Prima pagină » Local » S-a dat „examenul de capacitate” în fața polițiștilor în weekend. Iată cât a băut șoferul de pe primul loc până să rămână fără permis
S-a dat „examenul de capacitate” în fața polițiștilor în weekend. Iată cât a băut șoferul de pe primul loc până să rămână fără permis

S-a dat „examenul de capacitate” în fața polițiștilor în weekend. Iată cât a băut șoferul de pe primul loc până să rămână fără permis

27 iun. 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Weekendul este perioada în care mai mulți șoferi susțin „probe orale” în fața polițiștilor din Iași. Zilele trecute, oamenii legii au tras pe dreapta mai mulți conducători auto pentru control și nu mică le-a fost mirarea când au aflat cât de talentați sunt unii posesori de permis de conducere în arta consumului de alcool

Aproape în fiecare zi, polițiștii din Iași ar putea stabili un top al celor mai mari consumatori de alcool la volan. În weekend, oamenii legii au tras pe dreapta mai mulți șoferi pentru control. Cum unii dintre ei prezentau un adevărat „buchet”, au fost testați cu aparatul alcooltest. Cam din acel moment, distracția se termina, iar tristețea se instala odată ce șoferii aflau că tocmai s-au ales cu un dosar penal pentru că au condus pe drumurile publice sub influența alcoolului.

De exemplu, în cadrul unei acțiuni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, pe raza orașului Podu Iloaiei. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe. Cercetările continuă.

„Examenul de capacitate” a adus rezultate strânse

Un alt șofer a vrut parcă neapărat să-l depășească pe cel anterior menționat. A și reușit. De data aceasta, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, pe DN 28 D, comuna Miroslava. Întrucât și acesta emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

Și în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Câștigătorul din weekend a fost un bărbat de 51 de ani. El a avut o alcoolemie uriașă, motiv pentru care a fost premiat de către polițiști cu un dosar penal, la fel cum au fost și șoferii din coada clasamentului. Astfel, agenții din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat pe DJ 282 G Aroneanu.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cercetările continuă în acest caz cum vor continua și în cele anterior menționate.

Astfel, „examenul de capacitate” pe care unii șoferi l-au dat în weekend le-a adus mari bătăi de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`