Prima pagină » International » Rușii acuză că ucrainenii au bombardat un mall din orașul Donețk. Sunt cel puțin doi morți
Rușii acuză că ucrainenii au bombardat un mall din orașul Donețk. Sunt cel puțin doi morți

Rușii acuză că ucrainenii au bombardat un mall din orașul Donețk. Sunt cel puțin doi morți

16 aug. 2024, 19:40, 1 ,
în International

Un incendiu a izbucnit vineri, 16 august, într-un centru comercial aglomerat din orașul Donețk, aflat sub controlul forțelor ruse, în urma unor presupuse bombardamente ucrainene, potrivit informațiilor transmise de The Moscow Times și Reuters.

Denis Pușilin, guvernatorul regiunii Donețk, numit de Kremlin, a acuzat forțele ucrainene că au desfășurat „bombardamente masive” asupra sud-vestului orașului Donețk, rănind cel puțin șapte civili. El a precizat că atacurile au avariat un spital și au provocat un incendiu extins la centrul comercial Galaktika, afectând o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Pușilin a subliniat că operațiunile de stingere a incendiului sunt dificile din cauza condițiilor de securitate, forțând echipele Ministerului rus pentru Situații de Urgență să acționeze de la o distanță sigură.

Ucraina nu a confirmat dacă forțele sale sunt responsabile pentru aceste atacuri.

Două persoane ar fi murit

Pe rețelele sociale au circulat înregistrări video realizate de martori oculari, în care se poate vedea cum flăcările și un fum dens și negru cuprind complet o clădire mare cu două etaje, situată în fața unei parcări goale.

Agenția rusă de stat RIA Novosti a prezentat imagini cu fațada distrusă a centrului comercial, în timp ce fumul continua să se ridice din clădire.

Potrivit agenției TASS, este posibil ca două persoane să fi fost ucise în atacul asupra centrului comercial Galaktika. Agenția a menționat că, potrivit informațiilor preliminare, „cel puțin două persoane au murit”, adăugând că numărul victimelor ar putea crește.

Regiunea Donețk, împreună cu alte trei regiuni ucrainene – Luhansk, Zaporojie și Herson – a fost anexată de Kremlin la sfârșitul anului 2022, deși forțele ruse nu controlează în totalitate aceste teritorii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`