Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rușii nu încetează cu bombardamentele. Imagini video cu explozia de la Nikolaev

Rușii nu încetează cu bombardamentele. Imagini video cu explozia de la Nikolaev

11 apr. 2022, 10:33,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Explozia de la Nikolaev, situat la Marea Neagră, la est de Odesa, a înspăimântat toţi locuitorii oraşului. Aceştia au relatat că au auzit o explozie, cel mai puternic zgomot de la începutul războiului până în prezent. Autorităţile le-au cerut locuitorilor să rămână în adăposturi.

explozia de la Nikolaev, explozia de la Nikolaev surprinsa in imagini video

Acesta a raportat că aceasta a fost rănită rănită cel mai probabil din cauza faptului că suflul exploziei a spart numeroase geamuri

Explozia de la Nikolaev, ce mai puternică de la începutul războiului

Explozia de la Nikolaev, a provocat cel puţin rănirea unei singure persoane, a precizat preşedintele administrației regionale, Vitaly Kim. Acesta a raportat că aceasta a fost rănită cel mai probabil din cauza faptului că suflul exploziei a spart numeroase geamuri.

„În prezent, un agent de securitate a fost rănit de sticlă spartă după o explozie mare. Clarificăm dacă sistemul de apărare antiaeriană a funcționat sau dacă încă [racheta] mai zbura”, a menţionat Vitaliy Kim.

În momentul de faţă, nu se știe care a fost exact ținta atacului. Cu toate acestea, guvernatorul a precizat că s-au făcut măsurători ale calității aerului și ale nivelului de radiații după explozie, iar rezultatele nu au arătat nereguli.

explozia de la Nikolaev, situarea orasului Nikolaev pe harta geografica

În momentul de faţă, nu se știe care a fost exact ținta atacului

Bilanțul morților în urma atacului din gara Kramatorsk

Într-o altă ordine de idei, administrația militară regională din Donețk a anunțat că bilanțul morților în urma atacului din gara din Kramatorsk a crescut la 57 de persoane.

„Începând de astăzi, 10 aprilie, totalul este de 57 de morți și 109 răniți”, a declarat Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare regionale din Donețk.

Potrivit declarației acestuia, cei care au suferit răni ușoare au fost eliberați pentru a merge acasă, iar cei grav răniți sunt transportați în „regiuni sigure și li se oferă ajutorul necesar.” Atacul cu rachete a avut loc vineri, 8 aprilie, iar primul bilanț preciza cel puţin 39 de persoane ucise, inclusiv 4 copii.

Forțele rusești au mai lansat duminică,10 aprilie, rachete în regiunile ucrainene Luhansk și Dnipro, au declarat oficialii ucraineni, distrugând complet un aeroport. Valentin Reznichenko, guvernatorul regiunii centrale Dnipropetrovsk, a declarat că echipele de intervenție verifică o construcție lovită în orașul Zvonetsky, adăugând că detalii privind victimele vor fi date mai târziu, relatează Reuters.

„Peste noapte, rachete de înaltă precizie au distrus baza și cartierul general al batalionului naționalist Dnepr din Zvonetsky, care a primit recent și întăriri de la mercenari străini”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Șeful administrației regionale, Reznichenko a mai declarat că a avut loc și un atac asupra aeroportului din orașul Dnipro.

explozia de la Nikolaev, explozie, flacari, incendiu izbucnit dupa bombardamentul rusilor la Nikolaev

Guvernatorul a precizat că s-au făcut măsurători ale calității aerului și ale nivelului de radiații după explozie, iar rezultatele nu au arătat nereguli

Gara din Kramatorsk bombardată de armata rusă

Vineri, 8 aprilie, se anunța cum gara din Kramatorsk a fost bombardată de ruși. Gara era folosită ăn acea zi pentru evacuarea civililor din zonele atacate de trupele Rusiei. În momentul atacului, în gară se aflau mii de civili, şi conform primelor informații de la acea oră, erau declaraţi peste 30 de morți și peste 100 de răniți.

De asemenea,, anterior apăruseră informații potrivit cărora trei trenuri de evacuare au fost blocate după un atac aerian asupra unei căi ferate controlate de Ucraina în apropiere de stația Barvinkove din estul Ucrainei. Astfel că trenurile care pleacă din Slovyansk, Kramatorsk și Lyman, care se află în regiunea Donețk, au fost blocate.

Deputatul ucrainean Leşia Vasylenkoe a anunţat de asemenea, că alte atacurile aeriene au lovit linia de cale ferată în partea de nord a regiunii Donețk.

Reamintim, că noi precizăm aceste evenimente din perspectiva Ucrainei, Rusia neconfirmând faptele. Acest lucru se datorează fake news-urilor care circulă în mass-media despre războiul din Ucraina, neputându-se verifica cu exactitate veridicitatea faptelor.

În aceste condiții, precizăm că atacul rușilor continuă, fiind anunțată un nou atac prin explozia de la Nikolaev de seara trecută, 10 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *