Prima pagină » Local » S-a dat startul licitației întregii Autostrăzi Pașcani – Suceava. Tronsonul va avea 62 de km
S-a dat startul licitației întregii Autostrăzi Pașcani - Suceava. Tronsonul va avea 62 de km

S-a dat startul licitației întregii Autostrăzi Pașcani – Suceava. Tronsonul va avea 62 de km

17 iul. 2024, 08:40, 2 ,
în Local

S-a dat startul licitației întregii Autostrăzi Pașcani – Suceava. Tronsonul va avea o distanță de 61,97 km. Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) și prevede inclusiv construcția unui pod și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internațional Suceava, dar și a trei noduri rutiere.

„START pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani- Suceava (61,97 km)!
CNAIR a transmis la ANAP, pentru validare, și documentația pentru atribuirea contractului necesar proiectării și execuției Lotului 2 (28,97 km).
Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) și prevede inclusiv construcția unui pod și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internațional Suceava, dar și a trei noduri rutiere:
– pod peste Râul Şiret și DJ208C (845,10 m),
– un pasaj peste CF511 (625,10 m),
– Nodul Roșcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km), pentru care documentația a fost transmisă spre validare la ANAP la sfârțitul săptămânii trecute,
– Nodul rutier Dumbrăveni, la intersecția cu DJ208B (Verești – Dumbrăveni),
– Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internațional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul, cât și cu DN29.
Tot în cadrul acestui contract, trebuie să fie construite două parcări de scurtă durată și două Spații de Servicii, în care vor fi montate 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice.
Contractul (finanțat prin #PT) va fi lansat în licitație după validarea documentației de atribuire, moment în care se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a transmis ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Comentarii
  • Autostrada A7 nu are justificare economica. Fluxurile economice sunt spre VEST, nu spre SUD. Scopul real al autostrazii A7 este intarirea controlului Bucurestiului asupra Moldovei.

  • startul licitației – tot ce trebuie sa stii, adica nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *