Prima pagină » Local » S-a găsit „izvorul” din care curg bani falși! Pe site-urile din China plătești jumătate din valoarea reală a unei bancnote! Copiile sunt 1 la 1 și au ajuns pe piața din Iași! (Exclusiv)
S-a găsit

S-a găsit „izvorul” din care curg bani falși! Pe site-urile din China plătești jumătate din valoarea reală a unei bancnote! Copiile sunt 1 la 1 și au ajuns pe piața din Iași! (Exclusiv)

28 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a dat o bancnotă de 50 de euro falsificată la o casă de schimb valutar. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis ieri în judecată pe Mihai Robert Andrei Popa, sub acuzațiile de tentativă de înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate. „Am cumpărat bancnota de pe un site din China”, a spus individul cu seninătate. Oamenii legii spun că, în ultimele luni, la nivelul României, au apărut mai multe astfel de cazuri, cu bancnote falsificate achiziționate la jumătate de preț pe Internet, în principal din China

S-a găsit „izvorul” din care curg bani falși! Pe site-urile din China plătești jumătate din valoarea reală a unei bancnote! Copiile sunt 1 la 1 și au ajuns pe piața din Iași! De altfel, Poliția ieșeană a intrat în alertă de gradul I după ce bancnote falsificate, cumpărate din China, au fost descoperite recent pe piață. Un ieșean a fost prins după ce a dat o astfel de bancnotă la o casă de schimb valutar din oraș!

Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Mihai Robert Andrei Popa, sub acuzațiile de tentativă de înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului Penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și ieșeanul, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Din primele informații reiese că astfel de bancnote pot fi achiziționate de pe site-uri din China, la jumătate din valoarea trecută pe ele.

Ieșeanul Mihai Robert Andrei Popa, acuzat de tentativă de înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate

Ieșeanul Mihai Robert Andrei Popa a intrat în vizorul oamenilor legii la mijlocul lunii martie 2021. Conform anchetatorilor, individul a încercat să schimbe o bancnotă de 50 de euro falsificată.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 18 martie 2021, inculpatul M.R.A.P., deținând o bancnotă contrafăcută din cupiura de 50 de euro, a pus-o în circulație și a încercat să inducă în eroare casiera de la o casă de schimb valutar din municipiul Iași, urmărind astfel să obțină pentru sine un folos patrimonial injust. După ce operatorul casei de schimb valutar a intrat în posesia bancnotei oferite, a verificat-o cu mijloacele specifice avute la dispoziție și a constatat că aceasta era falsificată, anunțând de îndată Poliția. Bancnota a fost supusă unei expertize criminalistice, rezultând astfel dincolo de orice dubiu că aceasta este contrafăcută”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La audieri, ieșeanul a recunoscut cu seninătate: „Am luat-o de pe un site din China!”

În urma sesizării făcute de operatorul de la casa de schimb valutar din municipiul Iași, polițiștii l-au săltat pe Mihai Robert Andrei Popa și l-au dus la audieri.

„Fiind audiat, inculpatul a declarat că bancnota a fost achiziționată de pe un site chinezesc și a recunoscut săvârșirea faptelor. Prin ordonanța din data de 2 aprilie 2021 a organelor de cercetare penală, s-a dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore. Mai apoi, prin ordonanța procurorului din data de 3 aprilie 2021, s-a dispus luarea față de inculpat a măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, măsură preventivă sub care a fost și trimis în judecată. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Autoritățile susțin că, la nivelul României, astfel de situații s-au transformat într-un adevărat fenomen. Tot mai multe persoane din România achiziționează astfel de bancnote euro contrafăcute, în special de pe site-uri din China. De altfel, anchetatorii au aflat că astfel de bancnote sunt cumpărate cu jumătate din valoarea trecută pe ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`