Prima pagină » Titlurile zilei » S-a împlinit un an de la cutremurătorul accident din comuna Bălțați, iar ancheta a rămas în același punct – FOTO/VIDEO

S-a împlinit un an de la cutremurătorul accident din comuna Bălțați, iar ancheta a rămas în același punct – FOTO/VIDEO

01 feb. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

S-a împlinit un an de la cutremurătorul accident din comuna Bălțați, în care șapte oameni și-au pierdut viețile după impactul dintre un TIR, o ambulanță și o autoutilitară. Anchetatorii n-au pronunțat nicio decizie, motiv pentru care ancheta pare a fi încă în curs de desfășurare

În data de 1 februarie 2022, în comuna Bălțați, județul Iași, s-a produs un accident rutier grav. Șapte oameni și-au pierdut viețile, iar, la scurt timp, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași și polițiștii delegați de la Serviciul Rutier Iași au început ancheta pentru stabilirea cauzei exacte care a dus la producerea tragicului eveniment. Dar după un an de la cumplitul accident, anchetatorii n-au pronunțat încă nicio decizie.

S-a împlinit un an de la cutremurătorul accident de la Bălțați, iar ancheta a rămas în același punct

Acum un an (n.r. – 1 februarie 2022), în jurul orei 07:00, pe raza comunei Bălțați s-a produs un accident cumplit. Totul s-a petrecut într-o curbă extrem de periculoasă. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție și câteva mașini de ambulanță, pentru că, prin apel la 112, s-au anunțat mai multe victime. Printre victime se numără și Andrei Radu, șoferul TIR-ului, care se îndrepta spre locul de muncă. După scurt timp, oamenii legii au început ancheta în vederea stabilirii întregii situației de fapt.

Inițial a fost învinovățit șoferul de TIR, dar, ulterior, anchetatorii au găsit detalii tulburătoare care ar putea da totul peste cap. Ar putea fi vorba despre o vinovăție a șoferului de pe ambulanță, Maricel Corban, sau chiar despre o culpă comună. Însă dosarul a rămas în același punct și nu s-a mai pronunțat nicio decizie.

Familiile victimelor au avut un cuvânt important de spus în anchetă, iar, conform Codului de procedură penală, expertiza se aduce la cunoștință tuturor părților interesate din dosar. Victimele rudelor au dreptul de a stabili obiective pentru expertize, iar, după finalizarea acestora, ei pot formula eventuale contestații.

Ce măsuri s-au luat în comuna Bălțați după ce s-a produs cumplitul accident

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a impus mai multe modificări în comuna Bălțați, deoarece în zonă s-au întâmplat frecvent accidente grave. Aceștia și-au dorit să facă șoferii autovehiculelor să reducă viteza și să conducă cât mai prudent, astfel încât să se poată evita tragediile.

„La Bălțați se vor pune separatoare de sens, tocmai pentru a descuraja astfel de acțiuni ce pot duce la accidente rutiere. Se va realiza proiectul, iar Compania Națională va furniza materialele necesare. Direcția va întocmi proiectul și va lucra la aceste separatoare”, au precizat, la momentul respectiv, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.

Decizia autorităților ieșene, pentru a monta acel parapet ce separă sensurile de mers, a venit după accidentul grav de la Bălțați, unde șapte persoane și-au pierdut viețile. Traficul rutier pe drumul european spre Iași va fi fluidizat și prin apariția unei centuri ocolitoare în zona orașului Podu Iloaiei.

Astfel, după un an de la cutremurătorul accident de la Bălțați, dosarul a rămas încă în lucru și nu s-a pronunțat nicio decizie în legătură cu situația menționată.

Comentarii
  • Soferul ambulant

    De multe ori m-am trezit cu „masina salvarii” pe contrasens, soferasii de pe ambulante sunt adevarati potentiali criminali. De ce nu se fac doua benzi pe sens? Ori una ori doua!!!! Sunt bani pentru primari si consilieri judeteni? OOOOOOOO DA! Da! prin deciziile lor se fac vinovati de crimele de pe soselele ruminiei.

  • Sunt speciali, platiti cu multi bani, pentru ce? Pentru lene,pentru putori increzute.

  • Un idiot , astazi, IS__ELW, in Copou, a pus in pericol viata celorlalti din trafic.

  • daca ar fi singurul……..

  • La puscarie cu cocoveicii de la Dumesti. Criminalii…..

  • nici nu se vor pronunta pentru ca nu vor ancheta nimic. asteapta ca faptele sa se prescrie…. ce nu e clar?

  • Nu se inplică –dar dacă era vre-un membru din familil celor care se fac că anchetează–-alta era situația–pe repede înainte––

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *