După ce primele cazuri de coronavirus au fost descoperite în Wuhan, acum în oraşul chinez a fost detectată o nouă bacterie periculoasă care a provocat holera la un student. Aceasta a fost găsită separat însă, în mostre prelevate de la ţestoase cu carapace moale, de la o piaţă alimentară, şi se pare că a atins un punct sensibil, făcându-se o legătură cu virusul Covid-19.
Cu toate acestea, până la această oră, originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne în continuare un mister.
O nouă bacterie periculoasă în Wuhan
Autorităţile din Wuhan au anunţat joi seara, 14 iulie, că piaţa alimentara în care probele prelevate de la ţestoasele cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată.
Astfel, autorităţile au hotărât că magazinul să fie închis timp de trei zle, deși nu a fost găsit niciun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale, şi au mai precizat că nu există legături între tulpină de vibrio cholerae O139, responsabilă pentru infecția persoanei și probele contaminate.
De asemenea, autoritatea de control a bolilor din districtul Hongshan din Wuhan a declarat că urmăresc produse nespecificate din același lot de broaște țestoase cu carapace moale care au fost expediate în altă zonă.
Așadar, în ciuda lipsei unor dovezi solide ale unei epidemii de holeră, internauții îngrijorați de o altă epidemie au făcut ca această problemă să fie totuși printre cele mai importante subiecte pe microblogul chinezesc Weibo, asemănător Twitter, vineri, 15 iulie, cu 200 de milioane de vizualizări.
Epidemiile mari de holeră sunt puțin probabile
Amintim faptul că primele infecții cu COVID-19 de la sfârșitul anului 2019 au fost inițial legate de o piață locală din Wuhan, care vindea fructe de mare și produse din pește. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister totuşi și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite.
„Învățați lecția de la COVID și grăbiți-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile!!!”, a scris un utilizator Weibo.
Cu toate acestea, rapoartele de holeră, o boală diareică acută potențial fatală dacă nu este tratată rapid și care este de obicei legată de alimente sau apă contaminate, sunt rare în China continentală, cu cinci cazuri în 2021 și 11 în 2020, dar fără decese.
„Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au fost asociate cu diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.
Deocamdată nu există motive majore de îngrijorare, în timp ce supravegherea continuă este importantă, a spus profesorul Greenhill, adăugând că O139 a fost detectată în diverse alte țări și că epidemiile mari de holeră sunt puțin probabile în locații cu apă potabilă sigură și condiții sanitare adecvate.
„De fapt, detectarea tulpinii demonstrează că se efectuează supravegherea, ceea ce poate fi văzut doar ca pozitiv”.
Wuhan, cu o populație de peste 12 milioane de locuitori, a declarat luni, 11 iulie, că noua bacterie periculoasă ce a fost descoperită la studentul infectat cu holeră nu a provocat alte infecții.
CHINA are Alimente de baza obtinute prin CERCETARE in Laborator ( oua,carne etc.) asa ca,de ce nu inchide Pietele de Reptile ?
Wuhan a devenit sursa tuturor virusilor? Mai schimbati destinatia! Ii creste prea mult nasul lui Pinochio.