Prima pagină » National » S-a hotărât cine primește cardul de alimente în 2024. Toate informațiile pe care trebuie să le știe românii

S-a hotărât cine primește cardul de alimente în 2024. Toate informațiile pe care trebuie să le știe românii

05 ian. 2024, 08:35,
BZI.ro, în National

Vești extraordinare pentru români după ce s-a hotărât cine primește cardul de alimente în 2024. Care este modalitatea de acordare a acestui ajutor și cine sunt persoanele eligibile.

Cu toate acestea, suma va fi redusă semnificativ de 250 de lei.

Cui sunt adresate voucherele pentru alimente și în 2024

Cardurile destinate produselor alimentare și meselor calde în cadrul Programului „Sprijin pentru România” sunt dedicate categoriilor sociale vulnerabile. Tichetele sociale pentru alimente au fost încărcate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni, pe parcursul anului 2023.  Ultima tranșă a intrat pe cardurile românilor, care s-au putut bucura de Crăciun prin utilizarea acestor tichete, care pot fi folosite exclusiv pentru alimente.

Guvernul va menține, și în anul 2024, acordarea ajutorului social pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei la fiecare două luni. Ministrul Adrian Câciu a dezvăluit că acest sprijin va fi păstrat până în 2027.

„Cu siguranță va continua programul privind voucherele de alimente, cele de 250 de lei, cu aceeași periodicitate, la două luni acordate, și va continua și programul privind pachetele alimentare pentru persoanele vulnerabile, un program care, la fel, se încheia în anul 2023, cu noua finanțare din programul Persoane defavorizate 2021-2027″, a explicat ministrul Adrian Câciu.

Potrivit informațiilor furnizate de surse guvernamentale, se preconizează plafonul veniturilor pentru persoanele care primesc aceste ajutoare va fi majorat la 2.000 de lei. În prezent, acest plafon este stabil la 1.700 de lei.

Cine primește cardul de alimente în 2024

Persoanele care sunt beneficiare ale acestui card sunt cele care se află într-o situație financiară dezavantajoasă. Dacă îndepliniți criteriile de eligibilitate de stabilitate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul vă va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițiați personal vreo procedură.

Dacă sunteți eligibil, dar nu ați primit încă card până la sfârșitul perioadei de alocare a primei tranșe, este recomandat să vă adresați cel mai apropiat oficiu poștal, unde veți primele instrucțiuni suplimentare. Iată care sunt categoriile de români care vor beneficia de acest ajutor din partea statului la fiecare două luni:

Persoanele eligibile pentru acest ajutor includ pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii înregistrați în casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în conformitate cu legi speciale, care sunt plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale. Aceste persoane trebuie să obțină venituri lunare mai mici sau egale cu suma de 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Persoanele, atât copii cât și adulți, care se încadrează într-un grad de handicap grav, accentuat sau mediu și care au venituri lunare proprii realizate mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile care au cel puțin doi copii în întreținere și ale familiilor de lună pe membru de familie nu depășesc suma de 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familie monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

Familiile și persoanele singure care se îngrijesc îndeplinesc criteriile pentru a primi ajutor social au dreptul la stabilitate. De asemenea, persoanele fără adăpost sunt incluse în aceste reglementări conform legilor în vigoare.

Cardul de alimente în 2024 este dedicat categoriilor sociale vulnerabile care vor primi 250 de lei, la două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *