Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rușii anunță că au doborât o dronă kamikaze ucraineană deasupra centralei nucleare Zaporojie
Rușii anunță că au doborât o dronă kamikaze ucraineană deasupra centralei nucleare Zaporojie

Rușii anunță că au doborât o dronă kamikaze ucraineană deasupra centralei nucleare Zaporojie

28 aug. 2022, 21:40,
în Razboi în Ucraina

Forțele armate ruse au doborât o dronă kamikaze ucraineană deasupra teritoriului centralei nucleare Zaporizhzhya, ținta dronei fiind o instalație de depozitare a combustibilului nuclear uzat, a declarat pentru agenția rusă RIA Novosti serviciul de presă al administrației orașului Energodar.

„Personalul forțelor armate ruse a doborât o dronă kamikaze AFU, în timp ce ținta desemnată era o instalație de depozitare a combustibilului nuclear uzat, după cum reiese din traiectoria de zbor”, a declarat un purtător de cuvânt al administrației.

El a precizat că drona s-a prăbușit pe acoperișul clădirii speciale a centralei nucleare. Potrivit rapoartelor preliminare, nu există pagube la infrastructură sau victime.

Artileria rusă a bombardat duminică, 28 august, localităţi din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, aflate pe celălalt mal al Niprului, au declarat oficialităţi locale agenţiei Reuters. Ministerul apărării de la Moscova a comunicat că ucrainenii bombardează zona. Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konaşenkov, a declarat că două atacuri au lovit pe terenul centralei, însă nivelul radiaţiilor se menţine normal.

Centrala a fost ocupată de forţele ruse încă din martie, la începutul invaziei în Ucraina, iar ulterior Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc în repetate rânduri de bombardamente care periclitează cea mai mare instalaţie energetică nucleară din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *