Prima pagină » Local » S-a dat startul începerii lucrărilor pentru extinderea stației UPU de la Spitalul „Sf. Maria“ Iași

S-a dat startul începerii lucrărilor pentru extinderea stației UPU de la Spitalul „Sf. Maria“ Iași

16 sept. 2022, 18:05, 1 ,
Adnana Gafton în Local

Președinteșle CJ Iași, Costel Alexe, a semnat vineri, 16 septembrie 2022, ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea stației UPU din cadrul Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria“ Iași. La finalul celor 17 luni de muncă, Iașul va avea un spital dotat după ultimele standard europene. O clădire cu trei nivele și heliport , cu un spațiu de primire format din 35 de paturi sunt doar câteva aspecte pe care le va avea noua construcție

Unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria“ Iași funționează de peste 20 ani. Fluxul mare de pacienți precum și lipsa spațiului au condus la necesitatea extinderii stației de urgențe. Investiția în valoare de 35 milioane de lei va ajuta de dezvoltarea celui mai important spital pediatric din regiunea Moldovei. Secția UPU își va mări capacitatea, dotările tehnice și aparatura pe care o vor folosi va fi nouă și de cea mai bună calitate. Se vorbește de un spital la standarde europene, cu personal foarte bine specializat și pregătit.

persoana ce semneaza un contract

Coste Alexe a semnat contractul pentru extinderea stației UPU Spitalul „Sf. Maria“ Iași

Încep lucrările pentru extinderea stației UPU de la Spitalul „Sf. Maria“ Iași

birou cu doua pixuri si hartii pe el

Valoarea investiției la Spitalul „Sf. Maria“ Iași este de aproximativ 35 milioane lei

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat vineri, 16 septembrie 2022, ordinul de începere a lucrărilor de extindere a stației UPU de la Spitalul „Sf. Maria“.

Valoarea investițiilor este de aproximativ 35 milioane lei. Banii provin din fonduri europene, de la Guvern și de la Consiliul Local.

„Imaginați-vă că în fiecare zi, ajung aici în jur de 150 copii cu diverse probleme. Cam aceasta este media pt fiecare zi a pacienților ce ajung la spitalul „Sf. Maria“. În fiecare an prin unitatea de primiri urgente a spitalului, ajung 50.000 pacienți. Unul din patru copii din județul nostru trece prin unitatea de primiri urgente. Trebuie să multumesc întregii echipe a spitalului,aceștia reușesc să își facă treaba în aceste condiții de lucru mai dificile. De asemenea, vreau să mulțumesc și părinților, pentru răbdarea de care dau dovadă și pentru înțelegere. Știu că este dificil să îți tratezi copilul în condiții de șantier.“, a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași

Extinderea stației UPU este necesară datorită fluxului foarte mare de pacienți. Spitalul „Sf. Maria“ deservește toate cele 6 județe ale regiunii Moldovei. Costel Alexe a precizat că de la cele 5 paturi ce se află acum în stația de primiri urgențe, se va ajunge la un total de 35 paturi.

Spitalul Sf. Maria Ia?i

Noua stație de primire urgențe a Spitalului „Sf. Maria“ Iași va avea 35 paturi

Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ Iași dotat la standard europene

persoane pe un santier

Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ Iași va fi cel mai modern spital din regiunea Moldovei

Noua stație UPU va fi o clădire pe trei nivele parter, demisol și etaj cu heliport și va fi făcută la standarde europene. Clădirea va avea acces separat pentru ambulanțe, spații dotate tehnic cu aparatură de ultimă generație. Președintele CJ Iași, Costel Alexe a precizat că această unitate de urgențe va beneficia de computer tomograf nou și că absolut orice piesă de mobilier va fi de cea mai bună calitate, tocmai ca cei ce ajung aici să beneficieze de conditii bune și de un act medical de calitate.

„Este o zi de bucurie! Vom beneficia de servicii medicale urgente și în confort. Suntem pregătiți pentru încă un șantier , dar credem că după sfarsitul acestei perioade vom avea un spital europen. Vom aduce și specialități noi ce vor susține sănătatea copiilor noștri.“, a declarat managerul Spitalului Drd. Alina Belu.

Constructorul precizează că va încerca să termine extinderea stației UPU chiar mai devreme față de perioada de execuție din contract. Estimează că cele 17 luni de lucrări pot fi reduse considerabil. Acesta a mai precizat că va folosi materiale de cea mai bună calitate și că lucrarea va fi realizată cu simț de răspundere.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`