Prima pagină » Cancan ultimă oră » S-a aflat adevăratul motiv pentru care trupul lui Nicu Covaci nu a fost incinerat

S-a aflat adevăratul motiv pentru care trupul lui Nicu Covaci nu a fost incinerat

08 aug. 2024, 20:20,
în Cancan ultimă oră

S-a aflat adevăratul motiv pentru care trupul lui Nicu Covaci nu a fost incinerat, așa cum el a vrut. Iată de ce nu a fost respctată ultima dorință a regretatului artist. O membră a trupei Phoenix a făcut declarații despre decizia controversată.

Recent, Lavinia Săteanu, membră a trupei Phoenix, a oferit clarificări în legătură cu decizia controversată de a nu incinera trupul lui Nicu Covaci, liderul emblematic al formației.

De ce nu a fost incinat trupul lui Nicu Covaci

Aceasta a explicat că, deși artistul își exprimase dorința de a fi incinerat, acest lucru nu a fost posibil deoarece nu a fost consemnat într-un testament oficial. Din această cauză, decizia finală a revenit familiei, care a optat pentru o înmormântare tradițională conform ritualului creștin-ortodox, potrivit Antena 3 CNN.

Lavinia Săteanu a dorit să lămurească o declarație anterioară făcută de colegii din trupă, care menționaseră că Nicu Covaci lăsase o situație juridică complicată în legătură cu soarta trupului său.

Deși muzicianul exprimase în repetate rânduri dorința de a fi incinerat, această dorință, nefiind consfințită într-un document legal, nu a avut valoare juridică. Prin urmare, familia a avut ultimul cuvânt și a decis să îl înmormânteze după tradiția creștină.

Ce își dorea artistul

Conform dorinței neoficiale a lui Nicu Covaci, el ar fi vrut ca, după moarte, cenușa sa să fie împărțită în două: o parte să fie aruncată în Marea Mediterană, în Spania, locul unde a trăit în ultimii ani, iar cealaltă parte să fie depusă lângă cenușa mamei sale, decedată în 1992. Cu toate acestea, pentru că dorința sa nu a fost stipulată legal, familia a decis să procedeze altfel, coform sursei citate mai sus. Înmormântarea lui Nicu Covaci a avut loc în Cimitirul Eroilor din Timișoara. Ceremonia a avut loc cu o zi mai devreme decât fusese inițial anunțat.

Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, și s-a desfășurat într-un cadru restrâns, la ora 18:00, cu porțile cimitirului închise pentru public. În ciuda acestui fapt, un prieten apropiat al artistului a făcut tot posibilul să fie prezent la ceremonie, trecând peste gardul cimitirului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *