Prima pagină » Economic Local » S-a găsit firma care să refacă trotuarele din comuna Tomești! Contractul este de 300.000 de euro
S-a găsit firma care să refacă trotuarele din comuna Tomești! Contractul este de 300.000 de euro

S-a găsit firma care să refacă trotuarele din comuna Tomești! Contractul este de 300.000 de euro

05 mai 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Recent, Primăria comunei Tomești a reluat licitația pentru modernizarea trotuarelor din comună, fiind vorba despre etapa a treia. La procedură s-a prezentat asocierea de firme Lis Affair SRL (Tomești) – Total Proiect SRL (Iași.) Lucrările au o valoare estimată de 1.514.427 lei, fără TVA, aproape 300.000 euro. Oferta a intrat în etapa de evaluare. Dacă condițiile vor fi respectate, se va trece la semnarea contractului. Primarul din comuna Tomești era cât pe ce să renunțe la proiect.

„Dacă nu vine nimeni la licitație, rup proiectul”, a spus primarul Ștefan Timofte, înainte declanșarea licitației.

Pericol pentru pietoni

Conform proiectului, se va interveni pe un tronson de aproape 2 kilometri.

„Comuna Tomești este amplasată pe DN 28 Iași – Albița, drum național cu un trafic foarte ridicat, care face legătura cu Republica Moldova. În prezent, pe porțiunea dintre sala de sport și primăria Tomești nu există amenajat niciun trotuar, astfel încât anual se întâmplă accidente rutiere soldate chiar cu decesul pietonilor. Circulația pietonilor între sat Tomești, cartierul de blocuri și zona Tomești Sat cu primăria se desfășoară pe marginea DN în următoarele condiții: nu există nicio amenajare pentru circulația pietonilor; pe timp ploios, din cauza noroiului, precum și iarna, din cauza zăpezii, pietonii sunt efectiv obligați să circule pe partea carosabilă”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *