Prima pagină » Titlurile zilei » S-a aflat acum! Cât câștigă un angajat Glovo, din Iași? În fiecare zi livrează lucruri la care nu te-ai fi așteptat niciodată că o să comande clienții în această perioadă

S-a aflat acum! Cât câștigă un angajat Glovo, din Iași? În fiecare zi livrează lucruri la care nu te-ai fi așteptat niciodată că o să comande clienții în această perioadă

29 dec. 2020, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Reporterii BZI au discutat cu un angajat Glovo, din Iași, angajat în urmă cu trei luni la această companie care s-a dezvoltat și în Iași în contextul pandemiei COVID-19. Tânărul Vlad Bulai s-a angajat la această firmă pentru a câștiga mai mulți bani, dar și pentru a fi self-employed, o categorie de angajați tot mai numeroasă datorită programului lejer, dar și a sumelor câștigate deloc de neglijat

Vlad Bulai, în vârstă de 25 de ani, se prezintă ca un simplu angajat Glovo, din Iași, care lucrează opt ore pe zi. Acesta s-a angajat în urmă cu trei luni la Glovo după ce a auzit de la un prieten că se câștigă bine din livrarea comenzilor la domiciliu. A renunțat la jobul dintr-o firmă de securitate și spune că nu îi pare rău că a făcut asta, pentru că la Glovo se câștigă bine.

„Ești self-employed, îți faci programul cum vrei, 4-8-10 ore pe zi, cum consideri. Eu am jobul full time. Totul e prin aplicație. Din aplicație preluăm comanda de la clienții care sunt cât mai aproape. Am cam între 15 și 25 de comenzi pe zi. În funcție de cât de aglomerat e orașul pot să fac mai multe, să lucrez 10 ore. În perioadele foarte aglomerate durează mai mult să livrăm comanda, cred că în jur de 30 de minute”, povestește Vlad Bulai.

Vlad Bulai este angajat Glovo de trei luni și spune că nu renunță la jobul său în următoarea perioadă

Tânărul povestește că livrează comenzile la domiciliu cu mașina și din tips-urile pe care le obține de la clienți își scoate banii cheltuiți pe combustibil. Astfel, un angajat poate să câștige între 3.000 și 6.000 de lei, lunar, plățile fiind făcute săptămânal.

„Sunt curieri fete, studenți români, studenți străini, cupluri. Fetele sunt căutate de clienți pentru că sunt drăguțe, le văd pozele când vor să comande și atunci pun comanda în aplicație. Dar și noi avem multe comenzi pe care le preluăm doar până la ora 12:00, doar de la McDonalds, pentru că au programul mai lung. Primim comenzi de toate felurile. De la mâncare, produse alimentare, până la țigări sau baterii. Comenzile sunt în general între 50 și 100 de lei la supermarket, de exemplu, de la cei care vor să facem cumpărăturile și să le aducem acasă”, spune Vlad Bulai.

Clienții pot să comande orice. Un client l-a trimis să-i încarce telefonul

Acesta povestește că prin aplicație se poate comanda orice.

„Poți să faci orice comandă vrei, prin funcția «orice». Baterie de casă, ștecher, încărcarea telefonului. Am avut și o astfel de comandă de la client și m-am dus la Vodafone să-i încarc telefonul. Am fost să iau cadouri, că acum e perioada. Am fost, de exemplu, și am dus o comandă de la restaurantul din centrul orașului la cineva care locuiește la 5 minute de restaurant, mers pe jos. Am observat că oamenii sunt foarte comozi acum și preferă să dea comandă.

Am mai avut o comandă de la o persoană care era în benzinăria Mol, din Bucium, care mi-a comandat un pachet de țigări și să îl aduc la benzinăria Petrom, din Bucium, care era vizavi de benzinăria Mol. Mi-a lăsat și bacșiș clientul, 10 lei. Sunt tot felul de comenzi. Cele mai multe vin de la zona de food-court, din Palas, de unde clienții comandă mâncare. Mă poate vedea clientul pe hartă, pe unde mă mișc, mă poate suna, vede pe unde e curierul, cât durează”, povestește Vlad Bulai.

Angajat Glovo: „Nu ai șef care să îți stea toată ziua să îți sufle în ceafă”

Tânărul susține că cele mai multe comenzi care au venit din partea clienților au fost în starea de urgență. El nu era angajat în acea perioadă, la Glovo, dar colegii i-au spus că au muncit mult și banii primiți au fost pe măsura muncii. El vrea să rămână în continuare la Glovo pentru că este mulțumit de program și de salariul primit.

„Explozie de comenzi a fost în starea de urgență, când era cu hârtie și eram numai noi pe stradă. Dar și acum se fac multe comenzi și se câștigă bani frumoși. Eu m-am asociat cu firma și îmi oprește un comision. Rămân aici în continuare pentru că se câștigă foarte bine, faci tips-uri mari, nu ai șef care să îți stea toată ziua să îți sufle în ceafă. Noi primim în plus la salariu și dacă ne deplasăm în frig, dacă transportăm o greutate mai mare de produse. Ajungi să câștigi 6.000 de lei pe lună. Eu am câștigat banii aceștia”, mai spune Vlad.

Compania Glovo are peste 40.000 de colaboratori în 33 de orașe din România, cu o cifră de afaceri de 32,3 milioane de euro

Platforma spaniolă de livrări Glovo a explodat în pandemia COVID-19 și a avut venituri de zeci de milioane de euro, în România, din comisioanele și taxele încasate de la comercianți și clienți. Compania a estimat, pentru anul 2020, o valoare tranzacționată pe platformă de 150 de milioane de euro, plus 400 la sută față de anul 2019. Anul acesta, pe fondul cererii crescute pentru servicii de livrare, Glovo și-a extins activitatea în 23 de orașe noi din România. Compania este activă în 33 de orașe din toată țara, cu 5.000 de angajați activi săptămânal, din cei 40.000 de parteneri. În 2019 Glovo a raportat afaceri de peste 32,3 milioane de lei, cu 2.000 la sută față de anul 2018. Piața de food-delivery a ajuns la aproape 300 de milioane de euro, potrivit specialiștilor în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *