Prima pagină » Titlurile zilei » Rușine Ministerului de Interne! Golanii din „miliție”, care se cred Dumnezeu, au făcut țara de râs la Aeroportul Internațional Iași. Juristul german, pus pe burtă de cei doi, a fost amendat cu 8.500 de lei

Rușine Ministerului de Interne! Golanii din „miliție”, care se cred Dumnezeu, au făcut țara de râs la Aeroportul Internațional Iași. Juristul german, pus pe burtă de cei doi, a fost amendat cu 8.500 de lei

28 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

„Milițienii golani”, care se cred Dumnezeu, au făcut țara de râs la Aeroportul Internațional Iași, dar asta produce Ministerul de Interne, doar milițieni mincinoși și brute. Din cauza abuzului făcut de agenții de poliție și a atitudinii golănești, juristul neamț vrea să îi dea în judecată

După incidentul care a avut loc marți, 25 iunie 2024, în care un cetățean neamț, venit în Iași pentru afaceri, a fost pus la pământ de polițiștii de la aeroportul din Iași din cauză că a condiționat legitimarea, reprezentanții IPJ au avut o reacție cel puțin penibilă. Se pare că instituția dorește să protejeze agenții, sugerând faptul că vina îi revine în totalitate lui Walter Roth.

Milițienii de la aeroport s-au trezit în filmele americane

Cei doi agenți de poliție s-au uitat, probabil, prea mult la filmele americane și s-au gândit că pot pune în practică ce au văzut la televizor. Circul pe care l-au făcut la Aeroportul Internațional Iași artă clar că Miliția nu a dispărut și că încă trimite în stradă milițieni golani. De ce au procedat așa este greu de spus. Au observat probabil că bărbatul trecut de prima tinerețe nu are cea mai bună formă și că îl pot pune pe burtă într-un grosolan episod de exces de zel. Dacă era vorba despre vreun „interlop” din Iași, cei doi polițiști probabil că nici nu ar fi avut curaj să-l salute.  Imaginea Poliției Române a fost din nou pătată, de data aceasta de cei doi milițieni de la aeroport. Oare chiar a fost necesară această intervenție în „forță”? Oare a meritat ca un cetățean străin să fie tratat așa? Oare a meritat ca România să fie pusă într-o lumină proastă? Probabil, cei doi agenți vor fi anchetați de superiori, iar în cel mai rău caz, dacă se va stabili că au exagerat, vor fi mustrați. Este suficient? Probabil că nu. Ceea ce nu înțeleg polițiștii abia intrați în sistem este faptul că sunt în slujba cetățenilor, fiind plătiți de aceștia.

Legea nu trebuie aplicată cu parul. Acest gen de milițieni care fac Poliția Română de râs ar trebui să plece acasă. Atitudinea golănească de care au dat dovadă arată clar lipsa de pregătire. Incompetența este la ea acasă și, din păcate, astfel de cazuri sunt întâlnite din ce în ce mai des. Acești „milițieni” vor să iasă în evidență prin gesturi inumane. Probabil, vor să fie la fel ca polițiștii americani, însă România nu este America. Un jurist trecut de prima tinerețe nu putea fi un real pericol pentru cei doi agenți tineri. Probabil că ar fi trebuit ca omul să moară sub genunchii polițistului pentru ca șefii din MAI să ia măsuri. Este greu de înțeles de ce astfel de specimene poartă uniformă și mai ales cum sunt tolerați după ce au un comportament golănesc.

Agentul Constantin Pleșca, deși se presupune că ar trebui să cunoască legea și să știe că un polițist poate fi filmat în timpul serviciului în spațiile publice, o amenință pe soția lui Walter Roth și îi spune că o va da în judecată pentru că îl înregistrează fără acordul său, în timp ce femeia îl ruga să-l elibereze pe soțul bolnav cu inima. Totul s-a petrecut lângă Aeroportul Internațional Iași, cei doi fiind într-un taxi care îi ducea la aerogară.

Walter Roth, bărbatul agresat de „milițienii” de la aeroport, va da în judecată Poliția

Walter Roth, cetățeanul neamț, de profesie jurist, care a fost trântit la pământ de „milițienii” care s-au crezut în filmele americane, s-au dat în stambă și au făcut de râs Poliția Română, va da în judecată IPJ Iași. Acesta a povestit reporterilor BZI că punctul de vedere al Poliției este unul jenant, neprofesionist și total ireal. Walter Roth își dorește în continuare ca instituțiile abilitate să analizeze cu mare atenție situația pentru că cele întâmplate nu coincid cu ceea ce reprezentanții IPJ Iași au transmis.

„Eu nici nu m-am dus spre ei, m-am dus spre terminal cu geamantanul. Când am ieșit din taxi, eu le-am spus doar că nu este corect, nu este adevărat ce spun ei (n.r. – polițiștii). Am spus într-un ton normal, ei nu pot spune că i-am înjurat, nu există așa ceva. Omul de la RAR, care era cu ei, s-a îngălbenit, speriat de comportamentul celor doi agenți de poliție. Nu este adevărat că mi-au cerut să mă legitimez de mai multe ori. Se vede și pe filmare cum eu mergeam spre aeroport, iar ulterior a venit acest tânăr polițist, foarte agitat și cu ochii tulburii, el împreună cu colegul lui au venit după mine, eu deja mergeam spre terminal și mi-a spus «legitimația» (n.r. – buletinul), iar eu i-am spus că «nu mă legitimez până nu vă legitimați». Și atât mai știu, că m-a trântit jos, m-a lovit la mână, mă doare peste tot. Putea să-și spună numele. Nu este corect ceea ce au declarat cei de la IPJ, am anunțat și Ambasada Germaniei de la București. Am intenția să dau IPJ Iași, chiar România, la Haga în judecată”, a spus Walter Roth.

Menționăm faptul că juristul german a fost amendat de milițieni cu suma de 8.500 de lei în urma incidentului, însă acesta nu a semnat procesul-verbal pentru că era în întârziere și risca să piardă zborul spre Germania.

„Procesul-verbal nu l-am primit, deoarece nu am vrut în grabă să semnez, ulterior mi s-a spus că vine amenda prin poștă. Acel om agresiv (n.r. – agentul de poliție) a scris minute întregi la procesul-verbal, din cauza avionului respectiv, orei de decolare, nu mi-am permis să citesc cele scrise de «omul fără nume», pentru că a refuzat să se legitimeze și nu știu cu cine am vorbit. Purta doar uniformă”, a adăugat Walter Roth.

Din cauza excesului de zel al agenților de poliție ieșeni, Walter Roth a rămas cu traume importante

Mai mult decât atât, Walter Roth susține faptul că atât el, cât și soția au rămas cu traume în urma incidentului. Acesta are dureri insuportabile la nivelul coloanei cervicale, dar și un tremur inexplicabil asupra brațelor. Bărbatul a accentuat faptul că va depune plângere la Parchetul European de la Haga împotriva Poliției Române.

„Vreau să menționez cp am dublă cetățenie, ce nu are relevanță în acest caz de vătămare corporală. Să cheme martori pe taximetrist și pe acel domn de la RAR, care s-a speriat de s-a făcut galben la față, să studieze domnii de la IPJ filmul, cu ce mi-au făcut cei în uniformă. Luni (n.r. – 1 iulie 2024), vor înainta avocații mei mai multe plângeri penale la instituțiile abilitate. Voi fi personal săptămâna viitoare la Haga, să fac plângere la Parchetul European. În momentul acela cred că se vor mișca și cei de la IPJ Iași, și nu numai! Vreau să specific faptul că din cauza agresivității acelui individ, nici măcar om nu pot să-i spun, umblăm dintr-un cabinet medical în altul, soția mea este afectată moral și psihic, și eu atât psihic, cât și fizic. Eu nu pot mișca gâtul, mâna mă doare foarte tare și prezint dureri inclusiv la nivelul coloanei. Mai mult, din cauza incidentului am rămas cu un tremurat al mâinilor, nici măcar o cană cu apă nu pot ține în mână. Vă mai spun ceva, după ce m-a maltratat agentul de poliție, i-am dat omului fără nume buletinul german, cu care am călătorit, iar el mi-a spus «am văzut în portmoneu și buletinul românesc» și mi l-a smuls din mâna. După legea europeană, trebuie să arăt doar un act de identitate, rămâne la atitudinea posesorului care din ele. Și în acest aspect a încălcat legea”, a adăugat Walter Roth.

Soția bărbatului trântit la pământ și tratat ca un criminal de polițiștii din Iași este traumatizată

Soția lui Walter Roth a transmis reporterilor BZI faptul că a rămas traumatizată în urma incidentului. Aceasta a ajuns la medic, prezentând probleme cardiace, din cauza șocului pe care l-a avut atunci când și-a văzut soțul la pământ.

„Eu am țipat, este normal, mai ales când l-am văzut pe soțul meu trântit la pământ. Polițistul mi-a spus că nu i-am cerut permisiunea să îl filmez, dar eu i-am spus că, dacă se întâmplă ceva cu soțul meu, eu vreau să am dovezi. Într-un caz de genul acesta mai pot eu să cer permisiunea să filmez, când tu ne-ai tratat ca pe niște criminali. În momentul în care l-a legitimat pe soțul meu, mi-a cerut și mie buletinul, i-am dat actul de identitate din Germania, iar polițistul mi-a spus «nu, celălalt», iar eu atunci i-am spus că nu am buletin românesc pentru că eu, când am plecat în 1988 din România, am fost obligată să renunț pe banii mei la cetățenia română și de aia nu am. De când am ajuns în Germania, merg de la un cabinet medical la altul pentru investigații, din cauza șocului am un aparat care îmi monitorizează inima. Sunt profund afectată atât moral, cât și psihic”, a povestit soția juristului Walter Roth.

Este important de precizat faptul că unul dintre agenții de poliție se numește Constantin Pleșca. Acesta, cu un tupeu inadmisibil, a amenințat-o pe soția lui Walter Roth că îi va restricționa accesul în România pe o perioadă de 5 ani de zile. De ce? Pentru că, probabil, în momentul în care a îmbrăcat uniforma statului a avut impresia că toată lumea îi aparține și poate da sancțiuni și restricții după bunul său plac.

„Vă aduc la cunoștință că eu nu v-am dat acordul să mă înregistrați și vă rog frumos să îmi prezentați un document de identitate, ca să știu cu cine stau de vorbă și pe cine dau în judecată. Pe dumneavoastră (n.r. – vă dau în judecată) pentru că nu v-am dat acordul să mă filmați pe mine. Să trimiți (se adresa colegului – n.r.) datele direct sus, la SRI și nu mai pleacă azi (n.r. – 25 iunie 2024) nicăieri. Vi se va reține dreptul de a pleca pe 5 ani de zile, ca să știți. Pentru refuzul de legitimare și comportamentul pe care îl aveți dumneavoastră nu sunteți demnă, reprezentați un pericol”, i-a spus Constantin Plesca, golanul din miliție, de la aeroportul din Iași.

IPJ Iași va face verificări pentru a stabili exact modul în care au acționat agenții de poliție

Reprezentanții instituției au transmis faptul că Walter Roth a fost amendat cu 8.500 de lei, iar în privința incidentului vor fi efectuate verificări pentru stabilirea întregii situații.

„Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform Legii nr. 61/1991R, pentru împiedicarea sub orice formă a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice, refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu și tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, cu amendă în valoare de 8.500 de lei. Cu privire la aspectele prezentate, facem precizarea că vor fi efectuate verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

„Milițienii” care se cred Dumnezeu au făcut țara de râs la Aeroportul Internațional Iași. Din cauza abuzului agenților de poliție, juristul neamț vrea să îi dea pe aceștia în judecată. Walter Roth a rămas cu traume în urma incidentului de marți, 25 iunie 2024.

Sunt de notorietate abuzurile făcute de Miliție, astăzi Poliție, care în 34 de ani a rămas la mentalitatea de pe timpul comunismului. Chiar putem spune că este mai abuzivă, mincinoasă, servilă politicului și clanurilor mafiote. Ministerul de Interne este unul din cele mai slabe ministere, cu un ministru ce este sclav al entităților străine.

Cetățenii care au reclamații împotriva milițienilor pot să ne transmită orice sesizare pe adresa de mail [email protected].

Vom reveni…

Comentarii
  • Asa dobitoci exista in politia romana?? Daca era vreun tigan de-al Cordunenilor ii lingeau din palma. De ce nu ii legitimeaza pe smecherii aia cu masini tunate care vand droguri seara la rond Copou sau prin cluburile din oras?? Se iau numai de oamenii de rand, ca astia sunt prosti si le permit figurile de tarani betivi pe care le manifesta. Huuuuoooo militiei romane!!

    • Daca era un tigan al Cordoanelor venea Bulangiul homalau de STRIBlEA siii sugea tot….

      • george tomozei, patron, iesean..................................

        cand aveam logan in 2010 eram mereu oprit, agresat verbal, amendat pentru orice, stingator, trusa, mizerii……………………………………………. acum cu bmw x6 model 2020 e alta treaba, alt respect, nu mai sunt tras pe dreapt non stop… si am trecut intors pe continua in fata lor… nu zic cui ca sa nu fiu acuzat ca acuz……………………………………………………………..

  • Neamtul increzut

    Nu stiu daca au gresit sau nu, sau nu au respectat legislatia legala, dar persoana germana avea obligatia sa prezinte actele cerute, dar ca intotdeauna strainii ne privesc si trateaza fara respect ca pe niste nimeni.Asta din cauza reclamei facuta de guvernanti.

  • Baba din colț

    Voi scriitorii di la jurnal știți distul di ,,ghini” că orice cetățean oricine ar fi el este obligat să se legitimeze, restu-i cancan.

  • Știre de kkt. Ziar de kkt.

  • In aceeasi zi o echipa de politisti de la rutiera au luat permisele unor batrani intre podu iloaiei si letcani si pe canicula i au lasat in camp la cativa kilometri de localitati fara a le da dovada inlocuitoare

    • Sigur nu mergeau cu 70 de km peste limita legala…
      Sunteți atât de frustrați, când încalci legea trebuie să îți asumi consecințele.

  • Așa făcea și în Germania?
    Dacă erai român în Germania erai tratat cu mănuși ??

  • Cu 2 zile inainte la concert la babasa nimeni nu oprea traficantii de droguri sa vanda si copii sa consume

  • Sa il pisam in gura pe cacatul in uniforma!

  • R E A L I T A T E A

    Nemțălăii să facă la ei acasă din astea și să adopte atitudine din asta grotească. De fapt, de despre ce germani e vorba, că duduia vorbea românește?! Ne mai lăsați cu porcăriile astea?!

  • Ce tot atâta plânsete și regrete față de cetățeanul german ,chiar nu vă înțeleg ,păi tre să respecți legea statului în care te afli și punct.
    Trebuia să se legitimeze ptr ca așa e legal.Încă băieții au fost drăguți,trebuia să-l ducă la secție să-i stabilească identitatea .Mai stătea un pic și pe acolo ,ca să vadă ca cum e .

    • Adevărul pentru ordinari

      Bai aline citiți școală de poliție a mati,bai idiotule care ești tu idiot ,in momentul când îmi ceri să mă legitimez îmi arăți o legitimație de polițist ordinarule care ești tu ordinar .

      • idiot esti tu, mai „adevarul pentru ordinari”!!! prostii aia de politisti erau in uniforma, nu era nevoie sa si arate legitimatia! esti un cocalar inept, analfabet si prost de r.a.g.i.! in Germania sigur nu faceau atata teatru prostii care se considera nemti, desi s romani prosti si infumurati!!

        • Pt sursa externa

          Bai idiotule care ești tu idiot ,ordinar cu școala de poliție de căcat ,oricine poate fi îmbrăcat în uniformă ,uniformă nu dovedește nimic ,prin lege ,daca I citit legea ai obligația că agent de politie sa te legitimezi !!

  • Dar pe moldovenii care racolează pasagerii pe aeroportul Iași,de ce domnii polițiști nu iau masuri dure împotriva acestora?
    Acolo nu se încalcă legea 61 prin larma și scandal?

  • cand mergeti ”afara” tot asa va comportati?
    In Germania daca miscati sau incercati sa abuzati agentul de politie, acesta are dreptul sa foloseasca inclusiv armamentul din doare.
    Multi EROI se arata in spatele unui telefon fara sa cunoasca legea … vor doar drepturi

  • Smekeru de karton cu haini di firma

    (1) Poliţistul este îndreptăţit să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanei numai în situaţia în care:

    a) aceasta încalcă dispoziţiile legale ori există motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală;

    b) există motive verosimile pentru a bănui că aceasta a fost prezentă la locul săvârşirii unei fapte ilegale ori are cunoştinţă despre faptă, autor sau despre bunurile având legătură cu fapta;
    c) aceasta solicită sprijinul sau intervenţia organelor de poliţie ori când din cauza vârstei, stării de sănătate, dizabilităţii, consumului de alcool sau altor substanţe psihoactive ori a altor asemenea circumstanţe necesită sprijinul organelor abilitate;

    d) descrierea acesteia corespunde unei persoane căutate potrivit legii, deţine asupra sa bunuri sau se deplasează cu un vehicul, ambarcaţiune ori aeronavă care corespunde descrierii unor bunuri sau mijloace de transport căutate potrivit legii;

    e) aceasta desfăşoară o activitate supusă, potrivit legii, unor autorizări, avize sau înregistrări ori este implicată într-o procedură legală în faţa unei autorităţi sau instituţii publice;

    f) aceasta încearcă să pătrundă sau se află într-un spaţiu în care accesul este controlat;

    g) cu ocazia unor controale sau razii, efectuate în condiţiile art. 31 alin. (1) lit. g);

    h) există obligaţia legală de a se stabili identitatea acesteia.

    (2) Poliţistul este obligat să aducă la cunoştinţă persoanei, verbal, motivul legitimării.

  • Bre ..au tatuaje politistii?.posibil vechi golani de Cartier ..bagati in sistem cu nepotism si spagi .

  • Ce spuneți?

    Concurs post șef secția 6 CUG:
    -actualul adjunct,nota 4;
    -alt ofițer,nota 3.

    Concurs post șef secția 1 Dacia:un singur polițist candidat,nota 3,75.

  • nici cu voi ca ziaristi nu-mi este rusine

  • George Malin

    Bună ziua.
    Nu cunosc legea să știu dacă au respectat-o sau nu cei 2 polițiști, dar cum ar trebui să procedeze când o persoană refuză să se legitimeze, și mai și devine agresiv verbal și le adresează injurii? Ar trebui să nu intervină deloc și fiecare să facă ce vrea? Vrem să poliția să fie fermă, să aplice legea, dar nu e lăsată de cetățeni și mass media.

  • Ziarist de Bahlui

    Un nesimțit din Germania și o fufa din Iași care se cred mai presus de orice. Iar voi, ziariști de Bahlui, ii susțineți. Panorame ce sunteți, mergeți în Germania și va comportați asa. Mai și precizați ca e jurist, un golan care își bate joc de noi toți, considerând ca în România poate face ce vrea.

  • si asa mai platim niste despagubiri pentru clint eastwood-sii taietorii de amenzi 🙂
    baietii cred ca vor ajunge sa imparta masti si dezinfectant la inmormintarile infractorilor…locurile de la aeroport sunt caldude, se dau imediat 🙂

  • Lume.....lume

    Sa vb pentru inceput de la ce a pornit totul;
    1.Politia si RAR ul in actiune comuna au oprit un autoturism care lucreaza in regim de taxi …..unde in apropierea aeroportului pe acel drum cu ,,patru „benzi care duce spre aeroport. In alta zona a orasului nu a gasit un loc pentru control.
    2. Toti cei care apeleaza la un taxi se grabesc sa prinda un avion, fiind in intarziere ,poate nu stim oamenii devin mai irascibili..Aici intervine lipsa de profesionalism a lucratorilor din politie, lipsa pregatirii profesionale , brate tatuate si unflate cu muschi ….ne abtinem….

  • Alt gabor coleg cu voi

    Pentru cei 2 agenti le doresc multă mumu lor si familiei si copiilor si tot neamului lor. Sa ma kak in farfuriile voastre de inculti si gabori de rahat!!!

  • Este mai degraba o lipsa de tact al politiei. Daca pasagerul arata ca are bilet de avion si trebuie sa ajunga la Aeroport, masina de tip taxi putea fi controlata la intoarcerea de la Aeroport sau invitat conducatoul auto la sediu sau in alt punct de control.Lipsa pregatirii profesionale a politistilor, pregatirea psihologica precara, duc la aceste scapari de sub control a situatiilor ce pot degenera si pot fi speculate in defavoarea lor.

  • Aceștia nu sunt polițiști sunt niște labagii, luați de pe stradă și îmbrăcați în uniforme. Mai nou așa se fac angajări în Poliția Română ! Fără școală, fără pregătire, fără instruire !

  • Ar trebui impuscati atat ei cat si sefii lor care i-au angajat, sunt destule incalcari incat sa fie considerati un pericol iminent asupra societatii mai ales purtand uniforma. Pai cum sa spui tu din pozitia de maturator la politie ca pui interdictii de a intra in tara cetatenilor europeni? Asta trebuie trimis la racoare nu doar dat afara. Cum este posibil ca un astfel de comportament sa fie incurajat de colegii de la sectie care ii sustin? Aceleasi abuzuri ca in anii 90, golani cu uniforma sustinuti de marlani fara minte.

  • ce va mai place sa-i pupati in fund pe straini. In Germania militienii sunt mult mai stricti si porcul de neamt stie asta. Dar in Romania crede ca vine ca stapan. asta nu o sa intelegeti niciodata. In germania putoiul neamt nici nu avea voie sa iasa din masina.

  • El se credea neamt și românii sunt prosti trebuie să stea în genunchi în fața lui. Așa cum stă Iohannis . Bine i- au făcut .

  • 1 Deși ați șters comentariul meu la primul articol din cazul acesta , tot e bine că ați revenit a doua zi cu un alt articol scris msi elaborat la fix ce am scris eu 👍
    A fost un ABUZ și lisă de profesionalism din toate punctele de vedere !
    Milițianul habar nu are despre nimic iar egoul lui era mai mare decît aeroportul !
    În spațiul public poți filma , fotografia abdolut orice se poate vedea cu ochiul liber !
    El ca funcționar public absolut POATE fi filmat , fotografiat în zonă publică fara nici un acord ori drept la intimitate !, drept la intimitate si doar in spațiul privat !, sâ dea în judecată și pe m8liþieni bătăuși personal cît și instituția IPJ care ia angajat !
    Mai am o întrebare pentru voi pe aici ; dacă acest milițian golan NU ar fi avut insignă , legitimație și costum al statului tot așa de tare în clanță , cu tupeu de jmecher și aere de zmeu ar fi fost ?
    Chiar aș fi curios să îl intîlnesc în civilie prin cartier seara , fără pistol și legitimații (anulate , demis din poliție ) să vedem dacă tot așa cocoș jmecher este

  • Turistul obraznic si sfidator. Politia si-a facut datoria. Asa cum trebuie. Fara discutie si comentarii. E normal. Asa ar trebui sa actioneze mereu la cetatenii turbulenti si agresivi. Poate am fi mai in siguranta pe strazi.

  • gribincea toader

    Am o intrebare pentru ziaristii care au scris atat de brutal si injositor la adresa politistilor precum si pentru comentatorii din acest caz. Daca un romanas de-al nostru refuza sa se legitimeze pe un aeroport din Germania care ar fi fost finalul? Il mangaiau si se scuzau politistii germani pentru ca au indraznit sa-l legitimeze? Eu cred ca VINA pentru aceasta situatie creata revine in prmul rand domnului jurist german care a refuzat legitimarea, asta daca era civilizat, precum si celor din presa care au publicat o asemenea activitate pentru ca legitimarea unei persoane este o activitate a politiei prevazuta de lege fie ca vrem sau nu vrem. Dar nu avem voie sa injosim, sa umilim si chiar sa-l caracterizam pe un politist cu un militian. Asta daca vrem politie atunci cind avem nevoie de ei pentru ca numai politia intervine la cererea noastra. Rusine acestui ziar si sustinatorilor pentru ca si politistii au dreptul la onoare si demnitate si nimeni nu are dreptul sa o atinga in vreun fel fie ca sunt si jurnalisti. Eu sa fiu in locul politistilor as da in judecata acest ziar si pe jurnalistul care a scris articolul cit si pe comentatori. Nimeni nu are dreptul sa atinga in vreun fel demnitatea unui politist.

  • Cred ca cei care mancati kakat in apararea politistilor sunteti tot acei politisti care ati fost implicati in acest abuz!.In alta ordine de idei,vedeti ca a avut dreptate si procurorul Daniel Horodniceanu?

  • Sunt curioasa in Germania, Spania, Franta, Olanda, SUA …. daca nu te legitimezi in fata Politiei locale, ce patesti??? In Occident, daca esti agresiv, esti incatusat imediat, fara discutii si fara negocieri. Asa trebuie politistii sa actioneze: imediat, scurt, fara discutii chiar cu duritate daca este cate un nebun mai incapatanat. Politia este organul legii. Ar trebui si legile sa fie schimbate si Politia sa aiba mai multe drepturi si metode de actiune.

  • @GRIBINCEA TOADER
    Tu realizezi ce prostii ai scris?
    Am o varsta venerabila,sunt singur dar si o gramada de afectiuni medicale.
    Sotia acestui om a fost o femeie de mare isprava filmand bataia de joc a politistilor fata de cetatean.Ei bine daca nu existau aceste imagini si neamtul era singur,umilit ca ultimul borfas politistii primeau si o prima babana pentru operativitate si deplina eficienta fata de infractor.
    Asa,omul va prezenta imaginile inaltelor foruri judecatoresti europene iar eu,tu, cetateni onesti ai acestei Romanii vom plati despagubiri de milioane de euro pentru marlaniile unor golani de politisti.
    Eu,da eu, fiind singur,dar in locul neamtului si urcandu-se cu genunchii pe mine un asemenea marlete de prostan nu rezistam 3 minute si eram MORT.
    Apoi se facea totul sa se musamalizeze cazul si GATA!
    Domnule Walter Roth!
    Proveniti dintr-o tara cu nivel de civilizatie la care Romania nu va ajunge niciodata.
    Nu-i lasati,cereti forurilor judecatoresti europene MAXIMUL de despagubiri,morale,materiale,medicale.Romania are bani si are bani multi iar dumneavoastra ii meritati!

  • The Godfather

    Alexandra Maisner, meriti o dare in judecata din partea politistilor. Nu prezinti intamplarea totala ci doar fragmentul in care politistii au procedat la imobilizare. Ii numesti „militieni golani” influentand cititorii chiar din titlul acestei mizerii numite „stire”. Ia-te de mana cu Dan Diaconescu si aruncati-va in Prut! Jurnalisti cu numele ca in realitate nici autocorectul nu sunteti in stare sa-l folositi.

  • Alexoae Victor

    Alooo, de ce insultati ca sunt golani acei doi politisti? Acel cetatean trebuia sa se supuna de a prezenta buletinul sau cartea de identitate sau pasaportul in caz ca e cetatean strain, sa fi arata un aact de identitate in fata organului de politie. Voi ce vreti sa faca fiecare ce vrea in tara asta? Voi ati vrea sa fie desfiintata politia? Si cetateanul acela se mai dadea si jurist. Pai el a incalcat din star legea. ce fel de jurist cu diploma de pe banda lui papura voda? Rusine celuia care a pus asa titlu si a scris urt la adresa celor doi politisti. ei si-au facut datoria.
    Statul sa angajeze mai multi politisti suspusi eamenelor de competenta si psihilogice, sa se faca ordine si disiplina in tara asta cum era pe timpul lui ceausescu. asta nu e democratie la unii certati cu legea ci e debandada

  • Ce figuri de „inocenți” au…sa plătească din propriul buzunar daunele neamțului dacă s au crezut smecheri…

  • Ce importanta are ca e neamt sau ca e jurist, bai ? Trebuia sa se legitimeze si se evita totul. Ia sa fii facut un roman la ei asa.
    Bine i-au facut !

  • Sefii care au decis o astfel de actiune sunt singurii vonovati. Cum plm sa opresti taxiurile care merg spre aeroport, cu clienti?! Asa sefi, asa subalterni.

  • Ce tot mincațu căcat cu ” trebuiau legitimați , trebuiau obligatoriu să se legitimeze „? Sunteți niște sclavi tîmpiți ?ați ajuns așa de slugi idioate încît să vă calce oricine drepturile ?
    Legitimarea unei persoane se poate face in urma constatării ori banuirii rezonabile că persoana ori persoanele sunt bănuite , au comis ori sunt pe cale a comite o infracțiune ! , orice altceva e un abuz al unor ciumeți sociopați care se ascund în spatele unei uniforme cu insignă și pistol pentru ași flexa mușchii și prostia

  • In toate tarile Ue politistul are obligatia sa se legitimeze verbal si sa prezinte si legitimatia de serviciu persoanei careia ii solicita legitimarea si sa-i prezinte in cel mai amabil mod posibil motivul pentru care ii cere cetateanului actul de identitate. In lipsa indeplinirii acestor obligatii de catre un politist , cetateanul este indreptatit sa refuze prezentarea actului de identitate. Neamtul a avut dreptate! era vorba despre controlul taxi iar neamtul era doar un pasager, politistii nu s-au legitimat si nu au prezentat motivul pentru care ii cer actul de identitate Am vazut si in presa internationala stirile sub titulatura ROMANIA SUB DICTATURA TERORISTA MILITARA asta e cand aceasta tara este condusa de niste analfabeti, un ministru de interne aservit politic care nu stie ce inseamna MAI. In cazul horrorniceanu politistii s-au legitimat , au prezentat motivul pentru care au cerut legitimarae dar nu l-au amendat, nu l-au trantit la pamant, nu i-au pus fiola. In ce tara anarhista traim? se poate intampla oricaruia dintre noi aceste abuzuri cu aceste brute infecte de militieni.

  • Plângere penală și chemați în instanță pentru incompetență și abuz în serviciu. Dacă îi ierți mai rău se vor face…mama lor de mucoși!

  • Trebuie evitat Aeroportul Iasi, nu numai aeroportul in sine lasa de dorit dar si tot personalul la fel , acum mai avem si spaima ca niste militieni kakati pe ei ne pot impusca fara motiv. Marlanetii aia de militieni sigur inca isi fac veacul pe aeroport nu i-a destituit Ipj si nici MI. Adio aeroport Iasi. In tara sunt alte aeroporturi civilizate.

  • Agent constatator de samă băgătoriu

    Repet ceea ce am zis și în altă parte. Eu m-aș uita să văz al cui e dulăul, dar mai ales ce conexiuni are. Nu românii, ei nu contează. E vorba de neamț. Pentru că România e mică, cu multe coșuri juvenile, sărăcăcios îmbrăcată, cam dependentă de niște treburi și e cam ținută pe la uși, așteptând să primească și ea giugiuc. E ruda săracă, copilul orfan a UE, și i se reamintește treaba asta de fiecare dată. Iar dacă nu prestează, atunci nu primește ! Nu mă grăbesc cu concluziile, meciul e în desfășurare. Însă, diferența de proporții, între statele implicate e prea mare, mai ales dacă neamțul vrea să facă scandal internațional.

  • Agent constatator de samă băgătoriu

    Cum se termină povestea ? În două direcții posibile. Dacă neamțul e un îngeraș fără relații solide in Deutschland, o să fie un pic de muzică între ministerele de externe și interne implicate, apoi treaba se va stinge. Insă, dacă ăștia doi nefericiți au călărit un personaj cu adevărat semnificativ, cu relații bune, și înregistrările arată rău pentru ei, atunci eu nu văd bine poliția română, cu ministrul în frunte. În ultimul caz, există chiar posibilitatea să fie scoși la înviorare pe la 5 dimineața, în șort și tricou, băgând serii a 300 de flotări cu bătaie, apoi 10 ture de mersul piticului în jurul sediului central, urmat de intonarea imnului Deutschland Deutschand uber alles, ceva in stilul troparelor bizantine. Bine, se poate și mai rău.

  • Maria Dascălu

    Sper să vă dea în judecată deoarece ați adus un prejudiciu de imagine grav făcându-i „golani”!!!! După prezentarea imaginilor de pe camerele de pe polițiști, vă veți cere scuze? 🤔

  • Gogaie smeker de smeker mafiot

    Daca era in America , era impuscat bosorogu ala si pe baba care urla arestata pusa pe burta cu genunchiu pe cap!! Romani plecati sclavi in alte tari ajung inapoi dupa 2-3 ani de spalat si sclavagit injositi in marea europa moderna si vin in tara cu mofturi si figuri??? Acolo nu carie nici unu cand vede un politist , se legitimeaza si pupa fundu!

  • Un militian borat

    Toti cocalarii comenteaza.
    Daca nu ai nimic in cap, fa-te politist. Era zona de control? Ce motiv?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *