Prima pagină » International » Rușii îşi fac provizii de antidepresive, somnifere și contraceptive
Rușii îşi fac provizii de antidepresive, somnifere și contraceptive

Rușii îşi fac provizii de antidepresive, somnifere și contraceptive

25 mart. 2022, 12:16,
în International

Războiul din Ucraina duce viața din Rusia la un alt nivel. Sancţionaţi puternic, rușii au început să îşi facă provizii de antidepresive, somnifere și contraceptive. Statistică arată cumpărături mai mari ca în mod normal la farmaciile din Federația Rusă.

Asta în condițiile în care în urmă cu câteva săptămâni rușii cumpărau cantități mari de alimente de bază. În acel context, autoritățile rusești au impus raționalizări în supermarketurile din mai multe zone din Rusia.

Ruşii cumpără cantități mari de antidepresive, somnifere și contraceptive

Sondajele de opinie arată că o bună parte dintre ruși sprijină acțiunile lui Vladimir Putin în Ucraina. Totuşi rușii au început să cumpere cantități mari de antidepresive, somnifere și contraceptive. Această statistică a fost făcută în ultimele două săptămâni în care s-a observat o creștere a achizițiilor de acest fel. Un motiv ar fi faptul că în urma sancţiunilor impuse Rusiei s-ar putea ca anumite medicamente produse în occident să nu mai fie disponibile în următoarea perioadă, după ce se termină stocurile existente. Pe lângă aceste medicamente, rușii mai cumpără stocuri de pastile şi pentru diverse afecțiuni:

”Eu iau Levotiroxina pentru problemele cu tiroida aşa că fac tratament în fiecare zi şi mă îngrijorez din cauza asta. De aceea mi-am cumpărat un stoc pentru două luni în avans întrucât îmi fac griji că nu o voi mai putea găsi în farmacii mai târziu. Oamenii întreabă peste tot de medicamentul ăsta”, a spus o persoană din Rusia.

Cifrele de pe piață arată clar diferența dintre luna ianuarie şi februarie. În ultimile două săptămâni din februarie, rușii au cumpărat medicamente în valoarea totală de 1,04 miliarde de dolari (98,6 miliarde de ruble ). În întreaga lună ianuarie, rușii au cumpărat medicamente în valoare de 100 de miliarde de ruble.

Rușii au dat buzna şi la produsele alimentare

Nu este singura problemă a rușilor care s-au văzut nevoiți să scoată sume mai mari de bani din buzunar pentru achiziționarea acelorași cantități de alimente. În acest context, rușii au dat buzna și la alimentele de bază. Au fost formate cozi kilometrice la ulei, făină sau alte alimente. În acest context, oficialii ruși au transmis populației că în supermarketurile din mai multe zone din Rusia vor exista raţionalizări ale alimentelor. Aceiași oficiali au ţinut să îi liniştească pe cetățeni spunând că nu există riscul unei crize alimentare și că stocurile vor fi refăcute în curând:

Am calculat volumul stocurilor (n. r.: de produse alimentare pentru care acum există o cerere mare) de care avem nevoie în regiune pentru a preveni lipsurile. Angrosiştii noştri au crescut volumul achiziţiilor de produse alimentare importante din punct de vedere social, în primul rând zahăr, crescând de aproape trei ori volumul achizițiilor de zahăr. Și preconizăm că în următoarele două săptămâni, cât mărfurile sunt pe drum, vom rezolva situația”, a spus ministrul Agriculturii.

Tot în acest context, Rusia a anunțat că pentru o perioadă va interzice exporturile de cereale. Așadar, faptul că rușii își fac stocuri de antidepresive, somnifere și contraceptive poate fi un semnal clar că lucrurile nu sunt tocmai roz printre populația din Federația Rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *