Prima pagină » Local » S-a îndrăgostit de bărbatul alături de care are doi copii și are nevoie de o șansă! Haideți să o ajutăm pe Paraschiva. Tot ce vrea este un loc de muncă

S-a îndrăgostit de bărbatul alături de care are doi copii și are nevoie de o șansă! Haideți să o ajutăm pe Paraschiva. Tot ce vrea este un loc de muncă

11 oct. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

Paraschiva Dadace are nevoie de ajutorul ieșenilor cu suflet mare. Tânăra în vârstă de 24 de ani își caută un loc de muncă pentru a le face viața mai bună copiilor săi. Până acum, s-a ocupat de îngrijirea lor și nu a putut să muncească, dar își dorește ca lucrurile să se schimbe

Familia Dadace trăiește într-o locuință socială, tatăl copiilor fiind singurul membru  care aduce bani în casă. Singurul ajutor al tinerei era reprezentat de mama sa, dar, având în vedere faptul că a pierdut-o în urmă cu 4 luni, Parascheva Dadace a rămas a nimănui.

O mamă își caută un loc de muncă

Ieșeanca Paraschiva Dadace își caută un loc de muncă pentru a le oferi copiilor un trai mai bun. Dacă până acum femeia a stat acasă pentru a avea grijă de micuții în vârstă de 3 ani și 5 luni și 1 an, acum își dorește să lucreze.

Tatăl copiilor este singurul care muncește pe unde apucă, mult timp lucrând în construcții.

„Nu am mai lucrat până acum pentru că a trebuit să stau cu cei mici, dar vreau să-i duc la creșă și să merg la muncă. Copiii mei au 3 ani și 5 luni și 1 an. Am vrut de mult timp să-i duc la creșă, dar mereu îmi spuneau că nu îi pot primi pentru că poartă pampers. În plus, fetița cea mare este diagnosticată cu retard psihic.

Iubitul meu a lucrat în construcții, dar a luat țepe. S-a accidentat de multe ori, a avut și piciorul în ghips. Acum a luat permisul și vrea să se angajeze la livrări.

Când trăia mama, era altfel, mă ajuta. De când s-a stins, suntem într-o situație critică. A murit de cancer în luna mai, anul acesta. Plătim 150 de lei pe lună pentru chirie, întreținerea vine și mai mult, plus mâncarea… Copiilor le trebuie atâtea, nu le pot da mâncare o singură data pe săptămână”, a declarat Parascheva Dadace.

Au nevoie de lemne de foc

În locuința socială de pe strada Săulescu, familia Dadace se încălzește la sobă, iar costul lemnelor de foc îi înspăimântă.

„Cel mai mult am avea nevoie de lemne de foc, mi-e groază când mă gândesc. Avem sobe și trebuie multe, în altă parte nu avem unde sta. Nu mai am nici telefon mobil, s-a stricat și am rămas fără. La haine, dulciuri sau jucării nici nu ne gândim. Nu am vrut niciodată să primim pomană, dar suntem într-o situație grea. Uneori, utilitățile sunt și 600 de lei, plătim apa, gunoiul, totul. Nu mai putem sta așa. Îmi doresc din tot sufletul să muncesc, să mă angajez undeva, să câștig cât să facem față cu toate. Atât îmi doresc de la serviciul pe care îl voi avea, să câștig cât de cât bine, să fac față cheltuielilor.

Am terminat 6 clase, am învățat bine, nu m-am gândit vreodată că o să-mi fie așa de greu”, a adăugat Paraschiva Dadace.

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, povestea Luminiței Alexa, femeia din Iași care la 52 de ani nu își găsea un loc de muncă din cauza vârstei.

Precizăm că toți cei care vor să ajute familia Dadace pot apela numărul de telefon 0741809789.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`