Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia vrea înrolarea în armată a bărbaților de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30

Rusia vrea înrolarea în armată a bărbaților de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30

24 mai 2022, 13:33,
în Razboi în Ucraina

Din cauza pierderilor foarte mari pe care Rusia le-a suferit în războiul din Ucraina, Duma de Stat a venit cu noi propuneri pentru atingerea scopurilor finale. Vineri, Camera Inferioară a Parlamentului rus a confirmat dezbaterea unei legi ce va permite înrolarea în armată a bărbaților ruși cu vârsta de peste 40 de ani, dar și a străinilor ce trec de 30 de ani.

Rusia dorește să câștige războiul din Ucraina cu orice preț, motiv pentru care recurge la noi măsuri. Aceasta urmeză să înroleze în armată bărbații cu vârsta de peste 40 de ani, dar și străinii a căror vârstă este mai mare de 30.

Conform site-ului web al Dumei de Stat, acest lucru va permite ca armata din Rusia să utilizeze competențele pe care profesioniștii mai în vârstă le au. În acest fel, se dorește sporirea posibilității câștigării războiului în țara vecină.

Rusia susține că experiența bărbaților mai în vârstă este necesară

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare sunt necesari specialiști de înaltă calificare. Experiența demonstrează că în acest punct se ajunge până la vârsta de 40-45 de ani”, se arată în postarea Camerei Inferioare a Parlamentului, relatează Reuters.

În prezent, în armata rusă se pot înrola doar bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, iar străinii care au între 18 și 30. Mai mult decât atât, în Ucraina, în cele 89 de zile de război, a fost mobilizată toată populația masculină adultă, iar pierderile sunt extrem de mari.

„În mod clar, rușii au probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a rezolva problema lipsei de forță de muncă, fără a-și alarma propria populație. Dar este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să își mascheze eșecurile din Ucraina”, a declarat Ben Hodges, un fost comandant al armatei americane în Europa.

Armata lui Vladimir Putin se confruntă cu o lipsă de infanterie

„Rusia trebuie să stabilizeze efectivele din unitățile sale militare din Ucraina și să genereze noi unități, dacă vrea să-și îmbunătățească poziția pe teren.

Acesta va fi un proces lent și complicat, dar poate fi accelerat prin mobilizarea persoanelor cu competențe și experiență militară existente deja”, a declarat Jack Watling, un specialist în războiul terestru la RUSI.

Duma de Stat a menționat faptul că legislația propusă va facilita, de asemenea, și procesul de recrutare în ceea ce privește medicii civili, dar și specialiștii și inginerii în operațiuni și în comunicații.

De asemenea, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că Rusia va pune la punct un plan ce va permite crearea a 12 unități militare în regiunea de vest a Rusiei. Această decizie a fost luată în urma presupuselor amenințări ce vin din partea țărilor vecine, fiind adusă în discuție dorința Finlandei și a Suediei de a adera la NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *