Prima pagină » Local » S-a “încoronat” cel mai inconştient şofer din Iaşi. A condus un Ford în pragul comei alcoolice, fără permis, dar a dat de greu în parcarea unui restaurant
S-a “încoronat” cel mai inconştient şofer din Iaşi. A condus un Ford în pragul comei alcoolice, fără permis, dar a dat de greu în parcarea unui restaurant

S-a “încoronat” cel mai inconştient şofer din Iaşi. A condus un Ford în pragul comei alcoolice, fără permis, dar a dat de greu în parcarea unui restaurant

13 ian. 2023, 17:17,
în Local

Purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău a transmis un comunicat prin care a explicat cum un bărbat din Hârlău a fost reținut pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice, deși nu deține permis.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, la data de 10.01.2023, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul D.V.D.., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (1) C.pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen..

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 07.01.2023, ora 21.54, inculpatul D.V.D. a condus autoutilitara marca Ford cu nr. de înmatriculare IS.22.LUS, pe str. Logofăt Tăutu din orașul Hârlău, județul Iaşi, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 2.91 mg/l alcool pur în aerul expirat și 3.83 g ‰ alcool pur în sânge, fără a deține permis de conducere, fiind ulterior implicat într-un accident rutier în parcarea restaurantului Legenda, din oraşul Hârlău, jud. Iaşi.

Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`