Prima pagină » International » S-a dat alerta în Europa! Un nou virus se extinde cu repeziciune
S-a dat alerta în Europa! Un nou virus se extinde cu repeziciune

S-a dat alerta în Europa! Un nou virus se extinde cu repeziciune

16 aug. 2024, 23:40, 1 ,
în International

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a anunțat vineri că se așteaptă la o creștere a numărului de persoane care vor aduce în Europa noua variantă a virusului mpox, informează DPA.

Această avertizare vine la o zi după ce Suedia a confirmat primul caz de infectare cu noua variantă în afara Africii, persoana în cauză venind din acest continent.

Specialiștii se așteaptă ca virusul mpox să se răspândească rapid

Conform ECDC, riscul unei transmisii susținute în Europa este scăzut, cu condiția ca persoanele infectate, care sosesc din afara Europei, să fie rapid identificate și să se aplice măsuri adecvate de control.

ECDC recomandă statelor europene să emită avertismente de călătorie pentru cei care se deplasează sau se întorc din regiunile afectate de epidemie. Riscul de infecție este considerat moderat pentru persoanele care au avut contact direct cu indivizi suspecți sau diagnosticați cu o infecție mpox importată din Africa.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat epidemia de mpox, cunoscută anterior ca variola maimuței, drept o urgență de sănătate publică de interes internațional, cel mai înalt nivel de alertă. Aceasta este a doua oară în doi ani când OMS ia această decizie, după un focar de infecție virală în Republica Democrată Congo care s-a extins în țările vecine.

Mpox este o boală virală transmisibilă de la animale la om, dar poate fi răspândită și prin contact fizic direct cu o persoană infectată. Boala provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni cutanate purulente. Deși majoritatea cazurilor sunt ușoare, în anumite condiții, boala poate fi fatală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`