Prima pagină » Titlurile zilei » S-a instalat tăcerea după tunul dat de patronul de la Casa Lebăda în Copou! DNA a trimis dosarul spre judecată: Dumitru Cogălniceanu și fostul șef de la Poliția Locală, Georgel Grumeza, de negăsit

S-a instalat tăcerea după tunul dat de patronul de la Casa Lebăda în Copou! DNA a trimis dosarul spre judecată: Dumitru Cogălniceanu și fostul șef de la Poliția Locală, Georgel Grumeza, de negăsit

23 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Dumitru Cogălniceanu, patronul de la Casa Lebăda, este trimis în judecată de DNA pentru că și-a făcut hotel în Copou, deși nu avea autorizație. Fostul director adjunct de la Poliția Locală a fost unul dintre cei implicați. Ambii inculpați sunt de negăsit după ce DNA a trimis dosarul către instanță

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial i-a trimis în judecată pe Mihaela Tulică, Georgel Grumeza și Dumitru Cogălniceanu. Grumeza și Tulică sunt inculpați pentru abuz în serviciu și uzurparea funcției, privind o situație în care este implicat patronul firmei Casa Lebăda, Dumitru Cogălniceanu. În dosar mai este trecut și Andrei Valentin Spînu, fost polițist local.

Dumitru Cogălniceanu și-a amenajat un hotel în Copou, fără autorizație

Dumitru Cogălniceanu deține un imobil situat pe strada Titu Maiorescu 1, pe care l-a transformat în hotel (Hotel Prestige). Acesta a primit autorizație doar pentru amenajarea unei locuințe individuale, fiind vorba despre o casă veche boierească, din 1895. Dumitru Cogălniceanu a cumpărat clădirea, în anul 2012, de la o familie pe nume Rosetti. Inspectorii au descoperit că acea clădire avea autorizație pentru locuință individuală, însă au fost făcute camere de cazare și o mansardă. Dumitru Cogălniceanu a amenajat ilegal un hotel și a primit acordul de la Poliția Locală că lucrările sunt în regulă. Părțile vătămate în dosarul penal sunt Unitatea Administrativ Teritorială Iași și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Conform istoricului afișat la Hotelul Prestige, clădirea a fost construită, în anul 1895, de familia Iancu și Victoria Cojescu și a fost vândută în 1919. Până în 1925, construcția a fost refăcută și vândută către Mariette și Constantin Cerchez. După Al Doilea Război Mondial, imobilul a fost naționalizat și transformat în locuințe familiale. În 2011, clădirea a fost revendicată de către moștenitorii legali ai familiei Cerchez, iar în 2012 a fost vândută către familia Cogălniceanu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Iași, iar acum urmează să fie stabilit primul termen de judecată în cadrul camerei preliminare. Va fi analizat rechizitorul întocmit de procurori, dar și probele aduse de aceștia. După ce se va parcurge această etapă necesară, va începe și judecata.

Inculpații sunt de negăsit

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere de la Dumitru Cogălniceanu, apelându-l pe mai multe numere de telefon, însă acesta nu a răspuns. De asemenea, reporterii s-au deplasat la Hotelul Prestige, însă acesta nu era prezent acolo. Administratorul hotelului este soția bărbatului, care când a fost contactată telefonic a precizat că soțul ei nu se află în zonă. La intrarea în imobil, este afișat un colaj cu mai multe fotografii în decursul anilor. În pozele din partea stângă apare cum arăta înainte să fie făcute lucrările, iar în partea dreaptă este hotelul după ce a fost dat în funcțiune. Chiar în centrul colajului se află o poză cu familia Cogălniceanu.

Reporterii BZI l-au contactat și pe fostul director adjunct de la Poliția Locală Iași, Georgel Grumeza. După ce s-au prezentat, bărbatul a precizat imediat că numărul este greșit. Georgel Grumeza a fost suspendat din funcție în urmă cu aproape doi ani.

„Ați greșit numărul, nu este niciun Grumeza aici”, a precizat bărbatul care a răspuns la telefon.

Hotelul Prestige din Copou funcționează fără probleme, deși a fost amenajat de către Dumitru Cogălniceanu fără autorizație.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *