Prima pagină » Eveniment-Social » S-a încheiat perioada de testare inițială standardizată în rândul elevilor ieșeni: „Prezența a fost de aproximativ 90 la sută”

S-a încheiat perioada de testare inițială standardizată în rândul elevilor ieșeni: „Prezența a fost de aproximativ 90 la sută”

05 oct. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În perioada 20 septembrie – 3 octombrie, elevii ieșeni au susținut testarea inițială standardizată pe dispozitive electronice la un număr de 10 discipline de studiu (Limba și literatura română, Matematică, Istorie, Limba franceză, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică, Geografie, Limba engleză)

Testarea s-a realizat în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași prin intermediul platformei de teste educaționale BRIO. Aceasta a fost oferită gratuit Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Testarea inițială standardizată este o metodă nouă

o poză cu un copil care folosește o tabletă

Aceștia au fost testați sub supravegherea unui cadru didactic, fiecare utilizând o tabletă care a fost pusă la dispoziție încă din perioada pandemiei

O inovație în mediul educațional, care s-a pus în practică în anul școlar 2023-2024, este testarea inițială standardizată. Elevii au trecut de la metoda clasică, foaia și pixul, la susținerea testelor inițiale pe dispozitive electronice (PC, laptop, tabletă sau smartphone).

Această testare s-a desfășurat în perioada 20 septembrie – 3 octombrie. Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași, declară faptul că din feedback-ul preluat testarea s-a realizat în condiții bune și foarte bune, iar prezența a fost de aproximativ 90 la sută.

„Din feedback-ul preluat din școli testarea s-a realizat în condiții bune și foarte bune. Prezența elevilor a fost de aproximativ 90 la sută, o prezență similară cu cea din anii în care testele se susțineau în mod tradițional”, declară Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Mâine se susține din nou testul inițial la fizică

o poză cu un copil care folosește o tabletă

Din feedback-ul preluat din școli testarea s-a realizat în condiții bune și foarte bune, iar prezența a fost de aproximativ 90 la sută

Elevii ieșeni au fost testați sub supravegherea unui cadru didactic, fiecare utilizând o tabletă care a fost pusă la dispoziție încă din perioada pandemiei. Platforma BRIO asigură rezultate perfect comparabile pentru doi sau mai mulți elevi care se testează pentru aceeași clasă și aceleași capitole, indiferent dacă proba se desfășoară în locuri sau în momente diferite.

Cu toate acestea, elevii ieșeni au întâmpinat probleme la testul inițial de fizică din cauza tabletelor. În loc de cuvinte sau formule, dispozitivul le-a arătat niște simboluri indescifrabile. Cei care s-au ciocnit de acest incident pot repeta testul mâine (n.r. – 6 octombrie).

„Elevii care nu au reușit să susțină unul sau altul dintre teste pot face acest lucru pe 6 octombrie. După această perioadă de testare vor fi transmise, în școli, rapoartele testelor pentru a putea fi realizate planurile remediale, acolo unde se impune acest lucru”, adaugă Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași, în legătură cu testarea inițială standardizată.

Comentarii
  • Un parinte dezamagit si resemnat

    Ce tablete?!?! Cati elevi au primit asa ceva si cate mai sunt functionale? . Elevii si-au folosit telefoanele personale cu internetul propriu, plătit de fiecare parinte. Iar desprre rezultate transmise elevilor si parintilor , ce sa mai vorbim?! Nu au transmis numic!! O actiune promovata pe principiul,, sa facem si noi ceva,, cu o platforma care nu a dat rezultate in timp real si care si-a facut reclama. Rusine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *