S-a ieftinit proprietatea afaceristului Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie! Executorii judecătorești vând vila din Păcurari

23 mart. 2021, 02:00
Ciprian Boaru, în Local

Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, este urmărit de executorii judecătorești. Vila somptuoasă de pe strada Ioan Petru Culianu este scoasă la vânzare, dar, deocamdată, nu s-au găsit clienți. Licitația va fi reluată în luna aprilie 2021

Afaceristul Ioan Pârâu, patronul firmei Totalgaz Industrie, nu scapă de emoții. Recent, executorii judecătorești au organizat o licitație pentru valorificarea proprietății de pe strada Ioan Petru Culianu, din municipiul Iași. Prețul de pornire a procedurii a fost de 2.513.436 lei, aproximativ 500.000 de euro. La procedură nu s-au prezentat ofertanți. Astfel, pe data de 09.04.2021, ora 11:00, licitația va fi reluată. Prețul de pornire a procedurii a fost diminuat cu 25 la sută, ajungând la 1.855.077 lei.

În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 de metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. Licitația este programată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sârbu. Proprietatea se află chiar în vecinătatea spațiului de producție a companiei Totalgaz Industrie.

Executarea are loc la cererea creditorilor, care au de recuperat o sumă importantă

Totalgaz Industrie SRL a intrat în insolvență în cursul anului trecut. Urmează să fie depus un plan de redresare a societății. Ioan Pârău spunea că problemele au început de la un contract gestionat greșit cu paterneri din Ucraina. Totalgaz Industrie SRL era singura companie românească, cu sediul în Iași, care furniza seturi complete de echipamente pentru gaze naturale. Datoriile sunt importante și ar putea fi amortizate prin valorificarea tuturor activelor și stocurilor. Spre exemplu, CEC Bank și Banca de Import – Export a României Eximbank SA încearcă să recupereze o creanță de aproape 20 de milioane de euro. Totalgaz Industrie a intrat pe pierderi în 2019.

Datoriile au ajuns la 134,1 milioane lei. În toată afacerea a avut de pierdut și Adrian Coca, fostul director comercial de la Totalgaz Industrie, care a demisionat anul trecut, după aproape 20 de ani. Fostul angajat avea o vilă asemănătoare chiar lângă proprietatea lui Ioan Pârău. Patronul l-a convins să pună casa gaj pentru un împrumut în bancă, care să ajute firma. Adrian Coca s-a conformat, iar acum riscă să piardă tot. La fel, proprietatea este scoasă la vânzare. Fostul angajat a lăsat de înțeles că despărțirea de Totalgaz Industrie s-a produs pe fondul unei neînțelegeri cu Ioan Pârău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *