Prima pagină » Actualitate » S-a dat alerta! Un criminal în serie, acuzat de uciderea și dezmembrarea a 42 de femei, a evadat din detenție
S-a dat alerta! Un criminal în serie, acuzat de uciderea și dezmembrarea a 42 de femei, a evadat din detenție

S-a dat alerta! Un criminal în serie, acuzat de uciderea și dezmembrarea a 42 de femei, a evadat din detenție

20 aug. 2024, 17:20,
în Actualitate

Collins Jumaisi, acuzat de autoritățile din Kenya de uciderea și mutilarea a 42 de femei în Nairobi, a evadat din custodia poliției, informează The Guardian.

Jumaisi, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat în luna iulie, după ce o serie de descoperiri macabre au șocat întreaga țară. Începând cu 12 august, saci conținând cadavre mutilate au fost găsiți într-o groapă de gunoi la periferia capitalei, stârnind groaza locuitorilor și uimirea autorităților.

La început, anchetatorii au luat în considerare mai multe ipoteze, de la posibile activități ale unui cult până la faptele unui criminal în serie.

„Se conturează faptul că avem de-a face cu un criminal în serie psihopat, fără respect pentru viața umană,” a declarat la acea vreme Amin Mohamed, șeful Directoratului pentru Investigații Criminale din Nairobi.

Criminalul în serie care a șocat Kenya

Mohamed a mai spus că Jumaisi a mărturisit că a atras și ucis 42 de femei, ale căror trupuri ciopârțite le-a aruncat în groapa de gunoi.

„Avem de-a face cu un vampir, un psihopat,” a adăugat el, subliniind că sacii cu cadavre au fost găsiți la doar 100 de metri de o secție de poliție.

Autoritățile au precizat că seria de crime a început în 2022, prima victimă fiind chiar soția lui Jumaisi, iar ultima crimă a avut loc pe 11 iulie.

Resila Onyango, purtătoare de cuvânt a poliției din Kenya, a confirmat marți că Jumaisi a evadat dintr-un centru de detenție alături de alte 12 persoane.

„Au evadat noaptea trecută, 13 în total, inclusiv principalul suspect în cazul cadavrelor din groapa de gunoi,” a declarat Onyango pentru AFP.

Vineri, Jumaisi s-a prezentat în fața instanței, unde judecătorul a decis prelungirea mandatului său de arestare cu 30 de zile pentru a permite poliției să finalizeze investigațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *