Prima pagină » Eveniment-Social » S-a deschis primul muzeu în întuneric din Iași. Proiectul aparține Asociației Nevăzătorilor – FOTO

S-a deschis primul muzeu în întuneric din Iași. Proiectul aparține Asociației Nevăzătorilor – FOTO

24 nov. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

S-a deschis primul muzeu în întuneric din Iași, astfel că până pe data de 8 decembrie 2023 poate fi vizitat, participarea fiind gratuită. Sediul este pe strada Străpungerea Silvestru, nr. 31, bl. T6

„Muzeu în întuneric – Promovarea modului de viață al persoanelor cu dizabilități de vedere” este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate.

În Iași s-a deschis primul muzeu în întuneric de către Asociația Nevăzătorilor din România

 o persoană care are deficiență de vedere

Până pe data de 8 decembrie muzeul va fi deschis, participarea fiind gratuită

Asociația Nevăzătorilor din România – filiala Iași a deschis primul muzeu pe întuneric din oraș, cu sediul pe strada Străpungerea Silvestru, nr. 31, bl. T6. Acesta își propune să faciliteze interacțiunea dintre persoanele cu și fără deficiență de vedere în cadrul unor activități cu design incluziv, pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii de proiectare incluzivă a mediului.

„«Muzeu în întuneric – Promovarea modului de viață al persoanelor cu dizabilități de vedere» își propune să faciliteze interacțiunea dintre persoanele cu și fără deficiență de vedere în cadrul unor activități cu design incluziv, pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii de proiectare incluzivă a mediului, dar și pentru a produce o schimbare în mentalitatea cetățenilor, pentru ca, pe termen lung, incluziunea sa devină un stil de viață.

Grupul de tineri care a lansat această inițiativă alături de Asociația Nevăzătorilor din România îi invită pe ieșeni să aibă experiența unui adevărat muzeu senzorial, unde vor putea să ia parte la un tur interactiv într-o încercare de a explora lumea din jurul lor fără a se folosi de simțul văzului. Aceștia vor putea, de asemenea, participa la ateliere incluzive prin intermediul cărora să experimenteze diferite situații din viața persoanelor cu deficiență de vedere”, a transmis Oana Mocanu, președintele Asociației Nevăzătorilor din România.

Scopul acestui proiect este cel de a crea un mediu în care persoanele cu și fără dizabilități de vedere să poată comunica

 persoană care are deficiență de vedere și se află la un muzeu senzorial

Scopul acestui proiect este cel de a crea un mediu în care persoanele cu dizabilități de vedere și cele fără dizabilități să poată comunica

Scopul proiectului „Muzeu în întuneric – Promovarea modului de viață al persoanelor cu dizabilități de vedere” este cel de a crea un mediu în care persoanele cu și fără dizabilități de vedere să poată comunica.

„Scopul proiectului nu este doar de a crește gradul de conștientizare cu privire la nevoile și dificultățile persoanelor cu deficiență de vedere, ci și de a crea un mediu în care persoanele cu dizabilități de vedere și cele fără dizabilități să poată comunica, coopera și crea noi relații sociale, muzeul va fi deschis în fiecare zi, inclusiv în weekend, între orele 10-14, în perioada 10 noiembrie – 8 decembrie”, adaugă Oana Mocanu, președintele Asociației Nevăzătorilor din România.

Muzeul în întuneric va fi deschis în fiecare zi, inclusiv în weekend, între orele 10-14, iar participarea este gratuită pentru toți cei interesați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`