Prima pagină » Local » S-a ales cu o amendă penală pentru că a condus un ATV neînmatriculat. Marinel Mihai Badea avea și permisul suspendat

S-a ales cu o amendă penală pentru că a condus un ATV neînmatriculat. Marinel Mihai Badea avea și permisul suspendat

15 feb. 2023, 02:00,
Georgiana CHELARU în Local

Marinel Mihai Badea a primit o amendă penală pentru că a condus un ATV neînmatriculat. Organele de poliție au constatat că bărbatul avea și permisul suspendat. Inculpatul și-a recunoscut în totalitate vina în fața judecătorilor

Pentru un pachet de țigări, Mihai Badea s-a certat cu legea. Acesta a ieșit cu ATV-ul în satul Poieni, sperând că nu îl va prinde nimeni dacă va conduce pe o distanță de doar 500 de metri. Soarta a făcut ca fix atunci să se afle o patrulă de poliție în zonă.

Judecătorii i-au dat amendă penală pentru că a condus un ATV neînmatriculat

politist completand proces verbal

Organele de poliție i-au încheiat lui Marinel Badea proces-verbal, după ce au constatat că avea și permisul suspendat

Marinel Mihai Badea a primit o amendă penală pentru conducerea unui autovehicul tip ATV fără să aibă permis de conducere și fără ca autovehiculul să fie măcar înmatriculat. Judecătoria Iași a decis pe 13 februarie să îi aplice pedeapsa amenzii de 2.700 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, dar și o amendă, tot în cuantum de 2.700 de lei, pentru infracțiunea de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

„În baza art. 39, alin. (1), lit. c din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa amenzii cea mai grea, respectiv amenda de 2.700 de lei, la care se adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv sporul de 900 de lei, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa cu amenda penală rezultantă de 3.600 de lei. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63, alin. (1), C. pen., potrivit cărora neplata cu rea-credinţă a amenzii penale poate atrage înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii”, se arată în hotărârea instanței.

Marinel Badea are la dispoziție un termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a sentinței să depună dovada plății amenzii. Decizia Judecătoriei Iași nu este definitivă, inculpatul având posibilitatea să facă apel în termen de 10 zile.

Cum s-a ales Mihai Badea cu amendă penală pentru că a condus un ATV neînmatriculat

sediul Judecatoriei Iasi

Judecătorii i-au aplicat lui Marinel Badea pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3600 lei

Marinel Mihai Badea a fost prins în flagrant de autorități. La data de 17 octombrie 2020, o patrulă de polițiști se afla pe raza satului Poieni în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În jurul orei 13:00 au oprit, pentru control, autovehiculul tip ATV, condus de inculpat. Polițiștii au constatat că vehiculul nu avea montate plăcuțe de înregistrare sau înmatriculare. La verificarea bazei de date, șoferul figura ca posesor de permis de conducere, dar cu restricții – suspendat.

Polițiștii au întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, iar apoi i-au deschis dosar penal. La audiere, Marinel Badea a recunoscut că a condus un autovehicul neînmatriculat, dar era convins că suspendarea permisului său de conducere expirase chiar în ziua în care a fost prins. În realitate, permisul său era suspendat pentru încă două zile. Acesta a mai declarat că ieșise cu ATV-ul ca să își cumpere țigări. Magazinul era la doar 500 de metri de casa sa, bărbatul gândindu-se că nu se întâmplă nimic dacă va conduce pe o distanță așa scurtă.

Marinel Badea și-a recunoscut în totalitate faptele în fața instanței. La primul termen de judecată a dat o declarație prin care a fost de acord ca judecata să se facă doar pe baza probelor deja administrate.

Instanța a apreciat că fapta lui Marinel Badea nu este una foarte periculoasă din punct de vedere social. La luarea deciziei a ținut cont de tipul de vehicul și de distanța scurtă pe care a fost condus ATV-ul. Judecătorii au considerat că pedeapsa cu amendă penală, pentru că a condus un ATV neînmatriculat, e suficientă. Mihai Badea va plăti suma de 3.600 de lei, în cazul în care nu va face apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *