Prima pagină » Actualitate » S-a activat Planul Roșu de Intervenție! Două trenuri s-au ciocnit în Gara Basarab din București
S-a activat Planul Roșu de Intervenție! Două trenuri s-au ciocnit în Gara Basarab din București

S-a activat Planul Roșu de Intervenție! Două trenuri s-au ciocnit în Gara Basarab din București

19 iul. 2024, 19:56,
BZI.ro, în Actualitate

Un incident feroviar grav a avut loc, vineri, în Gara de Nord din București.

O locomotivă a companiei Regio Călători s-a ciocnit de vagoanele de călători ale propriei garnituri, pe care ar fi trebuit să o remorcheze. Aparent, locomotiva a rămas fără frâne și s-a ciocnit de vagoane, iar unii dintre călătorii care erau în tren și stăteau în picioare au căzut în vagoane.

Nu sunt, în acest moment, informații cu privire la persoane decedate sau rănite grav în urma incidentului.

ISUBIF a anunțat că, începând cu ora 18.46, s-a activat Planul Roșu de Intervenție la Gara Nord, în urma incidentului cu locomotiva care a rămas fără frâne.

În Gara Basarab au ajuns mai multe echipaje medicale, care le acordă îngrijiri persoanelor rănite.

„În urma unei coliziuni produse între două garnituri de tren, am intervenit pentru acordarea de prim ajutor calificat călătorilor. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roşu de intervenţie care presupune suplimentarea resurselor care intervin la faţa locului. La locul evenimentului au fost alocate 10 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, toate resursele medicale disponibile, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple şi un spital mobil”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Comunicat CFR:

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în această seară, in jurul orei 18:30, un tren privat de călători, care avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, la manevrele de rebrusare a locomotivei (întoarcere pentru schimbare sens de mers) și apoi de cuplare la garnitură s-a produs tamponarea primului vagon, în care erau deja urcați călători.

Din datele transmise de echipele SMURD, 7 călători, inclusiv mecanicul, au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical.

Menționăm faptul că acest incident feroviar va fi investigat de AGIFER.

La ora actuală, celelate garnituri de călători, care sosesc sau au pornire din Gara de Nord, nu sunt afectate de incidentul produs de tenul privat de călători, care aparține operatorului Regio Călători”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *