Prima pagină » Eveniment-Social » S-a încheiat expoziția „Flori de toamnă”. Aproape 64.000 de persoane au vizitat Grădina Botanică în cele trei săptămâni – FOTO

S-a încheiat expoziția „Flori de toamnă”. Aproape 64.000 de persoane au vizitat Grădina Botanică în cele trei săptămâni – FOTO

21 nov. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Duminică, 19 noiembrie 2023, s-a încheiat expoziția „Flori de toamnă”! În cele trei săptămâni, cât s-a desfășurat, s-a înregistrat un număr de 63.900 de vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate

Vizitatorii au avut ocazia să vadă cele mai frumoase soiuri de crizanteme, dumitrițe, dovleci decorativi, zooforme topiare și multe altele. Angajații Grădinii Botanice au reușit să realizeze cele mai frumoase zooforme, vedeta expoziției fiind „Doamna Toamnă”.

S-a încheiat expoziția „Flori de toamnă”

În anii trecuți, acest eveniment iubit de ieșeni aduna aproximativ 50.000 de vizitatori pe întreaga perioadă a expoziției, însă anul acesta s-a înregistrat un număr mult mai mare, respectiv 63.900 de vizitatori.

Prețul biletului întreg pentru vizitarea celei mai așteptate expoziții din Iași a fost de 20 de lei, pentru studenți și pensionari, respectiv grupuri formate din cel puțin 10 persoane, a fost de 15 lei, iar pentru elevi a fost de 5 lei.

„Numărul de vizitatori pentru toată perioada de trei săptămâni care au achitat biletul de intrare este 63.900 persoane. Trebuie să ținem cont și faptul că vremea, în ultimul timp, nu a fost prea favorabilă, însă numărul total de vizitatori este ascendent de la un an la altul”, a transmis prof. univ. Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice.

Au fost expuse cele mai frumoase soiuri de crizanteme

În cadrul celei de-a XLVII-a ediții a expoziției „Flori de toamnă” au fost expuse soiuri românești și internaționale de crizanteme, din grupa genului Chrysanthemum, atât pentru floare tăiată (Chrysanthemum grandiflorum), care reunește 226 de varietăți horticole cultivate în sere și solarii, cât și 212 varietăți denumite popular dumitrițe sau tufanele (Chrysanthemum indicum). De asemenea, au fost expuse 25 de specii ale genului Chrysanthemum în sens larg, care provin din flora spontană de pe diverse continente.

Au putut fi remarcate zooformele topiare, și anume diferite insecte executate din materiale naturale, cu predilecție din ramuri uscate de răchită, realizate de angajații Grădinii Botanice pentru realizarea de noi elemente artizanale.

Vizitatorii s-au putut bucura și de colecția de ardei iuți decorativi, care reunește 11 specii și subspecii ale genului Capsicum, printre care cei 5 taxoni parentali, genitorii majorității soiurilor și hibrizilor de ardei: Capsicum annuum, C. baccatum, C. chinense, C. frutescens si C. pubescens, dar și specii salbatice, cu importanta taxonomica: C. chacoense, C. eximium, C. nigrum, C. baccatum var. praetermissum și C. rhomboideum, organizați într-o secțiune aparte.

De asemenea, în complexul de sere, într-un spațiu special amenajat au fost expuse 150 de soiuri de dovleci decorativi și tigve, numeroase exemplare de varză decorativă și alimentară, reunite într-o colecție ce include 93 de taxoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024