Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rușii au bombardat un pod de cale ferată din regiunea Donețk – VIDEO
Rușii au bombardat un pod de cale ferată din regiunea Donețk - VIDEO

Rușii au bombardat un pod de cale ferată din regiunea Donețk – VIDEO

29 apr. 2022, 22:43, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

CNN a transmis că un pod de cale ferată peste râul Siverskyi Donețk a fost aruncat în aer vineri, după cum se arată pe o nouă înregistrare video. CNN precizează că a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipului.

Podul era situat de-a lungul unei autostrăzi între orașele ucrainene Sloviansk și Lyman. O imagine din satelit a satelitului Sentinel-2 al Agenției Spațiale Europene arată podul intact joi.

Atacurile aeriene rusești au bombardat infrastructura din Lyman, vizând în special un nod feroviar care servește drept linie de aprovizionare vitală pentru trupele ucrainene. Vineri, un oficial american de rang înalt din domeniul apărării a declarat pentru CNN că forțele rusești fac „unele progrese treptate, inegale și lente” spre Sloviansk.

Două regiuni rusești susțin că granițele lor cu Ucraina au fost bombardate

Două regiuni din Rusia care se învecinează cu Ucraina – Kursk și Breansk – au declarat că teritoriul lor a fost bombardat, relatează CNN.

„Dimineața în orașul de graniță Rylsk a fost agitată. În jurul orei 8:00, s-a tras cu mortiere la punctul de control din satul Krupeț”, a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, într-o postare pe Telegram vineri dimineață.

Potrivit lui Starovoit, „punctele de tragere au fost înăbușite de focul grănicerilor [ruși] și al armatei”. Nu au existat victime sau distrugeri, a adăugat el.

Bombardamentele au afectat rețelele de apă și electricitate

Șeful regiunii Bryansk, Alexander Bogomaz, a declarat că departamentul de frontieră al Serviciului Federal de Securitate (FSB) a raportat bombardamente în satul Belaya Berezka, despre care se presupune că ar fi fost efectuate de pe teritoriul ucrainean.

„La 29 aprilie, o filială a departamentului de frontieră al FSB al Rusiei din regiunea Breansk din satul Belaya Berezka, districtul Trubcevsky, a fost supusă unui foc de mortar de pe teritoriul Ucrainei”, a spus Bogomaz într-o postare pe Telegram vineri. El a spus că nu au fost victime.

Rețelele de apă și electricitate au fost avariate în urma bombardamentelor din regiunea Breansk, a adăugat Bogomaz.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *