Prima pagină » National » S-a găsit și cadavrul celei de-a doua fete care a fost dată dispărută duminică
S-a găsit și cadavrul celei de-a doua fete care a fost dată dispărută duminică

S-a găsit și cadavrul celei de-a doua fete care a fost dată dispărută duminică

24 iun. 2021, 16:42,
Alexandru Ifrim, în National

Tragedie la Isaccea, acolo unde trupul celei de-a două fetiţe care a fost dată dispărută în apele Dunării, a fost găsită de către echipajele de cauare ISU.

„În jurul orei 13:00, a fost găsit trupul neînsufleţit al celeilalte minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea. Acesta a fost găsit în aceeași zonă ca al surorii ei, fiind recuperat şi adus la mal”, a transmis ISU Tulcea.

Fetiţă care a fost găsită de către echipajele de salvare a avut aceasi soarta precum sora ei.

Prima fată găsită chiar de către marinari

Prima fată din cele două fetiţe a fost găsită astăzi, 24 iunie 2021, de către un echipaj de marinari. Cele două fete au fost date dispărute cu câteva zile. Cadavrul fetei a fost observat de mai mulţi locuitori din zonă. Aceasta a fost observat de localnici după ce plutea pe apele Dunării, fiind găsită la aproximativ 400 de metrii de locul în care s-au aflat ultima dată cele două feţe de 11 respectiv 12 ani.

Când echipajul de salvare a ajuns la faţa locului aceştia au confirmat că trupul găsit este a uneia dintre cele două fete. Pompierii au început căutările încă de duminică, atunci când fetele au căzut în Dunăre după ce încercau să facă câteva poze şi filmuleţe pentru a le posta pe Tik Tok. Una dintre cele două fete a alunecat în apa moment în care sora ei a sărit în apa în încercarea de a o salva.

Unchiul celor 2 fete a povestit cum s-a întâmplat totul

Unchiul fetelor a povestit în urmă cu două zile, că „au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutăm. A intrat aia mai mare cică prima. Au mai rămas 2 copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă.”, potrivit Observator.

Conform sursei citate, cele două fete mai au un frate și trei surori. Mama, care este plecată la muncă în Anglia, nu știe despre dispariția fetelor. Rudele nu au curajul să îi spună ce s-a întâmplat, de fapt.

„Nu ştie (n.red. mama). I-am spus că sunt la ortoped, că le-a lovit o maşină.”, a declarat mătușa copilelor.

Mobilizare pentru găsirea a două fetiţe care au căzut în Dunăre

Două surori de 11 și 12 ani sunt căutate de zeci de persoane după ce au dispărut în Dunăre, în preajma localității tulcene Isaccea.

La fața locului acționează scafandrii, dar și echipajul aerian de la SMURD Galați. Potrivit ISU Tulcea, apelul de urgență la 112 a fost înregistrat luni, la ora 16.10. Salvatorii caută două fete, care ar fi dispărut în zona portului din orașul Isaccea. Se pare că una dintre fete ar fi căzut în apă, iar sora sa ar fi sărit în apă ca să o ajute.

La fața locului s-au deplasat șapte subofițeri cu o autospecială de transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tulcea, precum și un echipaj SAJ Tulcea.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD Galați. La fața locului se află mai multe echipaje de la Poliție. De asemenea, la căutări participă mai mulți localnici care utilizează o ambarcațiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *