sint majoritari.
Pipi pe tatuaje.
daca intr-adevar ti s-au intamplat lucrurile astea, de ce nu ai facut plangere? la scoala de soferi ma refer in primul rand…
Instructoree, meriți să-ți iei prânzul într-un veceu de țară..Toată viața!
Iar voi, patronii de carton, să știți că clienții nu se sperie oameni, ci de creaturi ca voi, care credeți că arătați ca niște bancnote colorate…
Bravo, Ionuț! Ai făcut un gest de omenie, ai ajutat un om să aibă stimă de sine.
Despre ceilalți? Nu sunt oameni…niște târâtoare…
Vrem numele şcolii de şoferi, a instructorului, a patronului şi a tuturor celorlalte jigodii, ca să ştim de cine să ne ferim pe viitor. Ăştia nu sunt oameni, sunt jivine scârboase.
Am senzatia ca nu veti primi niciun nume. Povestea pare trasa de par si doar o poveste de redactie care inventeaza cand nu mai are subiecte.
Bravo Indra, poveste mincinoasă, articol mincinos, face reclame la tatuaje, in cazul acesta, doamna riscă o infectie cu urmări grave.
Un kkat de articol reclama la un studio de kkaturi de tatuaje