Prima pagină » International » S-a aflat un detaliu important din ziua morţii Reginei Elisabeta a II-a. De ce a întârziat Prinţul Harry

S-a aflat un detaliu important din ziua morţii Reginei Elisabeta a II-a. De ce a întârziat Prinţul Harry

23 sept. 2022, 15:15,
Simona Ciobanu în International

Detalii importante încep să iasă la iveală după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Sursele spun că Prințul Harry a refuzat să ia cina cu tatăl său, Charles, și cu fratele său, William, în ziua în care regina a murit.

Se pare că motivul a pornit după ce noul rege Charles al III-lea a interzis prezența lui Meghan la Balmoral, în ziua decesului.

Ducele de Sussex a spus că preţuieşte toate momentele împărtăşite împreună

De ce a întârziat Prinţul Harry în ziua morţii Reginei Elisabeta a II-a

În ziua morţii Reginei Elisabeta a II-a, ducele de Sussex a fost printre ultimii membri ai familiei regale care au ajuns la Castelul Balmoral, la o oră și jumătate după moartea bunicii sale din cauza unei dispute pe care a avut-o cu tatăl său, care a insistat ca Harry să nu vină însoțit de Meghan.

Prinţul Harry a vrut ca soția sa să i se alăture pentru a-și putea lua rămas-bun de la regină, pe 8 septembrie, când aceasta a murit. Cu toate acestea, noul rege al Marii Britanii, Charles al IlI-lea l-a sunat pe fiul său cel mic și i-a spus că ”nu este potrivit” ca soția lui să fie acolo.

În urma acestui conflict, Ducele de Sussex a pierdut zborul către Aberdeen și a ajuns la Balmoral după ceilalți membri ai familiei regale și mai mult, după ce regina murise.

Din această cauză, Prințul a fost furios și a refuzat să ia cina cu tatăl său, cu fratele său, William, și cu actuala Regină Consoartă Camilla. În schimb, acesta a cinat cu Ducele de York și Contele și Contesa de Wessex.

Mesajul de adio al Prințului Harry pentru bunica sa, Regina Elisabeta a II-a

Reiterăm de altfel cum Prinţul Harry a adus un omagiu „graţiei şi demnităţii neclintite” a bunicii sale, regina Elisabeta a II-a, despre care a spus că „a rămas adevărată de-a lungul vieţii ei şi acum este moştenirea ei veşnică”.

„Celebrând viaţa bunicii mele, Majestatea Sa Regina – şi deplângând pierderii ei – ni se reaminteşte tuturor de busolă călăuzitoare care a fost pentru mulţi în angajamentul ei faţă de coroană şi datorie”, a spus prinţul.

Prinţul Harry a amintit de altfel și cuvintele pe care regina Elisabeta a II-a le-a rostit după moartea soţului ei, Prinţul Philip: „Viaţa, desigur, constă în despărţiri finale, precum şi din prime întâlniri”.

„Bunico, în timp ce această despărţire finală ne aduce o mare tristeţe, sunt mereu recunoscător pentru toate primele noastre întâlniri – de la cele mai timpurii amintiri din copilărie cu tine, până la întâlnirea cu tine pentru prima dată în calitate de comandant şef, până în primul moment când ai cunoscut-o pe soţia mea dragă şi i-ai îmbrăţişat pe strănepoţii tăi iubiţi”, a spus Harry.

Ducele de Sussex a spus că preţuieşte toate momentele împărtăşite împreună şi, de asemenea, spune că îşi onorează tatăl în noul său rol de rege Charles III.

„Şi noi zâmbim ştiind că tu şi bunicul v-aţi reunit acum împreună, în pace”, a conchis Prinţul Harry.

Acum însă, a ieșit la iveală motivul pentru care prințul Harry nu a ajuns la timpul în ziua morții Reginei Elisabeta a II-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`