Prima pagină » Local » S-a inaugurat parcul fotovoltaic pentru Balkan Pharmaceuticals: Investiție de 1,5 milioane de euro al omului de afaceri Alin-Daniel Haucă! – GALERIE FOTO

S-a inaugurat parcul fotovoltaic pentru Balkan Pharmaceuticals: Investiție de 1,5 milioane de euro al omului de afaceri Alin-Daniel Haucă! – GALERIE FOTO

22 oct. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Local

S-a inaugurat parcul fotovoltaic al companiei Balkan Pharmaceuticals, proiect pentru care omul de afaceri Alin-Daniel Haucă a investit 1,5 milioane de euro. Panourile au ca scop asigurarea procesului de producție a medicamentelor. Durata întregului proces a durat aproximativ un an de zile, iar în zilele însorite, aceste panouri vor asigura toată energia necesară producerii medicamentelor. Noua hală de la Pașcani va asigura producerea mai multor medicamente pentru români

Balkan Pharmaceuticals este cel mai mare producător de medicamente din regiunea de Est a Europei, atât ca spațiu și potențial de producere, cât și ca portofoliu. Pe data de 12 octombrie 2022, a avut loc inaugurarea parcului fotovoltaic al celui mai mare investitor român în Republica Moldova, compania Balkan Pharmaceuticals. Acest eveniment s-a desfășurat în incinta complexului industrial de producere a medicamentelor din localitatea Sângera. La inaugurare au participat Cristian Leon Ţurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova, Dragoș Guțu, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Valeriu Popa, primarul din Sângera.

cladire Balkan Pharmaceuticals

Proiectul are ca scop asigurarea securității procesului de producție a medicamentelor, în aceste condiții de incertitudine energetică cu care se confruntă Republica Moldova

Parcul fotovoltaic pentru Balkan Pharmaceuticals, benefic pentru producerea medicamentelor

inaugurare parc fotovoltaic

Panourile au ca scop asigurarea procesului de producție a medicamentelor

Proiectul are ca scop asigurarea securității procesului de producție a medicamentelor, în aceste condiții de incertitudine energetică cu care se confruntă Republica Moldova. Totodată, acesta reprezintă una dintre măsurile GREEN adoptate de Balkan Pharmaceuticals, în vederea reducerii emisiilor poluante.

În zilele călduroase ale anului, aceste panouri fotovoltaice vor asigura producerea a până la 100% din energia electrică necesară procesului de fabricație și proceselor conexe. Parcul fotovoltaic al lui Alin-Daniel Haucă este amplasat pe o suprafață mare, de 2,3 ha. Suma investiției ajunge la aproximativ 1,5 milioane euro. Proiectarea, organizarea și instalarea parcului au durat aproximativ 12 luni. Primele schițe ale proiectului au fost în octombrie 2021. Complexul de la Sângera are 4 fluxuri industriale certificate GMP la nivel european și asigură producerea a peste 200 de medicamente în diferite forme și doze. Compania asigură locuri de muncă pentru mai mult de 500 de persoane, printre care specialiști de calificare înaltă, antrenați în procesul de producere (farmaciști, chimiști, biologi, ingineri), dar și angajați care se ocupă de distribuția medicamentelor.

 inaugurarea parcului fotovoltaic

Primele schițe ale proiectului au fost în octombrie 2021

O hală va fi deschisă la Pașcani de Balkan Pharmaceuticals

cladire Balkan Pharmaceuticals

De la suplimentele alimentare, activitatea se va extinde și la alte produse ce vor fi vândute pe piața din România

Fondatorul Alin-Daniel Haucă deschide la Pașcani o fabrică de medicamente. Aceasta va fi prima construită la Iași, în municipiul Pașcani. Va produce vitamine, cât și extracte de plante minerale. Fabrica va avea o suprafață de de 1.500 mp. De la suplimentele alimentare, activitatea se va extinde și la alte produse ce vor fi vândute pe piața din România. Această fabrică ce va fi realizată, va include o hală de producere, spații de depozitare și oficii.

„De curând, Balkan Pharmaceuticals a inițiat construcția unui nou complex industrial în județul Iași, care va cuprinde hale de producere, spații de depozitare și oficii, astfel încât produsele companiei să devină mai accesibile și pentru populația din România. Lansarea noului complex industrial va favoriza lărgirea spectrului de produse oferite populației din România și va contribui la buna funcționare a sistemului de sănătate pe ambele maluri ale Prutului”, spun autorii proiectului.

Parcul fotovoltaic al celui mai mare investitor român în Republica Moldova, compania Balkan Pharmaceuticals, s-a inaugurat în Sîngera și va asigura energia electrică necesară procesului de fabricație a medicamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *