Prima pagină » Sport » S-a încheiat „calvarul” lui George Pușcaș! Atacantul român a revenit pe gazon după trei luni
S-a încheiat

S-a încheiat „calvarul” lui George Pușcaș! Atacantul român a revenit pe gazon după trei luni

18 feb. 2021, 02:00,
în Sport

George Pușcaș a revenit, după mai bine de trei luni de pauză, pe gazon. Atacantul român a intrat în ultimele cinci minute ale meciului câștigat, scor 2-0, de Reading în deplasarea de la Bristol City.
Înaintea partidei de marți, George Pușcaș jucase ultima dată pe 11 noiembrie 2020, în amicalul România – Belarus 5-3, în care a și reușit să marcheze. George Pușcaș a fost ținut departe de gazon în ultimele luni de o pubalgie. Revenirea sa a fost inițial programată pentru luna decembrie, dar, cum tratamentele efectuate în Anglia nu au dat rezultatele scontate, atacantul a apelat pentru recuperare la o clinică din Germania, unde a fost tratat de Claudio Nagy, un specialist al procedurii.

În acest sezon, din cauza accidentărilor, George Pușcaș a evoluat în doar 10 meciuri pentru Reading, dar a reușit două goluri, ultimul pe 30 octombrie, în înfrângerea, 2-3, cu Coventry. După victoria cu Bristol, în care s-a consemnat revenirea lui George Pușcaș, Reading este, cu 51 de puncte acumulate în 30 de runde, pe locul cinci în liga a doua din Anglia, poziție care duce la barajul de promovare în Premier League.

Ce spunea George Pușcaș la finalul anului trecut: „În februarie sper să încep să joc”

La finalul anului trecut, internaționalul român declara că speră să fie pe teren în luna februarie. Dacă va fi așa, atunci mai mult ca sigur va fi disponibil pentru meciurile echipei naționale din luna martie, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

„Starea mea de spirit este foarte bună. A fost mereu bună, chiar cu accidentarea asta. Sunt din ce în ce mai bine, recuperarea decurge foarte bine și în curând voi fi pe teren. A fost doar problema că durerea a ținut foarte mult și nu aveam ce să fac, doar să mă operez. Mi-au dat mesaj, m-au întrebat cum sunt doctorul și Mister (n.red. selecționerul Mirel Rădoi). Ținem legătura mereu din pricina acestei probleme, ceea ce urmează să fac, pașii pe care îi parcurg. În 2-3 săptămâni, dacă toate sunt bine și mă ajută Domnul să nu mai am nicio problemă. Suntem la sfârșitul lui ianuarie și în februarie deja sper să încep să joc și să fie bine”, spunea Pușcaș, pentru AS.ro.

Cunoscător al fotbalului italian, acolo unde a evoluat pentru Inter Milano, Bari, Benevento, Novara și Palermo, Pușcaș are „telefonul deschis” dacă Dennis Man îl va suna să îi ceară un sfat.

„Îl voi ajuta cu cea mai mare plăcere, cu orice sfat, dar nu cred că e nevoie pentru că e destul de matur și pregătit să își dea seama de orice provocare”, a mai spus atacantul român.

Dennis Man intră pe o listă selectă a fotbaliștilor români care au fost legitimați la Parma.

George Pușcaș s-a tratat în Germania

George Pușcaș s-a aflat ultima oară pe teren la amicalul România – Belarus, scor 5-3. Atacantul a fost diagnosticat cu hernie sportivă și ar fi trebuit să revină pe teren înainte de Crăciun, însă medicii i-au recomandat să mai stea pe tușă. Pușcaș a urmat și un tratament la o clinică specializată din Nürnberg, unde a fost consultat de Claudio Nagy, un specialist în refacere și recuperare.

Claudio Nagy este un fizioterapeut cu experiență la cluburi din Bundesliga – el deține o clinică unde sunt tratați sportivii care vor să revină în formă și să reia antrenamentele după o accidentare mai lungă. Cota de piață a lui Goerge Pușcaș se ridică în prezent la 4.8 milioane de euro, conform Transfermarkt. Ajuns în august 2019 la Reading, Pușcaș are două goluri marcate în acest sezon, în nouă jocuri oficiale. George Pușcaș a fost transferat de Reading în schimbul a 7.5 milioane de euro și mai are contract cu englezii până 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *